Craig Rivet seuraa Koivua Turkuun

LIIGA / Uutinen
TPS on saamassa vankkaa fyysistä osaamista takalinjoilleen, kun Montreal Canadiensin luottopuolustaja Craig Rivet liittyy joukkueeseen.

Kanadalaisen tv-kanava RDS:n mukaan yhdeksän kautta NHL:ssä pelannut Rivet seuraa ystävänsä Saku Koivun esimerkkiä ja vahvistaa NHL:n työsulun jatkuessa loppukauden Turun Palloseuraa.

- Tunnelin päässä ei näy valoa. Minulle Eurooppa on paras vaihtoehto, kommentoi Rivet NHL:n työtaistelua ja omaa tilannettaan RDS:n verkkosivuilla.

- Halusin mennä paikkaan, jossa varmasti viihdyn. Etsin myös hyvää joukkuetta.

TPS:n päävalmentaja Jukka Koivu vahvistaa asian. Varsinaista sopimusta ei vielä ole allekirjoitettu, mutta asiat on periaattellisella tasolla sovittu. Rivet saapuu Turkuun jo tämän viikon lopulla.

Kaivattua täydennystä pakistoon

Rivet tuo kiekollisesti taitavaan, mutta pienikokoiseen TPS-pakistoon kaivattua fyysistä ulottuvuutta. Pistetehtailun sijaan yhdeksän kauden NHL-veteraanilta odotettaneen tehokasta oman maalinedustan siivoamista.

Markku Paukkusen ollessa sivussa useita viikkoja ja Simon Backmanin astuttua armeijan harmaisiin TPS:lle syntyi myös akuutti tarve lisävahvistukselle.

- Meillä ei käytännössä ole nyt kuin kuusi pakkia kokoonpanossa ja seitsemällä ollaan kuitenkin pyritty pelaamaan. Sitä kautta tuli tarve, ja tämä tilanne osui kohdalle sattuman kautta, vaikka taustalla tietysti oli vanhat suhteet, Jukka Koivu kertoo.

Rivet pukeutuu TPS-paitaan mahdollisesti jo viikonloppuna, mutta turhaa kiirettä Koivu ei hänen suhteensa aio pitää. 30-vuotias vankkarakenteinen peruspuolustaja on kuluvalla kaudella pitänyt jäätuntumaa yllä NHL-pelaajien hyväntekeväisyyskiertueella sekä harjoittelemalla yliopistojoukkueen mukana Montrealissa.

TPS tarkkailee tilannetta

TPS-miehistöön on pitkään huhuiltu Rivet'n tavoin myös toista Saku Koivun hyvää ystävää, Mark Recchiä. Koivu ei myönnä turkulaisten etsivän enää lisää miehiä.

- En ota siihen kantaa, tuleeko lisää vahvistuksia. Ei ainakaan tietoisesti haeta ketään enää. Mutta tietysti ajan hermolla ollaan ja tarkkaillaan tilannetta.

Palloseuran kokoonpano elää takuuvarmasti vielä lähiviikkoina. Ville Vahalahti parantelee toistaiseksi pienehköä repeämää nivusessaan, mutta palannee ruotuun muutamassa viikossa. Pitkään loukkaantumisista kärsinyt Mikko Kankaanperä hakee vihdoin peliluvan saatuaan tuntumaa Mestiksen FPS:stä. Tuomo Karjalainen puolestaan hakee peliaikaa TuTosta vielä kolmen ottelun ajan.

Ylitarjontaa miehistä ei kuitenkaan ole:

- Kenellekään ei ainakaan pysyvästi olla hakemassa pelipaikkaa muualta, siihen meillä ei yksinkertaisesti ole varaa. Miehiä ei ole niin paljon, summaa Koivu.

» Lähetä palautetta toimitukselle