Bogosian lähes puoli vuotta poissa

NHL / Uutinen
NHL:n pelit ovat kesätauolla, mutta siirto-, sopimus- ja loukkaantumisrintamalla tapahtuu. Jatkoaika seuraa tapahtumia.

Winnipeg Jetsin puolustaja Zach Bogosian on sivussa 4-6 kuukautta rannevamman vuoksi. Bogosianin ranne leikattiin perjantaina siinä olleen kroonisen nivelrepeämän vuoksi. Bogosian loukkasi ranteensa kesän harjoituskaudella.

Bogosian teki viime kaudella 65 ottelussa pisteet 5+25=30

Frantisek Kaberle lopettaa uransa

Tshekkiläinen puolustajalegenda Frantisek Kaberle lopettaa uransa. Kaberle pelasi urallaan yhdeksän NHL-kautta seuroinaan Los Angeles Kings, Carolina Hurricanes ja Atlanta Thrashers. Kaberle pelasi urallaan myös Tshekissä ja Ruotsissa.

Kaberle voitti Carolinan paidassa Stanley Cupin keväällä 2006. Hän iski ratkaisuosuman seitsemännessä finaaliottelussa Edmontonin verkkoon. Hänellä on myös viisi maailmanmestaruutta Tshekin paidassa sekä olympiapronssi Torinosta vuodelta 2006.

Kaberle pelasi urallaan 523 NHL-ottelua, joissa hän teki pisteet 29+164=193.

Eberlelle rahakas jatkosopimus

Edmonton Oilers on solminut kuusivuotisen jatkosopimuksen laitahyökkääjä Jordan Eberlen kanssa. Sopimus astuu vovoimaan kaudella 2013-2014. Eberle teki edellisellä kaudella 78 ottelussa tehot 34+42, joilla hän voitti joukkueen sisäisen pistepörssin.

22-vuotiaan kanadalaisen jatkosopimuksen arvo on 36 miljoonaa dollaria. Hän on pelannut Oilersissa kaksi vuotta. Eberle on myös edustanut Kanadaa kolmissa edellisissä MM-kisoissa.

Bourque lähes kolme kuukautta sivussa

Montreal Canadiensin hyökkääjä Rene Bourque on sivussa 8-12 viikkoa vatsalihasvamman vuoksi. Bourque loukkaantui kesän harjoituskaudella ja hän kävi leikkauksessa keskiviikkona.

30-vuotias Bourque aloitti viime kauden Calgaryssä, mistä hänet kaupattiin kesken kauden Montrealiin. Hän ehti pelata 36 ottelua Canadiens-nutussa vaatimattomin tehoin 5+3=8.

Turris jatkaa Ottawassa

Ottawa Senators on päässyt Kyle Turrisin kanssa yhteisymmärrykseen monivuotisesta jatkosopimuksesta. Sopimus on viisivuotinen ja arvoltaan yhteensä 17,5 miljoonaa dollaria. Koska Turrisilla on edellistä sopimustaan vielä vuosi jäljellä, tulee jatkosopimus voimaan vasta kauden 2013-14 alusta.

Turris pelasi viime kauden runkosarjassa yhteensä 55 ottelua Phoenix Coyotesin sekä Ottawa Senatorsin riveissä. Näissä otteluissa nuori keskushyökkääjä merkkautti tehot 12+17. Pudotuspeleissä Turris esiintyi seitsemässä ottelussa tehden tehot 1+2.

Linus Omark Sveitsiin

Ruotsalaishyökkääjä Linus Omark palaa Eurooppaan. Hänen uusi osoitteensa on Sveitsin NLA-liigassa pelaava EV Zug, jonka kanssa Omark solmi yksivuotisen sopimuksen.

25-vuotias Omark on pelannut viimeiset kaksi kautta Edmonton Oilersin organisaatiossa. Kaudella 2010-2011 hän nakutti 51 NHL-ottelussa 27 tehopistettä.

Ottawa kiinnitti Cecin

Ottawa Senators on tehnyt kolmevuotisen tulokassopimuksen kesän 2012 ykkösvarauksensa puolustaja Cody Cecin kanssa.

Ottawan 15:ntenä varaama Ceci vietti viime kauden OHL:n Ottawa 67'sissa, jossa hän teki 64 ottelussa pisteet 17+43=61.

Hallille pitkä jatkosopimus

Vuoden 2010 NHL:n ykkösvaraus Taylor Hall ja Edmonton Oilers ovat solmineet seitsenvuotisen jatkosopimuksen. Sopimuksen kokonaisarvo on 42 miljoonaa dollaria ja se astuu voimaan kaudelle 2013-14.

Hall on pelannut Edmonton-paidassa kaksi kautta ja tehnyt pelaamissaan 126 ottelussa tehot 49+46.

Fisher jatkaa kantrikaupungissa

Hyökkääjä Mike Fisher ja Nashville Predators ovat päässeet yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta. Uusi sopmius on kaksivuotinen ja kokonaisarvoltaan 8,4 miljoonaa dollaria.

Kesken kauden 2010-11 Ottawa Senatorsista petopaitaan siirtynyt Fisher teki viime kaudella 72 ottelussa tehot 24+27.

Hartnellille pitkä jatkosopimus

Philadelphia Flyers on tehnyt kuusivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Scott Hartnellin kanssa. Uusi sopimus pitää Hartnellin oranssinutuissa kauden 2018-19 loppuun. Sopimuksen kokonaisarvo on 28,5 miljoonaa dollaria.

Romuluinen hyökkääjä teki viime kaudella 37 maalia sijoittuen NHL:n maalipörssin kuudenneksi. Hartnell pelasi myös NHL:n tähdistöottelussa. Valinta oli kanadalaiselle uran ensimmäinen.

Scott Hannan Nashvillen takalinjoille

Nashville Predators on tehnyt yksivuotisen sopimuksen veteraanipuolustaja Scott Hannanin kanssa. Sopimuksen arvo on miljoona dollaria.

33-vuotias Hannan siirtyy Nashvilleen Calgary Flamesista, jossa hän teki viime kaudella 12 tehopistettä.

Hannan on pelannut urallaan yhteensä 908 NHL-ottelua seuroinaan San Jose, Colorado, Washington ja Calgary.

Simmondsille pitkä jatkosopimus

Philadelphia Flyers on solminut kuusivuotisen jatkosopimuksen hyökkäjä Wayne Simmondsin kanssa. TSN:n arvion mukaan sopimuksen arvo on noin 4 miljoonaa dollaria kaudessa. Simmondsin uusi sopimus astuu voimaan kaudelle 2013-14.

Viime kaudella Simmonds pelasi kaikki runkosarjan 82 ottelua. Kauden päätteeksi pistesarakkeeseen oli kertynyt uran toistaiseksi parhaat tehot 28+21.

Matteaulle tulokassopimus

New Jersey Devils on solminut tulokassopimuksen kesän 2012 ykkösvarauksensa Stefan Matteaun kanssa. Matteau oli varaustilaisuuden 29. varattu pelaaja.

Viimeiset kaksi kautta yhdysvaltalainen pelasi kotimaansa kansallisessa juniorijoukkueessa. Tulevalla kaudella Mattaeu pelaa QMJHL:n Blainville-Boisbriand Armadassa, jonka apuvalmentajana hänen isänsä Stephane Matteau toimii. Isä muistetaan New York Rangersin riveistä kevään 1994 Stanley Cup –voittajana.

Gauncelle tulokassopimus

Vancouver Canucks on ilmoittanut tehneensä tulokassopimuksen kesän 2012 ykkösvarauksensa Brendan Gauncen kanssa. Gaunce oli koko varaustilaisuuden 26. poiminta.

Gaunce keräsi kuluneella kaudella 28 maalia ja 40 syöttöpistettä OHL:n Belleville Bullsin riveissä. Gaunce edusti myös Kanadan pronssia voittanutta 18-vuotiaiden maajoukkuetta viime kisoissa.

Paciorettylle pitkä sopimus

Montreal Canadiensin kärkipelaajiin lukeutuva Max Pacioretty, 23, on solminut kuuden vuoden jatkosopimuksen seuran kanssa. Sopimus on arvoltaan 27 miljoonaa dollaria. Pacioretty oli viime kaudella Montrealin tehokkain hyökkääjä 65 pisteellään. Pacioretty on Montrealin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2007.

Giguerelle jatkoa Denveriin

Maalivahti Jean-Sebastien Giguere on tehnyt Colorado Avalanchen kanssa vuoden jatkon sopimukseensa. Uusi sopimus pitää kevään 2003 pudotuspelien parhaana pelaajana palkitun kanadalaisen denveriläisjoukkueessa kauden 2013-14 loppuun.

Lilja pitkään sivussa

Philadelphian Andreas Lilja joutuu neljän kuukauden toipumislomalle, kertoo ruotsalaislehti Helsingborgs Dagblad verkkosivuillaan. Ruotsalainen kävi lonkkaleikkauksessa korjauttamassa vamman, joka oli vaivannut puolustajaa tämän lehdelle antaman haastattelun mukaan jo parin kauden ajan.

Liljalla on jäljellä yksi vuosi kahden vuoden sopimuksestaan. 37-vuotias tahkosi viime kaudella 46 NHL-ottelua tehoin 0+1 ja käväisi pelaamassa yhden ottelun myös AHL:n Adirondackissa.

Toronto kiinnitti Biggsin

Toronto Maple Leafs on tehnyt kolmevuotisen tulokassopimuksen hyökkääjä Tyler Biggsin kanssa. Biggs on Maple Leafsin ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2011.

Biggs vietti viime kauden Miamin yliopistojoukkueessa, jossa hän teki 37 ottelussa tehot 9+8=17.

Philadelphiassa sopimuksia

Philadelphia Flyers on tehnyt monivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Marc-Andre Bourdonin kanssa.

Viime kaudella NHL-debyyttinsä Flyers-paidassa tehnyt Bourdon nakutti 45 ottelussa tehot 4+3=7. Hän vietti myös osan kaudesta AHL:ssä.

Flyers ilmoitti samalla myös solmineensa kolmevuotisen tulokassopimuksen kesän 2012 ykkösvarauksensa Scott Laughtonin kanssa.

18-vuotias Laughton on viettänyt kaksi viime kautta OHL:n Oshawa Generalsissa. 127 OHL-ottelussa hän on tehnyt 76 tehopistettä.

Skinner jatkaa Carolinassa

Carolina Hurricanes on jatkanut hyökkääjä Jeff Skinnerin sopimusta kuudella vuodella. Kaksi kautta NHL:ssä pelanneella Skinnerillä on vielä vuosi edellistä pahvia jäljellä, jonka jälkeen miehen tulot nousevat ensin 1,5 miljoonasta dollarista 4,3 miljoonaan ja lopuiksi viideksi vuodeksi 6 miljoonaan dollariin per kausi.

Skinner oli päättyneellä kaudella nuoresta iästään huolimatta Hurricanesin kolmanneksi tehokkain pelaaja pistein 20+22 pelattuaan runkosarjassa 64 ottelua. Kauden 2010–2011 päätteeksi Skinner nappasi takanreunukselleen parhaan tulokkaan palkinnon.

Meszaros pitkälle sairauslomalle

Philadelphia Flyersin slovakkipuolustaja Andrej Meszaros loukkasi kesäharjoittelussa akillesjänteensä, ja vaiva vaati leikkaushoitoa. Ennusteissa Meszarosille povataan jopa kuuden kuukauden mittaista sairauslomaa.

Meszaros missasi viime kauden lopulla yhteensä 29 ottelua vaikeiden selkävaivojen takia. Akillesjännevamman myötä häneltä tulee todennäköisesti jäämään väliin noin puolet seuraavasta NHL-kaudesta.

Andrej Meszaros pelasi viime kaudella runkosarjassa yhteensä 62 ottelua tehoin 7+18. Pudotuspeleissä hän esiintyi kertaalleen ilman tilastomerkintöjä.

Ykkösvarauksille sopimuksia

Elokuun alku on poikinut useammalle NHL:n ykköskierroksen varaukselle tulokassopimuksia.

Los Angeles Kings kiinnitti Tanner Pearsonin kolmen vuoden sopimuksella. 19-vuotias hyökkääjä on pelannut kaksi viimeisintä kautta OHL:n Barrie Coltsissa. Pearson on ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2012.

Toronto Maple Leafs puolestaan sai nimen paperiin koko varaustilaisuuden viidenneltä poiminnalta Morgan Riellyltä. Puolustajalupaus on edustanut kahdella edellisellä kaudella WHL:n Moose Jaw Warriorsia.

Kolmas tuore NHL-tulokassopimuksen saanut lupaus on Edmonton Oil Kingsiä edustanut Griffin Reinhart. Puolustaja Reinhart napattiin kuluneena kesänä varaustilaisuuden neljännellä vuorolla New York Islandersiin.

Enström ja Jets jatkosopimukseen

Winnipeg Jets on tehnyt viiden vuoden jatkosopimuksen puolustaja Tobias Enströmin kanssa. Sopimuksen kokonaisarvo 28,75 miljoona dollaria ja tulee voimaan kauden 2013-14 alusta.

Joukkueensa varakapteenina toiminut ruotsalainen oli viime kaudella 33 pisteellä - 6 maalia ja 27 syöttöä - Jetsien toiseksi tehokkain puolustaja. 28-vuotias Enström on alunperin vuoden 2003 kahdeksannen kierroksen varaus, 239:s valinta kaikkiaan, ja on edustanut koko NHL-uransa ajan samaa Atlanta/Winnipeg organisaatiota.

Sjomin sonnustautuu hurrikaanipaitaan

Aleksandr Sjomin on tehnyt sopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa. Tähän astisen NHL-uransa Washington Capitalsia edustaneen venäläistaiturin sopimus on yksivuotinen ja arvoltaan 7 miljoonaa dollaria.

Toistaiseksi tehokkaimmalla kaudellaan peräti 84 tehopistettä iskenyt Sjomin joutui tyytymään viime kaudella tehoihin 21+33.

Voracek jatkaa Philadelphiassa

Philadelphia Flyers on tehnyt jatkosopimuksen hyökkääjä Jakub Voracekin kanssa. Neljä seuraavaa kautta kattava sopimus on yhteisarvoltaan 17 miljoonaa dollaria.

Voracek on Columbus Blue Jacketsin ykkösvaraus kesältä 2007, mutta siirtyi viime kesänä Flyersiin vaihdossa Jeff Carteriin. Ensimmäisellä kaudellaan Philadelphiassa Voracek teki 18 maalia ja antoi 31 maalisyöttöä.

Columbus kiinnitti Murrayn

Columbus Blue Jackets on tehnyt kolmevuotisen tulokassopimuksen kesän 2012 ykkösvarauksensa Ryan Murrayn kanssa. Blue Jackets varasi Murrayn varaustilaisuuden toisena pelaajana.

Murray nakutti viime kaudella WHL-liigan Everett Silvertipsissä 31 tehopistettä 46 ottelussa. Hän edusti myös Kanadaa Helsingin MM-kisoissa keväällä.

Weber pysyy Nashvillessa

Nashville Predators on vastannut Philadelphia Flyersin Shea Weberille tekemään tarjoukseen. Näin ollen Predators-kapteeni jatkaa Tennesseessä.

Sopimus on 14-vuotinen ja 110 miljoonan dollarin arvoinen. Predators ei voi siirtää Weberiä muuhun joukkueeseen sopimuksen ensimmäisen vuoden aikana.

Koko tähänastisen NHL-uransa Nashvillessa pelannut Weber teki viime kaudella pisteet 19+30=49.

Kostitsyn ja Wilson jatkavat Predatorsissa

Nashville Predators teki kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Sergei Kostitsynin kanssa. Uusi sopimus on arvoltaan 6 miljoonaa dollaria. 25-vuotias laitahyökkääjä pelasi viime kaudella Nashvillen paidassa 75 ottelua ja teki niissä pisteet 17+26=43.

Myöhemmin Predators julkisti myös hyökkääjä Colin Wilsonin kolmivuotisen ja 6 miljoonan dollarin sopimuksen. 22-vuotias Wilson pelasi päättyneellä kaudella 68 runkosarjaottelua ja nakutti niissä tehot 15+20.

Versteeg jatkaa Floridassa

Florida Panthers on tehnyt nelivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Kris Versteegin kanssa. Sopimuksen myötä osapuolet välttivät välimieskäsittelyn. Versteegin uusi sopimus on arvoltaan 17,6 miljoonaa dollaria.

Versteeg löi itsensä läpi viime kaudella Panthers-paidassa. Stanley Cupin Chicagossa vuonna 2010 voittanut hyökkääjä nakutti tehot 23+31=54.

Canadiens kiinnitti Galchenyukin

Montreal Canadiens on tehnyt kolmevuotisen tulokassopimuksen kesän 2012 ykkösvarauksensa Alex Galchenyukin kanssa.

18-vuotias Galchenyuk pelasi viime kaudella vain kaksi runkosarjaottelua OHL:n Sarnia Stingissä polvivamman vuoksi. Hän teki paluun pudotuspeleihin, joissa hän nakutti kuudessa ottelussa tehot 2+2=4.

Rick Nash Rangersiin

Rick Nashin pitkään vireillä ollut siirto toteutui maanantaina. Nashin uusi seura on New York Rangers.

Nashin mukana Rangers sai farmissa viime kaudella pelanneen Steven Delislen ja kolmannen kierroksen varausvuoron, joka kuitenkin palautuu Columbukselle mikäli Rangers selviytyy Stanley Cup -finaaliin.

Columbukseen matkasivat hyökkääjät Brandon Dubinsky, Artjom Anisimov, ruotsalainen puolustajalupaus Tim Erixon ja ensimmäisen kierroksen varausvuoro.

28-vuotias Nash on pelannut koko NHL-uransa Blue Jacketsissa, joka varasi hyökkääjän vuoden 2002 varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana. Nash pelasi sinitakkien riveissä 674 ottelua tehoin 289+258=547.

Oilers sopimukseen Jakupovin kanssa

Edmonton Oilers on tehnyt kolmevuotisen tulokassopimuksen kesän 2012 ykkösvarauksen Nail Jakupovin kanssa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä saatuamme Nailin kanssa sopimuksen tehtyä. Hän on erittäin lahjakas ja intohimoinen nuori mies, joka tulee olemaan tärkeä osa organisaatiotamme vuosiksi eteenpäin, Oilersin toimitusjohtaja Steve Tambellini totesi seuran tiedotteessa.

Jakupov pelasi viime kaudella OHL:n Sarnia Stingissä, ja teki 42 ottelussa 69 tehopistettä. Hänet valittiin OHL:n vuoden tulokkaaksi vuonna 2011.

Fistric jatkaa Dallasissa

Dallas Stars on päässyt sopuun yksivuotisesta sopimuksesta puolustaja Mark Fistricin kanssa. Sopimuksen myötä Fistric ansaitsee tulevasta kaudesta 1,475 miljoonaa dollaria.

Fistric pelasi viime kaudella Stars-nutussa 60 ottelua ja saalisti niissä kaksi syöttöpistettä.

Fayne jatkaa New Jerseyssä

New Jersey Devils on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Mark Faynen kanssa. Sopimuksen myötä osapuolet välttivät välimieskäsittelyn, joka olisi pidetty 2. elokuuta. Uusi sopimus on arvoltaan 2,6 miljoonaa dollaria.

25-vuotias Fayne pelasi Devilsin takalinjoilla täyden runkosarjan tehden pisteet 4+13=17. Pudotuspeleissä Faynelle merkittiin kolme syöttöpistettä.

Gagner jatkaa Edmontonissa

Edmonton Oilers on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Sam Gagnerin kanssa. Sopimus tuo Gagnerille ensi kaudesta 3,2 miljoonaa dollaria.

Gagner nakutti viime kaudella Oilers-paidassa tehot 18+29=47. Hän teki seurahistoriaa nakuttamalla Chicago Blackhawksin verkkoon tehot 4+4=8, jolla hän sivusi Wayne Gretzkyn ja Paul Coffeyn hallussaan pitämää seuraennätystä.

Sabres kiinnitti Grigorenkon

Buffalo Sabres on tehnyt kolmevuotisen tulokassopimuksen hyökkääjä Mihail Grigorenkon kanssa. Grigorenko on Sabresin ykkösvaraus kesältä 2012.

Grigorenko pelasi viime kauden QMJHL:n Quebec Rempartsissa ja teki 59 ottelussa tehot 40+45=85.

Kuljomin ja Toronto välttivät välimieskäsittelyn

Toronto Maple Leafs ja venäläishyökkääjä Nikolai Kuljomin pääsivät yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta hieman ennen välimieskäsittelyä. Osapuolet solmivat kahden vuoden ja kokonaisarvoltaan 5,6 miljoonan arvoisen sopimuksen.

Viime kaudella Kuljomin tienasi 2,2 miljoonaa ja teki 70 ottelussa vaatimattomat tehot 7+21=28. Edeltäneellä kaudella 2010–2011 Leafsin oma toisen kierroksen varaus vuodelta 2006 nakutti ennätyslukemansa 30+27=57.

Wild kiinnitti Dumban

Minnesota Wild on tehnyt kolmevuotisen tulokassopimuksen puolustaja Matt Dumban kanssa. Dumba on Wildin ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2012.

Dumba nakutti viime kaudella WHL:n Red Deer Rebelsin paidassa tehot 20+37=57. Hän edusti myös Kanadaa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa hän teki 12 tehopistettä seitsemässä ottelussa.

Quincey jatkaa Detroitissa

Detroit Red Wings on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Kyle Quinceyn kanssa. Sopimuksen arvo on 7,55 miljoonaa dollaria.

Detroitin alunperin vuonna 2003 varaama Quincey aloitti viime kauden Coloradossa, mutta siirtyi kesken kauden Tampa Bayn kautta Detroitiin.

Hän pelasi Red Wingsin ja Avalanchen paidassa yhteensä 54 ottelua, joissa hän teki 23 tehopistettä.

Oshie jatkaa St. Louisissa

St. Louis Blues on tehnyt viisivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä T.J. Oshien kanssa. Sopimuksen arvo on 20,875 miljoonaa dollaria ja se tuo Oshielle noin 4,1 miljoonan dollarin vuosiansiot.

Oshie nakutti viime kaudella 80 ottelussa tehot 19+35=54.

Weber hyväksyi Flyersin tarjouksen

Puolustaja Shea Weber on hyväksynyt Philadelphia Flyersin 14 vuoden ja 110 miljoonan dollarin arvoisen sopimustarjouksen. Weberin nykyisellä seuralla Nashville Predatorsilla on viikko aikaa vastatarjoukseen pitääkseen kapteeninsa riveissään.

» Lähetä palautetta toimitukselle