Ian MacNeil vahvistaa Vaasan Sportia

MESTIS / Uutinen
Kaksi ottelua NHL:ssäkin pelannut voimahyökkääjä Ian MacNeil on tehnyt sopimuksen Vaasan Sportin kanssa. Vuonna 1977 syntynyt kanadalaissentteri pelaa mitä ilmeisimmin jo tiistain Salamat-ottelussa.

Vaasan Sport ilmoitti kauden alussa, että joukkueeseen hankitaan yksi kovan profiilin ulkomaalaispelaaja. Etsintä loppui viime viikon lopulla, kun Vaasaan lennätettiin kanadalainen Ian MacNeil.

Ian MacNeil median edessä

Kanadanapu lehdistön tentissä
[lue lisää]

Juniorina MacNeil kiekkoili Ontarion Hockey Leaguessa Oshawan joukkueessa, ja oli voittamassa OHL:n mestaruutta NHL-tähden Marc Savardin johdolla. Memorial Cupissa joukkue jäi kuitenkin kakkoseksi. MacNeil on Hartford Whalersin 4. kerroksen varaus, mutta Hartfordin organisaatiossa ei koskaan virallisia NHL-otteluita mies pelannut. Harjoitusotteluissa Carolinaan muuttaneen organisaation paidassa MacNeil on kuitenkin esiintynyt.

Philadelphian toimitusjohtaja Bobby Clarke tarjosi MacNeilille sopimusta, ja kaudella 02-03 MacNeil onnistui murtautumaan Philadelphian NHL-joukkueeseen kahden ottelun ajaksi. Ura kului kuitenkin pääasiassa farmisarjoissa AHL:ssä ja jo edesmenneessä IHL:ssä. Kaudella 04-05 MacNeil pelasi yhden kauden ajan Saksassa, mutta palasi seuraavalla kaudella Toronton organisaatioon. Toronto Marliesin AHL-joukkueessa pelit jäivät kuitenkin 20:een, ja uusi koti löytyi Itävallasta.

MacNeil on pelannut urallaan 519 ottelua AHL:ssä ja IHL:ssä ja tehnyt otteluissa 92+114=206 tehot, ja samalla ehtinyt istua 811 jäähyminuuttia, joista iso osa tappeluiden tuomina.

- Hän ei ole kovin iso, mutta on vahva, peräänantamaton ja jäntevä. Ei hän ole mikään tappelija, mutta ei koskaan peräänny tappeluistakaan. Erinomainen kaveri maalinedustalla ja irtokiekoissa, ja loistava persoona myös kaukalon ulkopuolella, kertoi entisestä seurakaveristaan Norjasta tavoitettu entinen Sport-pakki Chris Allen.

- Muistuttaa siinä mielessä pelityyliltään Dave Andreychukia, tosin sillä edellytyksellä että MacNeil osaa luistella. Ja sillä erolla että Andreychuk on tehnyt yli 600 maalia NHL:ssä, jatkoi Allen vitsaillen.

Sport pitää virallisen tiedoitustilaisuuden klo 15.00. jonka jälkeen Jatkoaika raportoi seurajohton, valmennuksen ja MacNeilin mietteitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle