Antti Uitto kahden ottelun pelikieltoon

MESTIS / Uutinen
Jääkiekkoliitto on määrännyt Kajaanin Hokin puolustaja Antti Uiton, 23, kahden ottelun pelikieltoon tiistaisen Jukurit-ottelun taklauksestaan.

Uitto pysäytti kolmannen erän alussa Jukureiden kakkossentteri Ossi Pellisen kovalla taklauksellaan, jonka seurauksena isokokoinen Pellinen poistui kaukalosta veri nenästä valuen. Pellinen ei palannut jäälle tapahtuneen jälkeen.

Jääkiekkoliitto käsitteli perjantaina otteluvalvojan tekemän tutkintapyynnön ja kertoi päätöksessään, että Uitto taklasi Pellistä käsivarrellaan vastakkaisesta liikesuunnasta suoraan päähän.

Sääntökirjan pykälä 540 mukaan pelaajalle, joka taklaa vastustajaa pään tai niskan alueelle ja taklaus johtaa loukkaantumiseen, on tuomittava ottelurangaistus. Pelin aikana Uitto ei saanut tilanteesta rangaistuksia.

- Kyllähän se käsi vähän loppuvaiheessa nousi kun sitä videolta tarpeeksi monta kertaa katsoo. Hyvä keskialueen taklaushan se oli, mutta käsi käy päähän lopussa. En huomannut sitä pelissä ollenkaan eikä otteluvalvojakaan sitä nähnyt kuin vasta videolta, Hokin päävalmentaja Kai Suikkanen kommentoi päätöstä.

Uitto kärsii pelikieltonsa lauantain Jokipojat-ottelussa sekä 18.11. pelattavassa ottelussa Hokki-K-Vantaa.

176-senttinen ja 86-kiloinen Uitto on ollut alkukaudesta mukana kaikissa Hokin otteluissa. 17 pelin jälkeen tilastoissa on pisteet 4+3. Tehotilastossa Uitto on plussalla neljän maalin verran. Jäähyminuutteja on kertynyt 32.

Haverinen ainakin kaksi viikkoa sivussa

Torstaisen FPS-ottelun toisen erän alkuminuuteilla loukkaantunut hyökkääjä Markus Haverinen, 23, on sivussa ainakin kaksi viikkoa.

Haverinen loukkasi vasemman olkapäänsä kiekontavoittelutilanteessa omalla siniviivalla. Mies taisteli kuitenkin alivoimatilanteen loppuun asti ja sai jopa torjuttua yhden forssalaislaukauksen heittäytymisellään.

- Haverisen olkapää oli käynyt pois paikoiltaan. Toipuminen vaatii vähintään kaksi viikkoa, Suikkanen sanoo.

Luunmurtumia Haverisella ei käsivarressaan ole. Mies käy kuitenkin magneettikuvauksessa ensi viikon aikana.

183-senttinen ja 85-kiloinen on pelannut syksyn aikana 16 ottelua. Miehen pistesaldo on 4+10, millä irtoaa sisäisen pistepörssin nelossija. Tehotilastossa Haverinen on kaksi osumaa plussalla.

Jäähyminuutteja Haverisella on kasassa 65. Lukema oikeuttaa Mestiksen jäähypörssin ykkössijaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle