Hermes HT pelaa Suomi-sarjassa - kokkolalainen jääkiekko vedenjakajalla

MESTIS / Uutinen
Kokkolainen jääkiekkoilu on jakautumassa kahtia: kaikki merkit puhuvat sen puolesta, että kaupungin molemmat seurat, Hermes HT ja Hermes II, pelaavat ensi kaudella Suomi-sarjassa. Kauden päätteeksi Suomi-sarjaan pudonnut Hermes HT ilmoitti keskiviikkona, ettei seura enää tavoittelee paikka Mestiksessä ensi kaudeksi, ja että Jarmo Jamalaisen sopimus on purettu.

Keskiviikkona järjestetty keskustelutilaisuus Kokkolan jääkiekon tulevaisuudesta kertoi kaupungin jääkiekon nykytilasta karun totuuden - vaikka keskustelut käytiinkin hyvässä hengessä, visiot yhteisestä ”Hermes-tiestä” vaikuttavat kaukaisilta. Hermes HT:n ja juniori-Hermes tulevat mitä ilmeisimmin kilpailemaan keskenään ensi kaudella.

kommentti

Hermes-tie hukassa
[lue lisää]

- Kaikki Mestis-seurat ovat ilmoittaneet jatkavansa, joten Suomi-sarja on meille ainoa vaihtoehto ensi kauden sarjatasoksi. Päätöstä ei voida odottaa elokuuhun asti, Hermeksen puheenjohtaja Leif Kempas sanoo.

Keväällä Suomi-sarjaan noussut Hermes II ei ole vielä virallisesti päättänyt ensi kauden sarjatasostaan, mutta jos ihmeitä ei tapahdu, seura tulee maanantaina pidettävässä kokouksessa ottamaan vastaan paikan Suomi-sarjassa.

- Hermes II esittää suunnitelmansa johtokunnalle ensi viikon maanantaina. Pelaajat ovat tietääkseni sitoutuneet pelaamaan Suomi-sarjassa, Juniori-Hermeksen puheenjohtaja Kai Nykänen totesi.

Hermes HT ja Hermes II ovat eri organisaatioita. Hermes II toimii Juniori-Hermeksen alaisuudessa, mutta joukkue solmii kuitenkin pelaaja- ja sponsorisopimuksia itsenäisesti.

Jamalainen ei valmenna Suomi-sarjassa

Samalla kun Hermes HT:n ensi kauden sarjataso varmistui, loppui myös loppukaudella valmennusvastuun kantaneen Jarmo Jamalaisen sopimus.

- Jamalaisen sopimus oli voimassa ainoastaan Mestiksessä, Leif Kempas toteaa.

Hermes HT etsii siis näin ollen valmentajaa tulevalle kaudella. Uuden valmentajan tehtävä on selvä: Kempaksen mukaan Hermes HT lähtee tavoittelemaan suoraa nousua Mestikseen.

Viime kausi oli Hermes HT:lle taloudellisesti raskas, yleisötulot jäivät selvästi alle budjetoidun, ja pelaajapalkat olivat sisäpiiritietojen mukaan pahasti myöhässä.

- Taloustilanne ei ole hyvä, mutta kuitenkin paljon parempi kuin joulukuussa 2002 kun tulin mukaan seuran toimintaan, Leif Kempas tyytyi toteamaan.

Pelaajasopimuksia seuralla ei ole, mutta ensi kauden joukkue tulee olemaan mahdollisimman kokkolalainen, mutta pelaajia tullee myös muualta maakunnasta. Myös Hermes II tulee rakentumaan kokkolalaisten pelaajien varaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle