Salamoiden nyrkkisankareille pelikieltoa

MESTIS / Uutinen
Jääkiekkoliitto on määrännyt Kirkkonummen Salamoiden hyökkääjille Heikki Laineelle neljän ja Ari Katavistolle kahden ottelun pelikiellon harkitusta väkivaltaisuudesta 19. marraskuuta pelatussa Hokki-Salamat-ottelussa. Tapahtumien tutkinta jatkuu kilpailuvaliokunnan kokouksessa 7.12. Osapuolten näkemykset poikkeavat melkoisesti toisistaan.

Salamoiden hyökkääjät Heikki Laine ja Ari Katavisto pudottivat hanskansa marraskuun 19. päivä pelatun Hokki-Salamat-ottelun loppuhetkillä. Liitto palkitsi nyrkinheilutuksen pelikielloilla.

- Pelikiellot tulivat harkitusta väkivallasta ilman provosointia. Katavisto ei saanut juuri mitään aikaan, mutta vastustajaa niskaan hakanneen Laineen tapaus oli törkeä, kilpailupäällikkö Pirkka Antila perustelee.

Katavisto on edustuskelpoinen joulukuun toinen päivä pelattavassa Salamat-Haukat-ottelussa, Laine vasta 11. päivän FPS-Salamat-kamppailussa.

Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta jatkaa tapauksen tutkimista muilta osin kokouksessaan seitsemäs joulukuuta. Salamoita kokouksessa edustavat Ari Mennander ja toimitusjohtaja Risto Natunen.

- Tutkitaan syitä, jotka ovat tapaukseen johtaneet eli seuran johtohenkilöiden osuutta tapaukseen, kilpailupäällikkö Antila valottaa.

- Pojilla vähän pinna paloi. Yhtäkkiä huomasin hanskat heilumassa, Salamoiden valmentaja Vesa Surenkin kertoo.

Surenkin pitää pelikieltoja täysin järjettöminä, sillä kukaan ei loukkaantunut, ja pitää mailaniskuja paljon vaarallisempina. Salamavalmentaja epäileekin tuomioissa olevan Surenkin-Lähteenmäki-lisää. Ari Lähteenmäki on joukkueen toinen valmentaja.

- Kyseenalaistan liittovaliokunnan päätökset. Sillä ei ole mitään tekemistä urheilun kanssa, kunhan pääsevät kokouksesta päivärahojaan nostamaan, Surenkin arvostelee ja ihmettelee miksei häneltä ole kysytty mitään.

Kilpailupäällikkö Antila ennakoi, että salamavalmentajalle on rangaistus luvassa.

- Surenkinin käytös oli ala-arvoista. Videolta näkyy, kuinka hän yrittää haastaa vastustajan valmentajaa tappeluun.

- Tilanne lähti liikkeelle siitä, kun Hokin kakkosvalmentaja lähti tulemaan vaihtoaitiosta ja huuteli kuten Hokin huoltajakin. Kummallisesti on tämä jätetty täysin huomiotta. Tässä tuomitaan taas seuraus eikä syytä, Surenkin vastaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle