Pasi Järvinen Ahmoista Hermekseen, Laine palaa

MESTIS / Uutinen
Hyvinkään Ahmat ja kesken kauden seuraan hankittu ja kapteeniksi nimetty puolustaja Pasi Järvinen ovat purkaneet sopimuksensa pelaajan aloitteesta. Maanantaina selvisi myös, että Hermeksen puolustus vahvistuu entisestään vuodenvaihteen jälkeen kun Turun Palloseurassa pari kuukautta pelannut Markus Laine palaa Kokkolaan.

- Sopimus purettiin Järvisen aloitteesta. Kun Järvinen oli palkkahaitarissamme aivan kärjessä ja halusi pois lähteä, oli sopimuksen purku järkevää. Saamme hieman helpotettua taloudellista tilannettamme, Ahmojen puheenjohtaja Markku Hietaniemi kertoo.

Lokakuun lopulla Ahmoihin tulleen Pasi Järvisen alku uudessa seurassa oli odotuksiin nähden vaisu, mutta kauden edetessä parantanut Järvinen ehti silti nousta 17 ottelun tehopisteillään 3+7 Ahmojen sisäisen pistepörssin kolmanneksi.

- Pasin tulo joukkueeseen syksyllä oli monessa suhteessa tärkeä. Pasi myönsi itsekin olleensa aluksi rapakunnossa, kun Englannissa harjoiteltiin vain kaksi kertaa viikossa, mutta hän hoiti itsensä hyvään kuntoon syksyn aikana, Ahmojen valmentaja Kari Lehtinen sanoi sopimuksen purkua edeltäneenä iltana.

Ahmat yrittää etsiä vahvistusta puolustukseensa, mutta tukala taloudellinen tilanne vaikeuttaa hankintoja.

Siirto Hermekseen tuli Järvisen omasta aloitteesta.

- Järvisellä oli viimeinen peli Ahmoissa torstaina. Hän halusi pelata hieman tasokkaamassa joukkueessa, ja otti yhteyttä. Pääsimme sen jälkeen yhteisymmärrykseen varsin nopeasti, Hermeksen manageri Jouni Vuorinen toteaa.

Myös Hermeksessä Järviselle on tarjolla iso rooli.

- Odotamme Järvisestä ylivoimapelin pyörittäjää. Peliaikaakin on varmasti luvassa, mutta tuskinpa sentään yhtä paljon kuin Ahmoissa, Vuorinen jatkaa.

Järvisen hankinta ei aiheuta Hermekselle lisäkustannuksia.

- Lamichin lähdön myötä budjetissa oli vielä varaa.

Laine takaisin

Maanantaina Hermes-kannattajat saivat toisenkin joululahjan, kun lopultakin saatiin selvyyttä Markus Laineen tilanteeseen.

- Laine pelaa joulutauolla vielä pari peliä TPS:ssä, mutta palaa Kokkolaan vuoden vaihteen jälkeen, Vuorinen paljastaa.

Järvisen hankinnan ja Laineen paluun myötä Hermeksen joukkue rupeaa olemaan valmis.

- Nyt rauhoitetaan tilanne. Jos ei mitään ihmeitä satu tai joku todellinen huippu on tarjolla, Hermes pelaa tällä joukkueella kauden loppuun asti, Vuorinen sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle