Sport-pelaajille arvosanat kaudesta 2005-06

MESTIS / Artikkeli
Jatkoaika arvioi Sport-pelaajien onnistumisen kaudella 2005-06. Erikoista tässä kaudessa verrattuna moneen muuhun oli se, että todellisia epäonnistujia oli vain muutama. Pirteitä yllättäjiä nähtiin ja moni luottopelaaja onnistui odotusten mukaan.
Lisää Sport-juttuja

Sportin kausi paketissa
[lue lisää]



Tutustu Sport-valmentaja Mikko Manneriin
[lue lisää]

Pelaajille on jaettu yhdestä viiteen Sport-kotkapäätä kauden otteiden mukaan. Arvostelussa on otettu huomioon peliesitysten lisäksi myös rooli sekä ennakko-odotukset. Pelaajat ovat numerojärjestyksessä pelipaikoittain.

Maalivahdit

Matti Höylä

Runkosarja: 14 pelattua ottelua, torjuntaprosentti 94.22, nollapelejä 6

Playoff: 12, 94.40%, 1

Matti Höylän tarina on kuin suoraan Disney-elokuvasta. Vielä edelliskaudella II-divisioonaa pelannut Höylä on noussut muutamassa kaudessa raketinlailla huippumaalivahdiksi. Höylä saapui Sportiin juuri ennen joulutaukoa ja heti ensimmäisessä ottelussaan hän nollasi vieraskentällä Hermeksen. Vire jatkui hyvänä koko runkosarjan ja pudotuspeleihin lähdettiin Höylään tukien. Höylä ei pettänyt myöskään pudotuspeleissä, vaikka Jaakko Suomalainen olikin jukurimaalilla etevämpi.

Höylän tyyli maalivahtina on muuttunut edellisestä Sport-vierailusta paljon. Vuosia paljon pelanneena Höylä on saanut kartutettua yhtä maalivahdin tärkeintä ominaisuutta, kokemusta. Rauhallisesti maalin suulla oleileva Höylä luottaa tätä nykyä peittävyyteensä ja vain tarpeen tullessa raajat tekevät nopean liikkeen. Höylän varmuus heijastui ajoittain muuhunkin puolustukseen, tehden siitä itseluottamusta uhkuvan muurin.

Sami Heinonen

Runkosarja: 31, 90.77%, 3

Playoff: ei pelejä

Ykkösvahdiksi Vaasaan hankittu Sami Heinonen joutui luovuttamaan vastuutorjujan paikan Matti Höylälle polvivammansa aiheuttaman sairausloman aikana. Tämän jälkeen Heinonen kävi runkosarjassa pitämässä virettään yllä, mutta pudotuspeleissä tolppien väliin ei ollut asiaa.

Heinosen kausi oli lievähkö pettymys. Sport-puolustuksen vuotaessa Heinonen ei juuri kyennyt venymään ja useassa pelissä livahti muutama helppo kiekko selän taakse. Ajoittain yksittäisissä otteluissa Heinonen oli kuitenkin loistava. Epätasainen kausi. Sijoituksena ei kovinkaan tuottava.

Puolustus

Pasi Kuusisto

Runkosarja: 44 peliä, pisteet 4+9=13, teholukema +8, jäähyminuutit 26

Playoff: 7, 0+1=1, -2, 6min

Pasi Kuusisto oli vielä joulutauolla matkalla uransa tehokkaimpaan Mestis-kauteen, mutta pisteiden valossa heikko kevätkausi jätti sen toteutumattomaksi haaveeksi. Kevätkaudella Kuusisto merkkautti vain kolme pistettä ja saldo jäi pisteen Kuusiston tehokkaimmasta – ja parhaasta – Mestis-kaudesta 01–02, joka oli turkulaisen ensimmäinen Sport-paidassa.

Kuusistolta odotettiin täksi kaudeksi tasonnostoa ja se saatiin. Pakkiparin varmistavammaksi osaksi Kuusiston pisteet ovat mainiot. Kuusisto oli runkosarjassa oma luotettava itsensä, mutta harmikseen finaaleissa sattui kaksi isoa virhettä, joista Jukurit rankaisi maaleilla. Kuusisto loukkasi nivusiaan ensimmäisessä playoff-ottelussa Salamoita vastaan, mutta palasi kaukaloon finaaleihin. Kuusisto iski yhden kauden maaliksi Vaasassa ehdolla olevista osumista, kun alivoimalla Hermestä vastaan ammuttu one-timer kilahti verkkoon ristikon kautta.

Risto Leppiniemi

Runkosarja: 9, 0+1=1, +3, 2min

Playoff: 10, 0+0=0, +4, 2min

Sportin A-junioreiden kapteeni ja luottopuolustaja Risto Leppiniemi nousi kesken kauden edustuksen riveihin ryminällä. Loistavasti liikkuva Leppiniemi pelasi kaikki pelinsä todella luotettavasti ja ennakkoluulottomasti. Pienehkö koko ei juuri haittaa Leppiniemen menoa kaksinkamppailuissa, koska jalat liikkuvat vikkelästi. Avuja löytyy kiekolliseen peliin, vaikka pisteet jäivät vielä vähiin.

Tulevaisuuden nimi taisteli peliajasta tiukasti vielä pudotuspeleissäkin ollen mukana kymmenessä pelissä kahdestatoista. Jatkaa Sportissa ensi kaudella.

Jussi Pernaa

Runkosarja: FPS: 23, 2+6=8, -11, 16min

Sport: 15, 3+9=12, +20, 12min

Playoff: 11, 1+0=1, -1, 4min

FPS:sta Sportiin vuoden alussa siirtynyt Jussi Pernaa hämmästytti runkosarjassa. Tehot olivat huimat puolustajalle, samoin kuin tehotilaston lukema loksauttaa suun auki aina kun sen kuulee. Pernaan loistava liike toi Sportin alakertaan täysin uuden ulottuvuuden. Usein hyökkäyksiä tukeva Pernaa ei kuitenkaan jäänyt yksipuoliseksi peluriksi, vaan alakerran peli toimi myös moitteetta. Pernaa oli loistava kesken kauden löydetty vahvistus Sportille.

Pudotuspeleissä Pernaan tahti vähän hyytyi, vaikka hän laukoikin todella tärkeän tasoitusosuman toisessa playoff-ottelussa Salamoita vastaan Kirkkonummella.

Miika Jämsä

Runkosarja: 20, 5+10=15, +2, 14min

Playoff: 12, 0+1=1, +7, 16min

Tilastoja katsomalla Miika Jämsän kautta voisi luonnehtia loistavaksi. Taustalla löytyy kuitenkin loukkaantumisten vuoksi liikkeensä menettänyt epävarmasti puolustanut puolustaja, jonka peli ei ollut balanssissa hyökkäys- ja puolustuspäässä. Tehokkaasti kauden aloittanut Jämsä loukkasi polvensa jo kahdeksannessa pelissä ja tämän jälkeen hänen liikkeensä ei enää aina ollut vaadittavalla tasolla. Kokeneena pelimiehenä Jämsä pystyi kuitenkin tekemään itsestään joukkueelle hyödyllisen.

Pudotuspeleissä Jämsä merkkautti joukkueensa parhaan teholukeman +7.

Mikael Hallbäck

Runkosarja: 44, 4+10=14, +18, 30min

Playoff: 12, 0+3=3, +1, 0min

Äärimmäisen luotettavan ja oivan puolustavan puolustajan maineessa oleva Mikael Hallbäckin tehotilasto oli kaikkien yllätykseksi pakkasen puolella joulutauolla. Tehot olivat normaalilla tasolla, mutta normaalisti Sportin tehotilaston kärkiryhmässä viihtyneen Hallbäckin ja hänen ketjunsa puolustuspelaaminen ei ollut ollut hyvää. Kevääksi Hallbäck nosti tasoaan ja tehotilaston lukema olikin taas runkosarjan päätyttyä komeaa luettavaa. Hallbäckin pisteet tuplaantuivat viime kaudesta.

Pudotuspeleissä Hallbäck puolusti varmasti ja sai tilille kolme syöttöpistettä.

Markus Laine

Runkosarja: 22, 2+5=7, 0, 28min

Playoff: ei pelejä

Markus Laine loukkasi olkapäänsä pahasti ennen joulutaukoa ja kausi päättyi siihen. Harjoituskuntoon pudotuspeleissä kuntoutuneen Laineen kohdalla kausi loppui liian aikaisin. Ne pelit mitä pelasi, pelasi luotettavasti. Hyöty joukkueelle jää vain kovin pieneksi, jos on pelikunnossa vain kolmanneksen kaudesta. Jatkaa Sportissa ensi kaudella.

Mikko Pirkola

Runkosarja: 9, 0+0=0, +1, 4min

Playoff: 3, 0+0=0, 0, 0min

Romuluinen nuori puolustaja Mikko Pirkola paikkasi aukkoja Sport-puolustuksessa ikäisekseen luotettavasti. Kovaan peliin kykenevä ja pyrkivä Pirkola on tulevaisuuden nimiä. Pudotuspeleissä minuutit jäivät vähiin, vaikka Pirkola pukeutuikin kolmeen otteluun.

Jussi Heikkinen

Runkosarja: 44, 9+16=25, +7, 22min

Playoff: 12, 2+4=6, -2, 16min

Jussi Heikkinen oli selkeästi tänäkin vuonna Sport-puolustuksen ykköspyssy. Pelicans-kautensa jälkeen tasapainon pelaamiseensa löytänyt Heikkinen oli Sportin tehokkain puolustaja ja myös oiva oman maalin varjelija. Heikkinen jäi viime kaudella tekemästään piste-ennätyksestä pisteen. Pelityyli on puolustajalle siisti. Heikkinen iski kahdessa runkosarja-ottelussa neljä tehopistettä.

Heikkinen oli pudotuspeleissä joukkueensa yksi tuki ja turva. Tiukimmassakin paikassa hyvään kiekolliseen peliin pystyvä Heikkinen oli playoffien tehokkain puolustaja yhdessä Jukureiden Markku Erholtzin kanssa. Isommat areenat odottavat?

Jarno Kosonen

Runkosarja: 29, 2+3=5, +14, 16min

Playoff: ei pelejä

Vuoden tauon jälkeen paluun kaukaloon tehnyt Jarno Kosonen ei ollut menneiden kausien tapaan maalivahteja kauhistuttanut viivapyssy, vaan luotettava oman pään luutija. Pelaamattomuuden vuoksi varman päälle puolustanut Kosonen oli syyskaudella Sportin tehotilaston ykkönen. Paluun lässähdytti lopulta Kajaanissa saatu polvivamma. Hienolle kaudelle tuli ikävä loppu.

Chris Allen

Runkosarja: 29, 3+4=7, -3, 49min

Playoff: 6, 1+0=1, -1, 12min

Ilveksestä takaisin Vaasaan matkannut Chris Allen oli kuin varjo viime kaudesta. Nopea ja sähäkkä Allen ei ollut viime kaudellakaan, mutta tänä vuonna otteista puuttui vielä itseluottamus ja sitä kautta kiekollinen ulottuvuus. Näin Allenin hyöty joukkueelle oli vähäinen. Suurin syy Allen vaisuudesta lankeaa loukkaantumisille. Kanadalainen roikale ei tervettä päivää tällä kaudella nähnyt. Runkosarjan tähtihetki oli Salamoiden Timo Pieninkeroisen nenän aukaiseminen tämän haastaessa Allenin rehtiin nyrkkitappeluun.

Iski finaaleissa raudanluja lyöntilaukauksen Jaakko Suomalaisen selän taakse ensimmäisen ottelun viime minuuteilla. Oli lähellä olla tuossa ottelussa antisankari kuudella jäähyminuutillaan. Tuo maali varmisti Sportille ensimmäisen voiton Mestiksen finaaleissa. Ei jatka Vaasassa.

Aki Tuominen

Runkosarja: 11, 5+2=7, -3, 12min

Playoff: 12, 1+0=1, -1, 39min

Loukkaantumisten vuoksi Sportin takalinjoilla lisää kiekollista voimaa tuomaan hankittu Aki Tuominen täytti ruutunsa mallikkaasti. Tuomisen avauspeli ei ollut erityisen hyvää, mutta kiekolliseen peliin muuten tuoma lisävaihde oli Sportille eduksi. Tuominen pystyi myös puolustuspäässä laadukkaaseen peliin. Teki runkosarjan lopulla hyvin maaleja ja toi liikkeellä ja aktiivisella ylöspäinpelaamisellaan uutta ilmettä kotkapaitoihin.

Hyvä hankinta kesken kauden.

Mikko Haapanen

Runkosarja: 22, 0+0=0, 0, 24min

Playoff: ei pelejä

Juhani Tammisen löytö TPS:n A-junioreista oli ominaisuuksiltaan lupaava, mutta kun tehoja ei löytynyt ja rooli jäi pieneksi, pakkasi Haapanen tavaransa Tammisen lähdettyä.

Hyökkäys

Viktor Blinov

Runkosarja: 44, 12+18=30, +15, 40min

Playoff: 11, 2+2=4, 0, 6min

Kauden kynnyksellä Sportiin napattu Viktor Blinov on Sport-historian yksi taitavimmista pelaajista. Ajoittain Blinov oli pitelemätön, välillä täysin yössä. Koko kauden suomalaista ja vaasalaista pelaamistapaa harjoitellut Blinov jäi, ainakin osittain, hieman käyttämättömäksi kortiksi. Tai ehkä oikein on sanoa, että hänestä ei saatu kaivettua kaikkea irti.

Blinov aloitti loistavasti, mutta alkurysäyksen jälkeen eteen tuli kahdeksan ottelun kuiva kausi. Sen jälkeen tuntuma alkoi jälleen löytyä, mutta kokonaisvaltainen koko ajan jatkuva vahva pelivire jäi näkemättä. Blinovia vaivasi lievä tehottomuus ja yhteispeli ketjukavereiden kanssa tökki pahasti. Ylimieliseksi kaukalon ulkopuolella nöyrää Blinovia ei voi haukkua, sama sävel ei vain löytynyt. Käyttämättömästä potentiaalista huolimatta Blinov laittoi tehopisteensä uusiksi verrattuna viime kauteen, vaikka peliaika oli paljon pienempi. Ei jatka Vaasassa.

Pete Suonpää

Runkosarja: 40, 16+23=39, +13, 46min

Playoff: 10, 4+6=10, +3, 49min

Pete Suonpää pelasi ehjimmän Sport-kautensa, kun runkosarjan alusta jäi ”vain” viisi peliä sivuun. Alkutuntuman hakemiseen meni muutama peli, mutta sen jälkeen Suonpää oli yksi Sportin tärkeimmistä vastuunkantajista. Suonpää pelasi omaa räiskyvää peliään, millä tulee pisteitä, mustelmia ja jäähyminuutteja. Räiskyvä pelitapa on Suonpään vahvuus ja heikkous. Typerä kakkonen voi kääntää pelin vastustajalle, mutta toisaalta räiskyvä riskejä täynnä oleva pelitapa on katsojien mieleen. Suonpää onkin yksi Sport-fanien suurimmista suosikeista. Runkosarjan tähtihetki oli pitkän vantaalais-voittoputken katkaiseminen jatkoaikamaalilla.

Playoffeissa Suonpää aloitti ulosajolla ensimmäisessä Salamat-ottelussa, mutta sen jälkeen kokosi itsensä ja oli puolikuntoisenakin joukkueensa tärkeimpiä pelaajia. Ensi kaudella liigassa?

Markus Jämsä

Runkosarja: 43, 14+26=40, +14, 73min

Playoff: 12, 4+4=8, +3, 16min

Syyskauden maalinteon kanssa tuskaillut Markus Jämsä nousi lopulta Sportin tehokkaimmaksi pelaajaksi. Maalimäärät eivät ole enää vanhalla tasolla, mutta silti Jämsän kautta voi pitää onnistuneena. Sportin kapteenina toimiva Jämsä taistelee normaalisti hyvin, mutta joskus turhautuu kippariksi liian helposti.

Playoffeissa syntyi tehot 4+4, vaikka Jämsä ei pystynyt puolikuntoisena pääsemään kaukaloon kuin vain otteluihin. Jatkaa Sportissa ensi kaudella.

Kalle Mattila

Runkosarja: 14, 0+2=2, -2, 22min

Playoff: 11, 0+1=1, +1, 24min

Kalle Mattilan kausi oli pilalla jo ennen kuin se ehti alkaa. Olkapäävamman parannuttua iski välittömästi yläkroppaan lihasvamma, joka piti turkulaisen sivussa tammikuun lopulle. Pelituntuma oli siinä vaiheessa kautta niin huono, että hyöty joukkueelle jäi hyvin pieneksi. Yritti ja teki omaa pyyteetöntä duuniaan aina, kun pääsi kaukaloon. Jatkaa Sportissa ensi kaudella.

Timo Pahkala

Runkosarja: 7, 0+0=0, 0, 2min

Playoff: 12, 1+1=2, 0, 4min

Täksi kaudeksi Sportin A-junioreihin saapunut Timo Pahkala hyppäsi edustusjoukkueeseen kauden loppupuolella ja oli kaikkien yllätykseksi miltei valmis pelimies. Pahkala ei kuulunut A-junioreiden lupaavimpiin pelaajiin, mutta paikan saatuaan hän näytti kykynsä oivasti ja sai paikan. Pahkala pelasi pääasiassa nelosketjun sentterinä.

Playoffeissa syntyi ensimmäinen Mestis-maali TuToa vastaan ratkaisevassa ottelussa. Jatkaa Vaasassa ensi kaudella.

Aleksander Polozov

Runkosarja: 17, 0+0=0, -4, 0min

Playoff: ei pelejä

Virolaislaituri oli edustusjoukkueen kokoonpanossa usein Tammisen aikana. Ei tehoja, hyvää liikettä. Suurin näkyvyys oli sijais- ja joukkuerangaistuksien kärsijänä. Pienikokoinen pelaaja, joka oli isossa roolissa Sportin A-junioreissa. Peliaikaa ei enää tippunut Mannerin aikana.

Miro Laitinen

Runkosarja: 37, 8+7=15, +2, 26min

Playoff: 12, 0+2=2, -1, 0min

Jukureista hankittu pietarsaarelaissentteri oli odotetun tasainen suorittaja, joskin kausi lähti nihkeästi liikkeelle. Laitinen on oiva kolmossentteri, mutta kakkossentterinä – jona loppukauden pelasi – liian tehoton. Jukureissa pelatut vuodet näkyivät Laitisen otteissa niin positiivisesti kuin negatiivisestikin. Iski 15 tehopistettä niin kuin kolmena edellisenä kautena.

Playoffeissa olisi ollut tarjolla iso rooli, mutta siihen Laitinen ei ollut vielä valmis. Tehot 0+2 ja pakkasella oleva tehotilasto on huono kakkossentterille. Jatkaa Sportissa ensi kaudella.

Teemu Sainomaa

Runkosarja: 43, 8+10=18, +4, 59min

Playoff: 12, 0+0=0, +1, 6min

Toista kauttaan Sportissa pelannut Teemu Sainomaa näytti kykynsä ja iski kolmos-nelos-laiturin paikalta loistavat tehopisteet. Sainomaa pelasi hyvällä tasolla koko kauden ja nousi fanien yhdeksi suosikeista. Sainomaa petrasi viime kaudesta nimenomaan otteiden tasaisuudessa, mihin vaikutti suuresti se, että nyt Sainomaa kuului koko kauden ajan pelaavaan miehistöön.

Playoffeissa Sainomaa jäi pisteittä, mutta kausi oli kuitenkin kokonaisuutena loistava. Yksi Sportin suurimmista yllättäjistä.

Vesa Myllyaho

Runkosarja: 43, 14+18=32, +14, 24min

Playoff: 12, 5+5=10, +4, 8min

Vesa Myllyaho pelasi uransa kolmanneksi tehokkaimman kauden ja - mikä tärkeintä – oli ratkaisuhetkillä joukkueensa parhaimmistoa. Myllyaho oli se pelaaja, joka pelasti Sportin Salamoiden kynsistä neljännessä puolivälieräottelussa jatkoaikamaalilla. Myllyaho on tasainen kokenut suorittaja, joka ei aina enää jaksa innostua jokaisesta runkosarjaottelusta, mutta ei koskaan jätä joukkuetta pulaan.

Myllaho voitti playoffien pistepörssin. Samoihin pisteisiin ylsi myös Pete Suonpää ja Jukureiden Mika Niemi.

Jani Kiviniemi

Runkosarja: 7, 0+0=0, -3, 4min

Playoff: 8, 0+0=0, 0, 0min

Sport-legenda Jari Kiviniemen poika Jani sai monen A-juniorin tapaan näyttää taitojaan Mikko Mannerin alaisuudessa. Fyysisesti Kiviniemi on valmis Mestikseen, mutta kiekollisessa pelissä annettavaa on hyvin vähän. Kiviniemi roolinsa hyvin, taklaten ja vaikeuttaen vastustajan pelinrakentelua.

Jäähyherkkä Kiviniemi osoitti joukkuepelaajan kykynsä playoffeissa, jossa ei kerännyt yhtään kaksiminuuttista, joskin peliaika oli kortilla. Mahtuu vielä ensi kaudella A-junioreihin, tulevaisuuden nimi.

Kristian Hjerpe

Runkosarja: 38, 17+10=27, +8, 37min

Playoff: 5, 1+0=1, +1, 2min

Toinen legendan poika, Kristian Hjerpe, otti ratkaisevan askeleen kohti isoa pelaajaa ja roolia tällä kaudella. Syyskausi meni penkin alle, mutta joulutauon jälkeen Hjerpe pelasi paremmin kuin koskaan. Kevätpuoliskolla Hjerpe iski 15 pelaamassa ottelussa 19 tehopistettä. Koko kauden maalisaldo oli 17, jolla hän jakoi Sportin maalikuninkuuden Aniket Dhadphalen kanssa. Hjerpen potentiaali on ollut aina tiedossa ja nyt se pilkahti ensimmäisen kerran näkyviin koko komeudessaan.

Hjerpen kausi päättyi harmittavasti välierien ensimmäisessä ottelussa polvivammaan. Hjerpen laukausta ja maalinteko-taitoa Sport tarvitsikin finaaleissa kuumeisesti. Isossa roolissa ensi kaudella, jos jatkaa Sportissa. Ja miksi ei jatkaisi?

Antti Hildén

Runkosarja: Haukat: 1, 0+0=0, 0, 0min

Sport: 16, 4+12=16, +10, 4min

Playoff: 9, 2+2=4, 0, 0min

Alkukaudella kovan aivotärähdyksen saanut Antti Hildén lähti Kerhosta Mestikseen ja tuttuun Sportiin joulutauolla. Hildénin pelikyky oli lainan alussa vielä arvoitus, mutta muutaman pelin jälkeen pelituntuma oli jo hyvä. Hildénin pelityyli on vuosien saatossa muuttunut, kenties hieman tuon loukkaantumisen myötä. Enää Hildén ei aja miljoonaa kiekollisen pakin päälle, vaan otteisiin on tullut rauhallisuutta, ajoittain jopa liikaa. Hildén oli Sport-aikanaan tehokas, mikä monelta Sport-fanilta jäi varmasti huomaamatta.

Finaaleissa Hildén missasi ensimmäisen ottelun kuumeen vuoksi ja viimeisen, koska polvi pärähti kolmannessa kamppailussa.

Mika Suoraniemi

Runkosarja: 44, 7+18=25, +13, 34min

Playoff: 12, 0+4=4, -2, 6min

Mika Suoraniemi heräsi tähän kauteen kunnolla vasta Juhani Tammisen siirryttyä Sveitsiin. Mikko Mannerin johtamistapa taisi sopia Suoraniemelle paremmin, sillä hän pelasi paljon vapautuneemmin Mannerin aikana kuin Tammisen.

Suoraniemi on fyysisesti loistava pelaaja Mestikseen. Liike, suunnanvaihdokset ja kulmapeli ovat loistavaa luokkaa, mutta turkulaisen ongelma on näiden ominaisuuksien jalostaminen osumiksi. Tehot eivät vastaa pelaajan kykyjä. Hatunnosto silti ikuisesta taistelusta ja yrityksestä.

Janne Siivonen

Runkosarja: 31, 9+8=17, +5, 63min

Playoff: ei pelejä

Janne Siivonen oli syyskauden komeetta. Nopea laituri oli tehokas ja syksyn ehdottomia avainpelaajia. Sitten alkoivat selkävaivat ja tehot katosivat. Lopulta katosi myös mies kokoonpanosta, kun välilevyn pullistumat eivät enää antaneet mahdollisuutta pelata. Olisi ollut tärkeä mies Sportille, jos olisi pysynyt ehjänä.

Aniket Dhadphale

Runkosarja: 35, 17+12=29, +7, 54min

Playoff: 11, 3+2=5, 0, 39min

Jenkkilaiturin maalitekokyvyt ovat olleet tiedossa, mutta silti 17 osumaa on pienoinen yllätys. Dhadphale oli Sportissa erilainen hyökkääjä. Suoraviivainen maalille menijä luo tilaa muille ja on luukulla irtokiekoissa ja ohjaajana. Dhadphalella on hyvä laukaus ja hän uskalsi käyttää sitä.

Dhadphalenkin otteista parhaan terän vei loukkaantumiset. Selkä vaivaisi pitkään ja pudotuspeleissä Dhadphale ei ollut parhaimmillaan, vaikka tekikin tehot 3+2. Maailmanmatkaaja jatkaa matkaansa mitä ilmeisemmin Ruotsiin.

Ari-Pekka Pajuluoma

Runkosarja: 28, 2+7=9, -7, 20min

Playoff: ei pelejä

Pajuluoman kausi päättyi olkapäävammaan viimeisessä pelissä ennen joulutaukoa. Kokenut pelaaja olisi edelleen ollut tärkeä lenkki joukkueessa, etenkin pukukopissa ja vaihtoaitiossa. Pelillisesti Pajuluoman viimeinen kausi ei jää suuremmin muistoihin. Parhaat pelinsä Pajuluoma pelasi puolustajana, Sportin kärsiessä loukkaantumisista.

Pajuluoma toimii nykyään Sportin kakkosvalmentajana.

Patrik Westerback

Runkosarja: 34, 7+25=32, +19, 32min

Playoff: 10, 2+7=9, +1, 10min

Patrik Westerback pelasi ehjimmän kauden vuosiin ja jälki oli totutun hyvää. Westerback jäi kahden pisteen päähän piste per peli-tahdista. Alkukausi olisi voinut olla tehokkaampi, mutta miehet Westerbackin rinnalla olivat ruosteessa. Westerbackin tehojen arvoa nostaa se, että hän pelasi valtaosan kaudesta muiden kuin Sportin avainpelaajien rinnalla.

Playoffeissa kokoonpanojen eläessä Westerback nähtiin tärkeimpien pelaajien rinnalla. Aiemmin kaudella tullut olkapäävamma vaivasi finaaleissa ja yksi loppuottelu jäi väliin. Ilman puudutuspiikkiä ei mennyt montaa ottelua. Westerback uhkasi pelata vielä muutaman kauden ja Sport-fanit toivovat, että seura olisi Sport niin kuin aina aiemmin Suomessa.

Anton Fogström

Runkosarja: 9, 0+0=0 +1, 0min

Playoff: ei pelejä

Isoveljen Niklaksen viitoittamaa tietä Sportin edustusjoukkueeseen kipuava Anton Fogström debytoi yhdeksän ottelun verran Mestiksessä. Pienikokoinen Fogström ei tehnyt tehopisteitä, mutta osoitti, että pystyy käyttämään taitojaan myös korkeammalla tasolla kuin A-junioreiden divarissa. Kaipaa kuumeisesti lisää mittaa ja muutamaa kiloa lihasten muodossa. Veljeksillä on mittaa, joten vielä voi odottaa pituuskasvua.

Kim Nabb

Runkosarja: 21, 0+1=1, -2, 6min

Playoff: 6, 0+0=0, -4, 4min

Kim Nabb uhkaa jäädä ikuiseksi lupaukseksi. Tämä kausi on tilastojen valossa liki katastrofi Nabbin kaltaiselle suurlahjakkuudelle. Nabb ei osunut koko kaudella mistään ja kun hän sai Joensuussa pahan puujalan, katosi pelituntumakin osaksi kautta. A-junioreiden riveissä Nabb osoitti olevansa edelleen tehokas.

Finaaleissa Nabb oli Sportin energisimpiä pelaajia, toki edelleen tehoton. Allekirjoittanut ei ole vielä valmis myöntämään, että Nabbista ei ole niin hyväksi pelaajaksi kuin on odotettu. Ehkä kausi jossain muualla, isossa roolissa, tekisi hyvää. Jatkaa Vaasassa kaksi seuraavaa kautta.

Muut

Alle seitsemän ottelua pelanneita pelaajia ei arvioitu. Heitä oli Antti Tuores (3, 0+2), Tommi Jäminki (4, 0+1), Christian Sundman (1, 0+0), Ari-Ville Väärälä (1, 0+0), Lliam Webster (1, 0+0), Christoffer Larsson (1, 0+0), Niklas Wevar (mv, pelasi 28min), Aku Limnell (mv, 60min) ja Mika Kontianen (1, 0+0)

» Lähetä palautetta toimitukselle