KooKoo voittoon kierrättämällä

MESTIS / Artikkeli
KooKoon kausi ei olisi voinut alkaa juuri paremmin – jos harjoitusotteluiden tuloksilla nyt mitään merkitystä on. Ainakin peli näytti kulkevan Kotkassa ja uudet hankinnat vahvistuksilta.

KooKoo avasi kauden perjantaina kukistamalla Jukurit Mikkelissä täysimittaisessa ottelussa puhtaasti 4-0. Seuraavan päivän turnauksessa Kotkassa mukana oli 22 pelaajaa, joista lepovuorossa oli kentällinen per peli. Eniten vastuuta saivat nuoret, joille tarjoutui hyvä näyttöpaikka valmentaja Vladimir Kolekille.

Suurimman mielenkiinnon kohteena oli maalivahtipeli ja –valinnat. Kaikki kolme veskaria saivat pelata turnauksessa yhden matsin. Esa-Tapio Palmulla on jo sopimus, joten hänen ei näyttöjä tarvitse välttämättä antaa. Eikä harvakseltaan laukonut HeKi mahdollisuuksia siihen antanutkaan. Tryout-kassareista Iiro Tarkki pelasi päätöskamppailun Titaaneita vastaan hyvin ja Antti Ore Salamat-ottelun erittäin hyvin. Jos kaavailuissa on vielä mukana ”Mr.X”, riittää seurajohdolla todellakin positiivista pähkäiltävää.

Lähes täydellisesti uusiutuneessa puolustuksessa peliaikaa saivat kaikki Mikkelissä kolhuja saanutta Mikko Tarkiaista lukuun ottamatta. Uusista tuttavuuksista näkyvimmin esiintyivät Antti Nyrhinen ja Teemu Kolehmainen, jotka tuovat kaivattua kiekollista osaamista takalinjoille. Molemmat pelasivat rohkeasti ja näyttävästi – liika kikkailu tosin kostautuikin muutamaan otteeseen.

Ville Vuorisaari tyytyi hiukan vaatimattomampaan rooliin, mutta pelasi ihan kelvolliset ottelut. Kokeella oleva Jussi Hilpas vakuutti hänkin olevansa vähintään katsomisen arvoinen kortti. Suomi-sarjassa hurjia jäähyminuutteja kerännyt puolustaja otti koko turnauksessa vain yhden kakkosen, pelasi rauhallista peruspeliä ja piti jöötä miehekkäästi oman maalin edustalla.

Juniori-ikäisistä pakeista Tuomas Gärdström kuuluu jo KooKoon runkomiehistöön ja komean maalin tehnyt Jesse Lustbergkin on näillä näytöin pelaavaan kokoonpanoon nousemassa. Toivottavasti kaksikkoa ei kuitenkaan jatkossa nähdä jäällä samaan aikaan. Junnujen divarissa höntyilyyn on vielä varaa, mutta miesten sarjoissa virheistä ja yli-innokkuudesta rokotetaan armotta. Kolmas 86-syntynyt puolustaja, Simo Miettinen, erottuikin edukseen rauhallisella ja perusvarmalla pelityylillään.

Uusia hyökkääjiä KooKoolla on vain kaksi. Heistä laitahyökkääjä Miikka Lindholm latasi jo näillä otteilla itselleen kovat odotukset. Sentteri Ville Vimpari jäi hivenen varjoon. Pelitkin päättyivät hänen osaltaan kesken ja tuskalliseen irvistykseen. Vanhoista syömähampaista Teemu Somppi pelasi vain avauspelin – josta saalisti kaksi syöttöpistettä. Ei hassummin. Viime Mestis-kauden paras laitahyökkääjä, Mikko Liukkonen, sen sijaan jäi yllättäen tehoitta. Mutta hyvä niin: riittääpähän ruutia sitten sarja-avaukseen.

Positiivisimmat yllättäjät löytyivät nuorisokaartista. B-junioreissa viime kaudella pelannut Lauri Viantie pelasi ykköskentän keskellä erinomaisen turnauksen, saalistaen heti avausottelussa tehot 1+1. Myös Eemeli Koskelaisen kunto lupailee hyvää. Salamoita vastaan nuorukainen oli kaukalon kuningas; karvaten, haastaen ja jokusen maalipaikankin järjestellen. Turnauksen edetessä ja maitohappojen kasaantuessa pohkeisiin lataus tosin purkautui liian usein jäähyinä, joita Koskelaiselle kirjattiin yhteensä neljä.

Kokoonpanot otteluissa



Salamat-KooKoo:

Koskelainen-Viantie-Lampinen, Lustberg-Gärdström

Ilola-Skyttä-Lindholm, Miettinen-Kolehmainen

Saarela-Silvennoinen-Somppi, Hilpas-Vuorisaari

Vimpari, Keskinen

Ore (Tarkki)



KooKoo-HeKi:

Koskelainen-Viantie-Lampinen, Nyrhinen-Keskinen

Ilola-Skyttä-Lindholm, Miettinen-Kolehmainen

Saarela-Vimpari-Liukkonen, Hilpas-Vuorisaari

Silvennoinen, Gärdström

Palmu (Tarkki)



Titaanit-KooKoo:

Nykänen-Viantie-Lampinen, Lustberg-Gärdström

Koskelainen-Skyttä-Lindholm, Nyrhinen-Kolehmainen

Ilola-Vimpari-Liukkonen, Vuorisaari-Keskinen

Saarela, Miettinen

Tarkki (Palmu)



Jukka Korhonen, Timo Nurmberg ja Mikko Tarkiainen eivät pelanneet turnauksessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle