Leppänen varasti show’n

MESTIS / Artikkeli
Tuomarityöskentely tuskin ottelua ratkaisi, vaikka Jussi Leppänen parhaansa sen suhteen yrittikin. Kyllästynyt Reijo Mansikka lyö pillit pussiin.

Tuomari viheltää kaukalossa – ja pelaajat pelaavat sen mukaan. KooKoolla oli omat mahdollisuutensa ratkaista peli kolmannessa erässä, mutta se ei pystynyt niitä hyödyntämään. Siltikin Jussi Leppäsen esityksestä jäi todella hapan jälkimaku.

Leppänen oli jo neljäs kokeilija ottelusarjassa. Käsittämätöntä.

Reijo Mansikan viisivuotinen työ KooKoon peräsimessä tuli päätökseensä lauantaina tappion myötä. Miehen mukaan jääkiekko saa nyt jäädä – ainakin vuodeksi. Erityisesti kokenutta valmentajaa korpeaa ylempien instanssien toiminta. Kukaan ei esimerkiksi tiedottanut pudotuspelien muuttuneista linjoista valmentajille.

– Tässä on yksi syy, miksi jääkiekko saa riittää osaltani. En viitsi enää leikkiä, vaan lyön pillit pussiin. Katsokaa niitä videoita ja keskustelkaa meidän kanssamme, vetosi Mansikka.

Ulosajo, maali ja paikot

Leppäsen lauantai-iltaan mahtui tukku kyseenalaisia tuomioita, yksi täydellinen mokaus, linjan katoaminen ja paikkojäähyt.

Kokelas #4 aloitti ottelun jämäkästi sallien pudotuspeliväännön, mutta viheltäen selvät rikkeet pois. Mopo karkasi kuitenkin pahemman kerran käsistä erän lopussa. Hokki ajoi röyhkeästi maalille Leppäsen niin salliessa. Kun jo edellisvaihdossa kovia kokenut Carl Grahn antoi viimein samalla mitalla takaisin, oli tuomio tyly.

Grahn löi kyllä vastustajaa kilvellään kerran rumaa ja huitoi toista vielä räpylälläkin, mutta itse en ole ikinä nähnyt moisesta ajettavan suihkuun. Tuskin olisi Jarmo Myllyskään pelannut pitkällä urallaan yhtään peliä loppuun asti, mikäli linja olisi ollut tämä.

Myös heti perään vihelletty Haapa-aron rangaistus oli kyseenalainen, vaikka Haapa-aro kovan taklaukseensa vauhdilla tulikin.

2-1-maalin hylkäämisen osalta ei puolestaan voi puhua edes tulkinnasta. Joni Myllykoski pompautti kiekon maalin takaa ainoan karvaajan, Ilkka Saarelan, kautta omaan maaliin. Leppäsen mukaan maalin edessä ollut Saarela siis esti maalin takana ollutta Myllykoskea, ja sai siitä rangaistuksenkin. Myös otteluvalvoja myönsi tuomarin tehneen virheen.

Mutta ei Leppäsen työskentelystä kärsinyt ainoastaan KooKoo. Yleisön mylviessä raitapaita päätti paikkailla tilannetta viheltämällä Hokille useita heppoisia kakkosia toisessa ja kolmannessa erässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle