Juniorimyllystä Mestikseen

MESTIS / Haastattelu
Vantaalaisen juniorimyllyn läpikäynyt Tommi Lipasti kuuluu Kiekko-Vantaan nuoreen kaartiin. Jo viime kaudella kahdeksassa Mestis-ottelussa pirteitä otteita esittänyt nurmijärveläishyökkääjä pyrkii alkavalla kaudella vakiinnuttamaan paikkansa Mestiksessä.

Koko ikänsä Nurmijärvellä asunut 20-vuotias Tommi Lipasti aloitti jääkiekkoilun viisivuotiaana sikäläisessä Kurrassa. Kun omaikäisille ei joukkuetta ollut, aloitti Lipasti uransa neljä vuotta vanhempien ryhmässä. Kahdeksanvuotiaana tuli aika siirtyä Vantaalle EVU:n riveihin, minkä jälkeen Lipasti onkin edustanut vantaalaisjoukkueita.

- Oli hyvät matkat ja olin kuullut, että Vantaalla on ihan hyvää kiekkotoimintaa. Myyrmäessä oli hyvät harjoitusolosuhteet, eivätkä paikat paljon vaihdelleet. Helsingin alueella olisi ollut silleen, että hallit vaihtuu. Oli hyvä olla Vantaalla ja pidin siitä ympäristöstä, kertoo Lipasti syyksi nimenomaan Vantaalle siirtymiseen.

analyysi

Kiekko-Vantaalla kaikki mahdollisuudet
[lue lisää]

Hyökkääjän mukaan Kiekko-Vantaa on ollut hyvä kehitysympäristö nuorelle kiekkoilijalle.

- Kiekko-Vantaan organisaatiossa on ollut mun mielestä tosi hyvä valmentajaosaaminen. Valmentajat ovat olleet ammattitaitoisia ja hyvin koulutettuja hommaansa. Jokaisen valmentajan alaisuudessa olen kyllä kehittynyt. Kaikki on ollut silleen ihan jees.

Keväällä armeijan suorittanut Lipasti ei tällä hetkellä ole täysipäiväinen jääkiekkoilija.

- Jääkiekkoilun lisäksi mä olen nyt toiminut Fazerin makeisilla menekinedistäjänä. Käynyt tekemässä sitä aamupäivät, ja sitten välillä käynyt aamujäät ja treenannut. Sieltä on hyvin joustoa tullut.

- Vierumäelle pääsin liikuntainstituuttiin opiskelemaan. Sinne on aikanaan lähtö.

Mestiksen kautta

Viime kaudella pääasiassa Kiekko-Vantaan A-junioreissa pelannut Lipasti pääsi maistamaan Mestis-tunnelmaa kahdeksassa pelissä. Noista peleistä jäi pelaajalle itselleen hyviä muistoja.

- Silloisen valmentajan Hirvosen alaisuudessa sain tilaisuuden näyttää, ja ihan hyvin onnistuin niissä peleissä, joissa pääsin pelaamaan. Yllättävän hyvin kuitenkin sopeutui, vauhdin sai soveltumaan ja pysyi vauhdissa, niin kyllä se siitä lähti pikku hiljaa.

Alkavaa kautta silmällä pitäen viime kauden kokemuksista pitäisi olla hyötyä.

- Kyllä pitäisi. Tietää missä ympyröissä on ollut ja mitä pelejä on tulossa. On tosi hyvä, että on pohjalla muutamat pelit, mutta ne ei merkkaa taas tällä kaudella juuri mitään. Kokemuksen pohjalta ne on kuitenkin ihan hyvä olla.

Lipastin mukaan junioreista Mestikseen siirtyminen on iso harppaus.

- A-junnuista Mestikseen on silleen iso askel kuitenkin, että se vauhti muuttuu ja tilanteita tulee paljon nopeammin. Liikettä pitää olla.

- Liigaympyröihin harva hyppää suoraan. Kovan työn kautta ensin Mestiksen kautta, Lipasti pohtii urasuunnitelmaansa.

Liike vahvuutena

Viime kauden peleissä Lipasti osoitti nopeutensa, ja myöntää tämän olevan hänen vahvuutensa. Heikkouksiaan nuorukainen luettelee ehkä liiaksikin.

- Liike on vahvuus. Välillä on just se, että kiekko pitäisi pysyä myös mukana. Siinä se on se ongelma. Ja sellainen tietynlainen junnumainen höntyily on ollut, pitäisi vaan keskittyä enemmän tekemiseen. Välillä tulee liikuttuakin turhaan. Kovuutta totta kai pitäisi saada lisää.

Minkälaisen Tommi Lipastin yleisö tulee alkavalla kaudella näkemään?

- Liikkuva ja sähäkkä karvaaja, taklaaja. Pistää positiivisen ilmeen, saa vastustajan päädyssä aikaan asioita.

- Toivotaan, että joukkueenakin pelataan hyvä kausi. Näyttää hyvältä.

Henkilökohtaisia tavoitteita viime kaudella yhden syöttöpisteen kerännyt Lipasti asettaa maltillisesti.

- Maalitili on avaamatta, mutta se tulee aikanaan. Siitä ei mitään paineita oteta. Enemmänkin se on tavoite, että vakiinnuttaa sitä paikkaa ja saa myös aikaan hyökkäyspäässä enemmän. Kiekollista taitoa parantaa, ja kehittyä pelaajana.

Mikä joukkue juhlii Mestiksen mestaruutta keväällä 2007?

- Kiekko-Vantaa!

» Lähetä palautetta toimitukselle