Kallioinen: "KooKoo ja TV-kamerat sytyttävät"

MESTIS / Haastattelu
Jukureiden puolustuksessa vahvaa kautta pelaava Ilkka Kallioinen odottaa innolla perjantaista KooKoo-Jukurit-peliä. KooKoo ja TV-kamerat varmistavat, ettei pelaajien tarvitse latausta peliin Kallioisen mukaan hakea.

25-vuotias Kallioinen pelaa jo kuudetta kauttaan Jukureissa. Kuluvalla kaudella Kallioinen on ollut Jukureiden positiivisin yllättäjä. Viikko sitten Kallioinen vietti Vantaalla kolmen tehopisteen iltaa – mikä nosti samalla miehen jukuripuolustuksen pisteykköseksi. Tähän mennessä syntyneet lukemat 6+10 merkitsevät myös omaa yhden kauden piste-ennätystä.

– Vastuuta ja onnistumisia on tullut ja sitä kautta myös pisteitä. Tyytyväinen olen, sillä pelit ovat sujuneet tasaisesti ja suuria tasonheittelyjä ei ole tullut, puolustaja myhäilee.

style="border: solid 1px #ddd; border-right: solid 1px #ddd; padding: 4px;">,,

Jukureiden hävitessä muutaman pelin, siitä nousee turhan suuri haloo.

– Tavoitteena olisi saada peli tasolle, jolloin huononakin päivä pystyisi pelaamaan hyvällä tasolla.

Kouvolassa aina mukava pelata

Kallioisen mukaan KooKoo sytyttää aina, ja monet tiukat kohtaamiset ovat hyvin miehellä mielessä.

– Olen aina tykännyt pelata Kouvolan hallissa. Ilmassa on aitoa paikallispelin henkeä ja etenkin Mestiksen alkuvuosina oli monia tiukkoja pudotuspelivääntöjä.

KooKoon kausi alkoi takkuillen, mutta loppuvuodesta joukkue nosti tasoaan huimasti. Keskinäisissä kohtaamisissa KooKoo johtaa voitoin 2-1.

Kallioinen ei ole yllättynyt KooKoon kolmannesta sijasta sarjataulukossa. Joukkue ja valmentaja Vladimir Kolek saavat puolustajan vilpittömät kehut.

– Puhuttiin joukkueen kanssa, että hyvin pelasivat TuToa vastaan, vaikka paljon pistemiehiä oli sivussa. Vaikea peli on varmasti edessä perjantaina.

– Kolek teki hyvää jälkeä jo Kajaanin Hokissa ja on nyt saanut varmasti ajettua peilityyliään paremmin sisään myös Kouvolassa. Ulkomaalaishankinnat vaikuttavat menneen nappiin. Erityisesti Kory Bakerin tehot pistivät silmiin tilastoja katsellessa, Kallioinen arvioi.

TV-peleistä hyviä muistoja

Mestis-pelaajille TV-kameroiden edessä pelaaminen on harvinaista herkkua ja Urheilukanava saakin Kallioiselta isot kiitokset pelien televisioinnista. Suora tv-lähetys tuo peliin oman vivahteensa.

– Tuo oman jännityksensä ja ei kukaan varmasti halua pelata huonosti kameroiden edessä, puolustaja naurahtaa.

– Hieno homma, että Urheilukanava televisioi pelejä ja katsojat näkevät, että myös Mestiksessä pelataan hyvää kiekkoa, Kallioinen kiittelee.

Kallioisella on mukavia muistoja omista TV-peleistä. Kirkkain muisto on kevään 2006 mestaruus, joka varmistui Vaasassa Urheilukanavan ikuistamana. Omat pelit päätyvät myös arkistoon eläkepäivien ratoksi.

– Vanhemmat ovat pelejä nauhoitelleet ja onhan niitä varmasti mukavaa vanhempana
katsella. Nyt niitä ei ehkä osaa katsella vielä oikealla silmällä, mutta kymmenen vuoden päästä tilanne on varmasti toinen, mies toteaa.

Jukureissa hyvä henki

Jukurit pelasi hyvän joulukuun ja nappasi viisi voittoa putkeen. Tammikuun alku oli vaisu ja Jukurit hävisi neljä ottelua peräkkäin. Kiihkeimmät vaativat jo valmentajanvaihtoa, mutta rauhallinen puolustaja naureskelee puheille.

Kiekko-Vantaa kaatui viime lauantaina hyvän pelin jälkeen ja etenkin avauserässä Jukurit esitti sellaista peliä, mitä kannattajat ovat odotelleet. Keskiviikkona Kirkkonummella täyteen pistepottiin riitti rutiininomaisempi esitys.

– Joukkueessa on hyvä henki ja varmasti jokainen pelaaja kyseli itseltään, miksi voittoja ei tullut. Vantaata vastaan pelasimme avauserässä valmentajien mukaan kauden parasta peliä ja näytimme millä tasolla pystymme pelaamaan.

– Mikkelissä on totuttu voittamaan ja Jukureiden hävitessä muutaman pelin, siitä nousee turhan suuri haloo, eli vaaditaan valmentajaa pihalle ja osa katsojista jää kotiin. Runkosarjassa sattuu aina notkahduksia ja nyt se osui Jukureiden kohdalle, Kallioinen arvioi.

Miehet vaihtuneet vierellä

Jukureiden puolustuksessa miehiä on tullut ja mennyt kauden aikana. Lainamiehinä joukkueessa puolustavat tällä hetkellä JYPin Erkka Leppänen ja Henrik Forsberg. Jo syksyllä Mikkelissä käväissyt Tapparan Matti Koistinen puolestaan vahvistaa sarvipäiden rivejä loppukauden.

– Viime kaudella sain pelata lähes koko kauden (Tuomo) Kortelaisen kanssa ja oli mahtavaa pelata loppukaudesta, kun tiesi hyvin toisen pelityylin.

Tällä kaudella Kallioiselle ei ole vielä vakioparia löytynyt. Viime kauden partneri Kortelainenkin on sairastuvalla koko loppukauden. Kallioinen myöntääkin, että puolustajaparien jatkuva vaihtuminen tuo oman haasteensa pelaamiseen.

– Tämän kauden aloitin kauden (Ilkka) Vaarasuon kanssa ja kaikkien muiden kanssa olen pelannut paitsi (Eero) Hyvärisen ja (Lauri) Kinoksen. Kaikki ovat hyviä pelaajia ja sinänsä ei ole väliä, kenen kanssa pelaat, mutta kyllähän se aina vie aikansa tottua uuden parin tyyliin.

style="border: solid 1px #ddd; border-right: solid 1px #ddd; padding: 4px;">,,

Jos pelataan omalla tasolla, niin Jukurit voittaa pelit.

Katse kohti kevättä

TuTo voittanee runkosarjan, ellei ihmeitä tapahdu. Sijoista kaksi-viisi käydään tiukkaa kamppailua KooKoon, Jukureiden, Jokipoikien ja Hokin kesken.

– TuTo vienee runkosarjan. Jukureiden tavoitteena on laittaa peliä kuosiin, sillä yleensä jos pelataan omalla tasolla, niin Jukurit pelin voittaa. Viime kaudella olimme runkosarjan kolmansia ja pystyimme nousemaan finaaliin.

Jukureilla on paljon kokeneita pelaajia jotka ovat voittaneet paljon. Kokemus ja voittamisen kulttuuri ovat Kallioisen mielestä Jukureiden vahvuuksia kevättä kohden mennessä.

– Jukurit on erittäin kokenut joukkue pudotuspeli-mittarilla mitattuna, eli kokeneita ratkaisijoita löytyy. Kokeneet pelaajat syttyvät varmasti tiukoissa peleissä ja pystyvät ohjaamaan myös nuorempia pelaajia tiukoissa paikoissa, Kallioinen uskoo.

Perjantaina Kouvolan hallissa riittänee tunnelmaa, sillä myös Mikkelistä saapuu runsaasti kannattajia paikalle. Kallioinen jakaa tunnustusta jukurifaneille.

– Jukurifanit ovat erottuneet aina positiivisesti vieraspeleissä paikalle saavuttuaan ja ääntä on riittänyt. Kouvolassa on aina ollut todella hyvä meininki ja kyllä kannattajien ääni auttaa aina joukkuetta, Kallioinen kiittelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle