”Oma koira” puri Jukureita

MESTIS / Haastattelu
Seitsemän ottelua kestäneen synkän jakson jälkeen sarjatulokas Titaanit onnistui katkaisemaan jo lähes nälkävuoden pituiseksi kasvaneen tappioputkensa rangaistuslaukauksiin venyneessä kamppailuissa Jukureita vastaan. 1-0-voiton pääarkkitehtinä hääri vielä viime kaudella Jukureita edustanut mikkeliläisseuran kasvatti Kai Tillanen.

Kaikki Jukurien 37 maalia kohti tullutta laukausta sekä ratkaisseen Petri Lehtosen rangaistuslaukauksen poiminut Kai Tillanen oli yhtä hymyä tiukan ottelun jälkeen.

– Eipä paljon tämän parempaa tunnetta voi olla. Saa kyllä hakemalla hakea vastaavanlaista tunnetilaa. Voitto ja tietenkin nollapeli omaa kasvattajaseuraa vastaan maistuu kyllä erityisen makealta. Tämä oli todella helpottava voitto koko joukkueelle.

Titaanit pitkän jakson jälkeen takaisin voittojen tielle torjunut maalivahti näki selkeät syyt sille miksi Jukurit lähti keskiviikko-iltana tappio niskassaan kotimatkalle Kotkan jäähallista.

– Pystyimme pitkästä aikaa pelaamaan omaa peliämme täydet 65 minuuttia. Paketti pysyi todella hyvin kasassa kokoajan, emmekä sortuneet aiemmista otteluista tuttuihin virheisiin ja hermoiluun ratkaisuhetkillä. Koko joukkue teki kovaa työtä alusta loppuun saakka ja edessä pelanneille kenttäpelaajille on pakko nostaa hattua, totesi Tillanen.

Peliajan perässä Kotkaan

Täksi kaudeksi takaisin Mestis-kartalle noussut Titaanit haeskeli kevään ja kesän aikana riveihinsä potentiaalista maalivahtia, jolla on mahdollisuus lyödä itsensä läpi Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Valinta osui monta kautta Mikkelin Jukurien kakkosveskarina vähälle peliajalle jääneeseen Tillaseen, joka oli heti kiinnostunut muutosta rannikkokaupunkiin peliajan perässä.

Tillasen ei ole tarvinnut katua ratkaisua, sillä peliaikaa on Titaaneissa herunut todella runsaasti. Edes kotkalaisjoukkueen ankeasti sujunut kausi ei saa "Kaitsua" synkistelemään ja miettimään siirtonsa järkevyyttä.

– Tulin Titaaneihin nimenomaan sen takia, että täältä luvattiin reilu näyttöpaikka ja onnistumisten kautta runsaasti peliaikaa. Pelejä on totisesti kauden aikana vyölle tullut yksi jos toinenkin ja olen erittäin tyytyväinen valintaani.

– Tottahan toki joukkueen pelit olisivat voineet kulkea nähtyä paremmin ja omatkin otteeni olisivat voineet olla parempia, mutta en kadu hetkeäkään muuttoani Kotkaan. Olen viihtynyt kaupungissa todella hyvin ja seura on ollut mitä mainioin kehityksen kannalta, jatkaa kotkalaisseuran toiminnanjohtaja Tuomas Haanpään "pyyleväksi maalivahdiksi" nimeämä titaaniveskari.

Loppuun asti taistelua suorasta säilymisestä

Titaanit kamppailee vielä tiukasti pääsystä pois karsijan paikalta ja usko joukkueessa on edelleenkin vahva sille, että suora säilyminen vielä tällä kaudella saavutetaan. Saman ryhtiliikkeen nimeen vannoo myös Tillanen.

– Tässä on vielä jäljellä 12 ottelua ja loppuun asti taistellaan, se on varma asia. Jos pelaamme jatkossa samalla tavalla kuin tänään Jukureita vastaan, niin niitä tarvitsemiamme pisteitä alkaa väkisinkin putoilemaan pussiimme nähtyä tiheämpään tahtiin.

– Joukkueessa on tällä hetkellä kova tahto ja taisteluhenki päällä, enkä epäile hetkeäkään ettemmekö voisi suoran säilyjän paikkaa vielä saavuttaa. Itseluottamuksemme kohosi roimasti Jukurit-voiton myötä, joten tulemme loppukaudella olemaan paha kanto kaskessa mille tahansa joukkueelle. Toivottavasti voimme keväällä kysellä toisiltamme – mitkä karsinnat, päättää Tillanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle