Lauri Rämetillä hikinen iltapuhde

MESTIS / Haastattelu
Kiekko-Laserin maalia ottelun ensimmäisen puoliskon vartioinut Lauri Rämet, 22, teki torstai-iltana paluun toissa kauden kotikaukaloonsa. Viisi osumaa taakseen päästänyt ja muutaman loisto-torjunnan esittänyt Rämet piti Kazahmysiä taitavana joukkueena.

- Vastustajalla oli tosi taitavia kavereita. He loivat hyvin tilanteita ja aika kuumat puolitoista erää tuli näin kärkeen. Tulihan siellä muutama koppikin otettua, Rämet arvioi iltapuhdettaan.

Hikinen ilta Rämetillä ja puolessa välissä ottelua maaliin vaihdetulla Jyrki Myllyllä olikin, sillä kovakuntoinen Kazahmys vyörytti tilanteita toisensa perään Kiekko-Laserin maalille. Huippukuntoisen ja kohta kaksi viikkoa todella kovaa harjoitelleen kazakstanilaisjoukkueen peli oli todella paljon valmiimpaa kuin Suomi-sarjaan valmistautuvan oululaisen fuusiojoukkueen.

Ero on tosin ymmärrettävissä, sillä Kiekko-Laser on vasta totuttautumassa jäähän kun taas Kazahmys kaataisi nykykunnollaan ja -taidollaan minkä tahansa Mestis-joukkueen.

- Lähdetään siitä, että ollaan ehditty treenata viidesti jäällä, ringissä on rapiat 30 kenttäpelaajaa ja kuusi maalivahtia eikä kentällisittäin olla ehditty harjoitella ollenkaan, Rämet selvitti.

Kajaaniin vajaalla miehityksellä

Menossa oleva training camp ei näkynyt Kiekko-Laserin joukkueessa, sillä se sai hädin tuskin kasaan 18 kenttäpelaajaa eikä sekään olisi onnistunut ilman Hokin apua. Niko Saarenpään, Markus Haverisen, Ville Vimparin ja Miika Kurkan tultua hyökkäyspään vahvistuksiksi Kiekko-Laser sai kasaan neljä hyökkäysketjua ja kolme puolustajaparia.

- Meiltä oli sivussa työasioista johtuen 6-8 ykkös- tai kakkoskentälliseen mahtuvia pelimiehiä, kuten Haukiputaan Ahmoista tulleet Halme ja Huttula, Rämet harmitteli.

- Mukavaa oli kuitenkin pelata pitkästä aikaa. Tämä oli itselleni uusi ja jännä tilanne, kun viiden pelitreenin jälkeen pelataan jo tuon tasoista joukkuetta vastaan, Rämet jatkoi.

Ensi kaudella Raksilassa pelaavan fuusiojoukkueen ykkösmaalivahdin paikkaa tosissaan hamuava Rämet pitää Kiekko-Laseria tässä vaiheessa kautta jo hyvännäköisenä joukkueena, joka on saanut Suomi-sarja-tasolle hyviä pelaajia mukaan.

- Näillä näkymin pelaan täällä ensi kaudella. Pääsin Kemin ammattikorkeakouluun opiskelemaan fysioterapiaa ja kuljen sitten Oulusta opiskelemaan kavereiden kanssa samalla kyydillä, Rämet valotti tulevaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle