Jukurien peliryhmitys lähes valmis

MESTIS / Artikkeli
Jukurit päättää kuluvan viikonvaihteen aikana kevään ja kesän parin kuukauden harjoittelujaksonsa perinteiseen joukkueleiriin. Joukkue on materiaaliltaan muutamaa pelaajaa vaille valmis tulevaan kauteen. Mestiksen mitaleilta keväällä pudotetussa mikkeliläisryhmässä on selvästi aistittavissa todellista halua palata Mestiksen terävimpään kärkeen ja joukkueesta huokuvan hengen perusteella tavoitteet tuntuvat hyvinkin realistisilta.

Monessa mutkassa sai rattia kääntää ja Saimaan rantamaisemia ihailla ennen kuin löysi tiensä perille Jukurien perinteiseen alkukesän piilopaikkaan. Marjoniemen leirikeskus Mikkelin lähistöllä toimi jälleen jukurijoukkueen tukikohtana, jossa välillä myös jääkiekkoon vaikeasti yhdistettävillä metodeilla on haettu yhteistä säveltä jälleen uudistuneessa joukkueessa.

lisää

Siirtyykö Mestiksen valtikka takaisin Jukureille?
[lue lisää]

- Täällä on kuvattu mm. elokuvaa ja näytelmiä, valotti päävalmentaja Risto Dufva kulttuuripitoisia kevennyksiään.

Kaikesta päätellen alueella on myös tiukasti harjoiteltu perinteisemmillä metodeilla. Leirin sisällölliset päämäärät ovat kuitenkin vuosien kokemuksen myötä valmennusryhmällä hallinnassa, eikä hommaa ole tarkoituksellakaan viety turhan vakavaksi.

- Olemme täällä nyt seitsemättä kertaa juhannuksen alla. Tämän tarkoitus on luonnollisesti joukkueen harjoittelu, mutta ensisijaisesti luomme täällä ensimmäisen yhteisen tarinan tulevan kauden pelejä varten. Yksittäisten pelaajien joukko aloittaa leiriviikonvaihteen aikana kasvunsa kohden yhtenäistä joukkuetta, joka toivottavasti on parhaassa terässään maalis-huhtikuussa 2006, Dufva kuvasi leirin tarkoitusperiä.

Tämän viikonvaihteen jälkeen joukkue aloittaa neljän viikon mittaisen loman ja pelaajat harjoittelevat tämän ajan omatoimisesti kullekin erikseen laadittujen ohjelmien mukaisesti. Heinäkuun puolivälissä joukkue jälleen kokoontuu ja elokuun alkupäivinä alkaa jääharjoittelu Kalevankankaalla.

Muutama pelaaja vielä hakusessa



Jukureilla on omat A-junioripelaajat mukaan lukien 20 allekirjoitettua pelaajasopimusta. Uusia vahvistuksia sarvipäiden leirissä kuitenkin vielä odotellaan.

- Nyt on ensimmäinen kerta Mestiksen aikana, kun kaikkia pelaajia ei vielä tässä vaiheessa tiedetä, joilla kauteen lähdetään. Sama tilanne on tosin muillakin joukkueilla.

- Meiltä puuttuu vielä ainakin yksi puolustaja, sekä kaksi tai kolme hyökkääjää. NHL:n aiheuttama domino ei ole vielä lähtenyt liikkeelle ja se vaikuttaa tähän pelaajaliikenteeseen, Dufva kertoi.

Lue lisää

Jukureissa ollaan kuitenkin tyytyväisiä tilanteeseen ja tulevaan kauteen lähdetään jälleen tutuilla tavoitteilla.

- Kyllähän me hyvä lähtö on saatu tähän kauteen, eli ei oo eväät ihan leväällään. Kärkipäähän ollaan kuuluttu ja niin aiotaan kuulua ensi kaudellakin, Dufva ilmoitti.

Jukurileirissä ollaan myös rauhallisin mielin taloustilannetta silmällä pitäen. Jukurit on solminut kauden kattavat sopimukset pääyhteistyökumppaneidensa kanssa. Olemassa olevien lisäksi markkinointiyhteistyötä tarjotaan myös uusille tahoille ja vastaanotto on ollut lupaava. Jukurit lähtee tulevaan kauteen reilulla 700 000€:n budjetilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle