Westerback törttöili Kajaanissa

MESTIS / Artikkeli
Vaasalaisyleisön jumalana pitämä Sport-sentteri Patrik Westerback, 30, nousi helmikuisen lauantain ykköspuheenaiheeksi Kajaanissa pelatun Hokki-Sport-ottelun jälkeen. 29 jäähyminuuttia keränneen ja Sportin avausmaalin syöttäneen Westerbackin kamppailu päättyi Tuomo Kortelaisen törkeään keihästämiseen ja suihkukomennukseen Hokin 2-3-kavennuksen jälkeen.

Läpi kamppailun yllättävän kuumana käynyt Westerback ehti kärsiä ennen vinttinsä pimenemistä kaksi kahden minuutin rangaistusta, toisen estämisestä ja toisen väkivaltaisuudesta. Jälkimmäisen aiheutti nahina Jani Tuppuraisen kanssa ja Westerback huuteli tuolloin jäähyaitiossa ”seiskan tulevan kostamaan, se on jo sovittu.”

Seiska, eli vaasalaisten tuorein vahvistus David Cloutier, ei tullut kostamaan Westerbackin huutelemasta sopimuksesta huolimatta vaan pelasi varmaa peruspeliä ilman koiruuksia. Westerback itse antoi puutavaraa ja jahtasi hokkilaisia oikeastaan koko jäälläolonsa ajan. Erityisen kuumana taitava Westerback kävi Tuppuraista kohtaan.

Tuppuraisen laukoman 2-3-kavennuksen yhteydessä alkoi tapahtua. Westerback keihästi Hokki-puolustaja Tuomo Kortelaisen jäänpintaan ja linjatuomarin kertomuksen kuunneltuaan päätuomari Tuomo Sorakangas passitti miehen suihkuun 5+20 minuutin tuomiollaan ajassa 53.37. Virallisen kannan tilanteeseen ilmoitti otteluvalvoja, jonka mukaan Westerbackin keihästys tapahtui samanaikaisesti Hokin kavennusmaalin kanssa. Tilanteesta lähtee raportti ja videonauha liittoon tutkittavaksi.

- Westerback on erinomainen ja lahjakas pelaaja, mutta hänen tyylinsä on huono. Tuollaisesta törkeydestä pitää rangaista vähintään viisi tai kuusi peliä. Vastustajan kunnioitus unohtui täysin ja miehen epäurheilijamainen käytös häiritsi, Hokki-valmentaja Vladimir Kolek kommentoi kamppailun päätöserän tilannetta.

Aurinkokuningas Juhani Tammisen poissaollessa valmennusvastuun kantanut Mikko Manner ei hyväksynyt suojattinsa tekoa.

- Se mikä ottaa lujaa päähän on se, ettei meillä kestä pää provosointia. Hakattaisiin ennemmin vaikka päätä seinään kopissa eikä pilattaisi yhdellä tai kahdella typerällä jäähyllä koko ryhmän peliä, Manner totesi.

Mannerin mukaan Westerbackin tilannetta syynätään videolta vaasalaisleirissä.

- Otetaan video mukaan kotiin ja on kiva kattoo, mitä tapahtui. Nyt näki vain, että kaveri teki maalin ja kaveri makasi jäässä.

- Patella on vähän taipumusta tämänsuuntaisiin tekoihin ja olen samaa mieltä kuin kollega, että vastustajan kunnioittaminen on tärkein asia. Pään pitää kestää, Manner jatkoi.

Westerbackin hölmöily ei Sportin onneksi ratkaissut peliä Hokin eduksi, vaikka kajaanilaiset pääsivät pelaamaan ensin minuutin ja 52 sekunnin ajan 5-3-ylivoimaa ja sen jälkeen vielä yli kolme minuuttia yhden miehen ylivoimalla. Heikosti sujunut ylivoimapeli ja toisaalta vaasalaisten uhrautuva taistelu alivoimalla veivät molemmat sarjapisteet Vaasaan tärkeässä neljän pisteen ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle