Kaikki tekeminen kohti sarja-avausta

MESTIS / Haastattelu
Kiekko-Laserin urheilutoimenjohtaja ja päävalmentaja uskovat joukkueen selviytyvän haasteista. Joukkue ja valmennus keskittyvät täysillä sarja-avaukseen.

Seuran taloustilanne nousi tapetille juuri ennen kauden aloitusta. Päävalmentaja Mikko Manner uskoo seuran tekemiseen ja nostaa esille Mestiksen raadollisen pelitahdin.

– Ensinnäkin tähän tilanteeseen joutuminen on harmin paikka. Pitää muistaa kuitenkin se, että ei olla jouduttu tähän taloudelliseen tilanteeseen sen takia, että oltaisiin jotenkin ylpeilty tai käytetty rahaa johonkin turhaan. Täällä ollaan vedetty koko viime kausi niin pienillä marginaaleilla kuin vain ollaan pystytty, säästetty kaikissa asioissa niin paljon kuin vain ollaan pystyy.

– Sarja on tavallaan aika raadollinen. Tässä pelataan 48 peliä, joista 35 peliä pelataan tammikuun ensimmäiseen päivään mennessä. Samaan aikaan SM-liigassa joukkueet pelaavat samalla ajalla 32 peliä.

Manner nostaa esille Mestikseen liittyviä faktoja, jotka on vain hyväksyttävä.

– Me matkustetaan, yövytään, harjoitellaan paljon. Tässä on kumminkin syötävä, meillä on oltava erkkaria, meillä on oltava mailoja, meillä on oltava juomia, meillä on oltava kumminkin ihmisiä töissä. Sarja tuo näitä pakollisia kuluja niin paljon ja sitten kun niiden rahojen kerääminen sarjakausien välissä ei olekaan niin helppoa.

Kiekko-Laserin kotiluolassa, Oulun Energia Areenalla on ollut kesän aikana remontti, jonka takia niin Kärpät, kuin Kiekko-Laser ovat joutuneet pelaamaan muissa halleissa omat harjoitusottelut.

– Ei olla päästy järjestämään kotiotteluita, mistä oltaisiin saatu lipputuloista hieman rahaa lisää auttamaan tilannetta. Se on niin kuin raaka tilanne, että tietyllä tavalla sarjaa on mahtava pelata, mutta se on organisaatiolle tosi kova haaste. Varsinkin jos ei ole valmiiksi mitään tosi rikasta omistajaa taustalla, joka olisi laittanut siihen toimintaan sellaisen pesämunan, mistä saat arjen käyntiin. Sitten kun arki toimiin, niin kyllä me sitten tullaan toimeen näillä yleisömäärillä.


K-Laser on pyrkinyt paikkaamaan taloustilannettaat muun muassa myymällä kausikortteja Raksilan lehtereille.
Jussi Määttä - http://jussimaatta.net/

Päätä ei ole painettu puskaan

Tilanne tiedostetaan, eikä paikalle kannata jähmettyä.

– Ei tässä kannata liikaa synkistellä. Uskon, että tästä tilanteesta selvitään varmasti ja uskon myös sen, että joukkue on tämän jälkeen yhtenäisempi. Keskityn itse tuomaan joka päivä sen intohimon tähän valmentamiseen ja uskon, että seurajohdossa käännetään kaikki kivet tässä viikon vaihteen aikana. Luotetaan siihen, että sarja-avaukseen menee hyvä ilmeinen ja nälkäinen joukkue.

Seuran urheilutoimenjohtaja Miikka Järvenpää on samoilla linjoilla päävalmentajan kanssa.

– Tietenkin tässä pitää kovasti ponnistella niin kuin esimerkiksi valmennuskin on tehnyt. Käännetään kaikki kivet, mitä on mahdollista. Kyllähän tässä pitää kaikkien asioiden mennä sitä ensi keskiviikon sarja-avausta kohti. Ei tässä mitään surkuuttelua auta aloittaa, katsotaan nyt. Positiivisin mielin tässä kuitenkin mennään.

Jokainen organisaation työntekijä keskittyy täysillä omaan tehtäväänsä.

– Kyllä me urheilupuolella keskitytään tähän omaan juttuun. Tietenkin jeesataan siellä rahan keruun puolella myös, mitä pystytään. Kyllä täällä joukkue ja valmennus keskittyvät siihen, että kausi alkaa.

Järvenpää linjaa Kiekko-Laserin pelien tunnusmerkeiksi erityisesti pelitapahtumien viihtyvyyden.

– Peli on tasokasta, siellä on taitavia jätkiä ja se on viihdyttävää kiekkoa. Hyökkäysvoittoista peliä, jota on mukava katsoa. Peleissä ei pahemmin tylsiä hetkiä ole.

» Lähetä palautetta toimitukselle