TuTon tunnelmia taistelun tauottua

MESTIS / Haastattelu
TuTo oli Viking Cupin ensimmäinen tippunut joukkue, kun se hävisi välierän Turun Palloseuralle 4-0. Jatkoaika tapasi joukkueen valmentajan Ismo Lehkosen heti urakan päätyttyä.

- Päivän saldo oli numeraalista faktaa tiettyjen pelaajien suhteen. Me luultiin, että osa pelaajista pystyy nostamaan tasoa – vielä kun kuormitus on tuollainen kun on kentällinen kavereita pois. Siinä pitäisi pitäisi muutaman kaverin pystyä ottamaan askeleen eteenpäin - Aaltonen ja Leppänen esimerkiksi. Me ollaan tosi väsyneitä kun me treenataan niin perkeleen kovaa, Ismo Lehkonen kertoi ja jatkoi.

- Kyllä me tiedetään mitä me ollaan tekemässä. Jokainen tajuaa, että jos osa pelaajista ei pysty nostamaan tasoaan, niin sitten meidän täytyy reagoida siihen. Nyt varsinkin kun (Oskar) Essen ja (Tommi) Vilppu tulevat olemaan pelaavassa kokoonpanossa. Se tarkoittaa, että ehkä meidän pitää karsia sitten toisesta päästä.

Yksi silmiinpistävä asia TuTon pelissä oli joukkueen väsynyt ilme. Erityisesti tämä näkyi kesän profiilihankinta Fredrik Varan pelissä.

- No, Vara on ihan eri harjoittelukulttuurissa. Mä olen huolissani näistä viime vuotisista kavereista. Nämä uudet miehet nyt ovat ihan tapissa. Nämä miehet, jotka ovat jo viime vuonna tähän tottuneet – vaikka olemme lisänneet fyysistä harjoittelua, ovat tapissa viimeistä selkäydintä myöten. Nuo Varat ja Tuomaset tulevat ennemmin tai myöhemmin – heistä en ole huolissani, "Ika" kertoi.

Ennen lauantain turnausta TuTo oli saanut kaksi kertaa pahasti pataansa Sportilta ja Salamoilta. Yhteensä TuTo oli kahdessa ottelussa päästänyt 14 maalia. Ismo Lehkonen ei kuitenkaan ole huolissaan.

- Me kokeillaan nyt niin pirusti. Viime vuonnakin kun me kokeiltiin, niin omissa heilui. Niin se pitääkin mennä, kun tekee virheitä. Sitten meillä on nämä meidän uudet tilat. Täällä on kuitenkin kaikki niin erilaista, totesi Lehkonen viitaten Turkuhalliin.

Lehkonen oli lopulta tyytyväinen vain turnauksen avauspeliin Turun Palloseuraan vastaan.

- Oikeastaan tuo eka peli Tepsiä vastaan oli sellainen hyvä tapahtuma. Muut oli sellaista lässähtänyttä. Tuntui, että fuskattiin noissa peleissä suorittamisessa, että jaksettaisiin taas harjoitella.

TuTo sai liikkeelle melkein parhaan miehistönsä, mutta silti jotain avainpelaajia puuttui.

- Vikkillä (Tammelin) on nilkka vääntynyt. Siinä menee pari viikkoa. Forsell meni viimeisen pelin aikana häihin – ei tosin omiinsa, Lehkonen virnisti.

» Lähetä palautetta toimitukselle