Blinovin loukkaantuminen kuumensi tunteet

MESTIS / Artikkeli
Salamoiden ja TuTon välisen kamppailun dramaattisin hetki koettiin jo reilun minuutin pelin jälkeen. Turkulaispuolustaja Juha Peltonen taklasi jalalla isäntien parasta pistemiestä Viktor Blinovia sillä seurauksella, että tämä loukkasi polvensa. Tunteet olivat pinnassa lehdistötilaisuudessa.

Loukkaantuminen tapahtui, kun Viktor Blinov kuljetti kiekkoa keskialueella ylöspäin, ja vastaan tullut TuTon puolustaja Juha Peltonen taklasi. Ilmeisesti Peltosen jalka osui Blinovia polveen, ja Salamoiden latvialaishyökkääjä tuupertui jään pintaan. Blinov pystyi jatkamaan ottelua, mutta ei täysipainoisesti.

- Polvi puudutettiin ja teipattiin. Blinov menee huomenna kuvauksiin. Se on sen verran löysä se polvi, että lääkärin mukaan siitä on melko varmasti poikki siteet, Salamoiden valmentaja Vesa Surenkin kertoi.

- Mulla ei ole ollut tapana näistä ulista, mutta tuo oli mielestäni törkeä polvitaklaus. Siitä tuli joku kahden minuutin rangaistus. Osui mailalla, sanoi tuomari. On kolme aika erilaista näkemystä tästä asiasta, Surenkin jatkoi.

- Se oli puhdas taklaus, näki TuTon valmentaja Ismo Lehkonen.

Erilaisten näkemysten johdosta tunteet kuumenivat ja sanailu meni osin henkilökohtaisuuksiinkin, kunnes otteluvalvoja Timo Keltanen rauhoitteli tilannetta.

- Pysytään asiassa. Olen ilmoittanut tuomareille ja pöytäkirjaan laittanut merkinnän, että käytin pykälää 510, ja tilanne katsotaan liitossa.

- Olen nähnyt tilanteen nauhalta, ja kyllä siinä jalka osui, Keltanen vahvisti.

Blinovin menettäminen sairaslistalle olisi Salamoille paha takaisku, sillä taitava latvialainen on joukkueensa kirkkaasti paras pistemies.

» Lähetä palautetta toimitukselle