Kokkonen ja Siikala luottavat omiinsa

MESTIS / Haastattelu
Jatkoaika tavoitti keskinäiseen ottelusarjaan valmistautuvien joukkueiden päävalmentajat pari päivää ennen h-hetkeä. Sekä Kiekko-Vantaan Pekka Siikala että SaPKon Jori Kokkonen ovat vielä tässä vaiheessa luottavaisin mielin.
analyysi

K-Vantaa ennakkosuosikki, SaPKo yllätysvalmis
[lue lisää]

SaPKo on pelannut edellisen kerran runkosarjan päätöskierroksella kuluvan kuun 10. päivänä. Koko viime viikon ja tämänkin viikon alun joukkue on harjoitellut kovaa. Viimeiset päivät Savonlinnassa on käytetty enemmän tuleviin peleihin valmistautumiseen.

Runkosarjan viimeisestä yhdeksästä ottelustaan SaPKo voitti peräti kuusi, ja tappiotkin tulivat koville Sportille, Jukureille ja KooKoolle. Tämä tuo vaikean kauden läpikäyneelle tulokasjoukkueelle itseluottamusta.

- Runkosarjan lopulla saatiin pitkä tappioputki poikki, ja noustiin melkein pudotuspeleihin. Siinä mielessä lähdetään luottavaisin mielin. Mutta tietenkään menneet eivät auta, vaan seuraavaan otteluun lähdetään taas nollista, päävalmentaja Jori Kokkonen totesi.

SaPKo ei koko runkosarjan aikana pystynyt voittamaan yhtään vierasottelua.

- No, siellä nyt tuli maalinkin tappioita, Kokkonen vähätteli ja jatkoi.

- Play outien ensimmäisellä kierroksella otetaan se ensimmäinen vierasvoitto!

Kauden neljästä Kiekko-Vantaata vastaan käydystä ottelustaan SaPKo onnistui voittamaan yhden. Kokkonen tietää lohipaitojen kuumat pelaajat ja oman joukkueensa voiton avaimet.

- Vantaalla on yksi kenttä erottunut pisteiden valossa, ja meitäkin vastaan ne samat miehet ovat onnistuneet.

- Meidän pitää saada oma puolustuspeli kasaan, sillä oman pään pelaaminen on meidän vahvuus. Siinä sivussa sitten käydään tekemässä pari maalia, kertoi ensimmäisen pelin tärkeyden tietävä luotsi.

Motivaatio puntarissa

Kiekko-Vantaa kohtasi puolivälierissä Vaasan Sportin, jolle se taipui suoraan otteluvoitoin 3-0. Hävitty pudotuspelisarja ei ole mieltä ylentävä lähtökohta uuteen sarjaan, mutta Vantaalla on tappiosta pääosin jo toivuttu.

- Vähän tietysti oli muutaman päivän mieli maassa, mutta nyt on harjoituksissa ollut jo pirteämpi mieliala. Ihan hyvältä näyttää, Pekka Siikala tuumi.

Jotain hyvääkin Sport-peleistä voi ammentaa SaPKo-sarjaan.

- Sportia vastaan meillä oli selkeä pelitapa ja roolit. Samalla tavalla jatketaan.

Siikala tietää, että hänen joukkueensa lähtee ottelusarjaan suosikkina, ja vastaan asettuu kaksi viikkoa kulmahampaitaan teroitellut joukkue.

- Vastaan asettuu varmasti enemmän kuin koskaan taisteleva SaPKo. He varmasti haluavat ottaa sen kauden ekan vierasvoittonsa.

Kokkosen tavoin myös Siikala vannoo puolustuspelin nimeen.

- Meidän pitää puolustaa hyvin. Hyvällä puolustuspelillä pidetään SaPKo pois maalintekoalueilta. Ja maalivahtipelin pitää olla hyvässä kunnossa. SaPKollakin on kaksi hyvää veskaria, mutta uskon, että pystytään ne yllättämään.

Jos Kiekko-Vantaa pystyy ensimmäisessä pelissä toteuttamaan valmentajansa suunnitelmat, niin lopputulos on Siikalan mukaan selvä.

- Eiköhän me lauantaina poistuta pelistä voittajina, valmentaja uskoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle