Mielipide

Mestis-kausi huipentuu - panoksena liigapaikka?

MESTIS / Kolumni
Mestiksen pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona erikoisista asetelmista, sillä epätietoisuus on edelleen suurta. Voittajalla saattaa olla mahdollisuus liiganousuun, mutta vain mikäli parhaaksi osoittautuu sopiva joukkue. Varmaa on ainoastaan se, että lopullisesti liiganousu ratkaistaan kabinetissa eikä urheilullisesti kaukalossa. Jatkoaika analysoi kattavasti puolivälierien otteluparien lähtöasetelmat – olkaa hyvä!
kommentti

Järjetön järjestelmä
[lue lisää]

Runkosarja pelattiin pois alta ennätystahtiin. Viime kaudella pudotuspelit alkoivat kuukautta myöhemmin, mutta nyt tosipeleihin päästään käsiksi jo helmikuun puolivälissä.

Syynä kiireeseen on keväällä mahdollisesti oteltava tasonmittaussarja, jossa toisensa kohtaavat – jos kohtaavat - Mestiksen tuleva voittaja ja SM-liigan jumbo.

Asetelmat pudotuspeleihin ovat oudot, sillä kevään ohjelma riippuu Mestiksen voittajasta. Tasomittaus liigajumboa vastaan nimittäin saatetaan järjestää vain, jos ykköseksi kirii Sport, TuTo tai Jukurit. Liigaan nousu on mahdollinen, mikäli joku kolmikosta voittaa ensin Mestiksen ja sen jälkeen tasonmittauksessa liigajumbon.

Noususta haaveilevan seuran on lisäksi selvitettävä kaksi epämääräistä kierrosta kabinetissa – sekä ennen että jälkeen mahdollisen tasonmittaussarjan.

Muilla joukkueilla panoksena on lähinnä maine ja kunnia.

Mestis-jännäreiden vuoden kohokohta alkaa – nauttikaa!

Sport-Kiekko-Vantaa

Sport ennakkosuosikki, K-Vantaalla vain voitettavaa

Höylääkö Höylä?

Muistoja menneisyydestä

TuTo-HeKi

Pysähtyykö TuTon syöttömylly työmieskiekolla?

TuTo levänneenä ja levollisena HeKin kimppuun

Jukurit-Jokipojat

Viime kevään toisinto

Kauppi luottaa vastaiskuihin

Lipiäinen käänsi kurssin

Hokki-KooKoo

Tuttu parivaljakko vastakkain

Suikkanen: Odotuksissa tasainen ja kiivas sarja

Kolek: Viideskin sija kelpasi runkosarjasta

Erikoistilannepelaamisen merkitys kasvaa

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös