Mielipide

K-Vantaa ei toteuta pelisysteemiään

MESTIS / Kolumni
KooKoo voitti Kiekko-Vantaan odotetusti, vaikka kouvolalaisjoukkue onkin pelannut vieraskentällä huonosti ensimmäisen sarjakolmanneksen aikana. Vantaalla nähtiin tutun aneeminen kotijoukkue, joka ei ensimmäistä erää lukuun ottamatta tarjonnut vierailijoille kuin korkeintaan keskinkertaisen vastuksen. Parhaat paikat K-Vantaa sai luotua ylivoimalla, mutta tasakentällisin ottelutapahtumia hallitsi kouvolalaiset.

Kotijoukkueen päävalmentaja Niki Andersson on surkeasti menneen alkukauden aikana toistuvasti painottanut joukkueensa tahtotilan puutetta. Kentällä näytetään, että annetaan kaikkensa, mutta pelaajat eivät silti ole täysillä mukana pelissä. Joukkueessa onkin tehty muutoksia, ja nähtäväksi jää jatkuuko uusien pelaajien hankkiminen Vantaalla.

Mentaalipuolen ongelmat on tappiokierteessä vaikea ratkoa. Henkinen kipsi saa pelaajat tekemään
helppoja virheitä eikä yksinkertaistenkaan asioiden tekeminen onnistu. Liike on tahmeaa, irtokiekot ja kaksinkamppailut hävitään. Henkisessä lamassa oleva joukkue ei myöskään noudata sovittua pelisysteemiä kuin ajoittain.

KooKoo kontrolloi siniviivoja ja koko ottelua

KooKoota vastaan Kiekko-Vantaan ongelmat korostuivat kahdessa viimeisessä erässä. Joukkue hävisi molemmat – hyökkäys- ja puolustuspään – siniviivat KooKoolle.

Erityisesti puolustuspään siniviivalla vantaalaiset kokivat paljon kiekonmenetyksiä ja ajoivat ulos tilanteesta, mistä oli seurauksena KooKoon lukuisat ylivoimahyökkäykset.

Hyökkäyssiniviivan ylittämisessä K-Vantaalla oli torstaina jo aiemmin kaudella nähtyjä ongelmia. Vantaalaisvalmennus ei ole keksinyt reseptiä, jolla joukkueen hidasta avauspeliä ei saataisi rikottua hyvällä kontrolloidulla karvauksella. Joukkueen suorat hyökkäykset tasaviisikoin pystykin yhden käden sormin laskemaan.

Vantaa joutui avaamaan peliä paljon pitkillä vaikeilla syötöillä, minkä seurauksena hyökkäyssinisen ylittäminen onnistui vain päätyyn roiskaisulla. Tasaviisikoin kotijoukkueen hyökkäyspeli olikin olematonta.

Iloinen hyökkäyspeli ei toimi

Niki Andersson on kasannut joukkueensa - pelikirjaansa silmällä pitäen - taitavaa ja liikkuvaa hyökkäyspeliä pelaavaksi energiseksi ryhmäksi. Yllättävän aneemiseksi osoittautunut ryhmä ei kuitenkaan ole pystynyt pelaamaan tasapainoista hyökkäyspeliä kuin ajoittain.

Hyvän liikkuvan hyökkäyspelin sijaan Kiekko-Vantaa on joutunut monessa ottelussa täysin puolustuskannalle, mikä ei ole kivuttomasti onnistunut.

Kärjistäen, hyökkäämällä puolustamaan kaavailtu ryhmä ei pysty puolustamalla voittamaan pelejä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös