Hokki-onnistujien mietteitä

MESTIS / Haastattelu
Kajaanin Hokki haki sunnuntai-iltana Myyrmäen jäähallista täydet kaksi sarjapistettä, kun kotijoukkue Kiekko-Vantaa kaatui puhtaasti maalein 2-0. Kauden ensimmäisen nollapelinsä pelannut Joni Myllykoski ja molemmat maalit tehtaillut Antti Jaatinen joutuivat ottelun jälkeen Jatkoajan haastatteluun kertomaan tunnelmistaan.

Ottelussa kolmekymmentä kertaa kiekon tielle ehtinyt ja nollapelin pelannut Hokki-maalivahti Joni Myllykoski kertasi ottelua maalivahdin näkökulmasta.

- Aika tasaista puurtamista oli koko ajan. Ei mikään erä ollut rankka, aikalailla samanlaisia kahdenkymmenen minuutin eriä ainakin maalivahdin näkökulmasta.

- Meiltä ei tänään kuitenkaan ihan paras mahdollinen peli ollut, ehkä vähän liikaa peruuteltiin. Toi kaksi maalia ei välttämättä ihan tyydytä, olisi pitänyt enemmän tehdä, Myllykoski totesi.

Vaikka Kiekko-Vantaa pääsikin laukomaan useasti, ei Hokki-vahdilla ollut missään vaiheessa vaikeita paikkoja.

- Ei oikeastaan ollut. Meillä puolustus toimi tänään ihan hyvin. Ihan hyvin ehdin vetojen eteen. Plussaa puolustajille ja hyökkääjille, hyvin ohjasivat peliä, maalivahti kiitteli.

Ottelun jälkeen Hokin päävalmentaja Kai Suikkanen kehui Myllykosken peliä, ja totesi puolustajien tehtäväksi jääneen vain maalinedustan siivoamisen. Myllykoski ei kuitenkaan ottanut koko kunniaa itselleen.

- Puolustajat auttaa maalivahtia ja maalivahti auttaa puolustajia. Se on helppoa, kun tietää suunnilleen mistä kudit tulee, niin ne on helppo poimia. Mukava pelata, kun on hyvä puolustus, että ei tule mitään vaikeita tilanteita, vaan pystyy kontrolloimaan sitä kiekkojen torjumista.

Hokki on yhdeksän pelatun ottelun jälkeen edelleen ilman tappioita. Mikä joukkueen pelin osa-alueista on ollut menestyksen avain?

- Puolustuspeli on kohdillaan, ollaan tarvittavat maalit pystytty vääntämään, ja toki meillä on kaikissa peleissä maalivahti pelannut hyvin. Ei välttämättä pysty nostamaan yhtä osa-aluetta. Meillä on aika ehjiä palasia tällä hetkellä, ei ole mitään heikkoa lenkkiä, Myllykoski näkee.

Pitkälle kotimatkalle lähti tyytyväinen maalivahti.

- Kauden eka nollapeli, niin pitäähän tässä nauttia pari päivää. Huomenna on huilipäivä, ja sitten lähdetään keskittymään keskiviikon HeKi-peliin.

Vaatimaton maalisankari

Ottelun molempien maalien tekijänä juhlittiin 20-vuotiasta Antti Jaatista. Nuorukainen lähti pelaamaan edellisiltaa parempaa peliä.

- Eilen oli vähän vaisumpi peli Forssassa, joten päätin lähteä parantamaan tänään. Ihan hyvin tänään meni.

Vaatimattoman Jaatisen mainitsema "ihan hyvin" tarkoittaa kahta maalia. Ensimmäinen syntyi ohjauksella ja toinen läpiajosta.

- Ensimmäisessä tökkäsin mailaa väliin, ja pomppi siitä vähän ehkä tuurillakin sisään.

- Toisessa Saarenpää ja Sillanpää tekivät tosi hyvin hommia, Saarenpää heitti hyvän lätyn ja pääsin läpi. En tiedä, jotain tapahtui ja maali tuli.

Jotain todellakin tapahtui, sillä Jaatinen vei upealla harhautuksella maalivahdin kahville ja siirsi kiekon puolityhjään maaliin. Hyökkääjä oli itsekin yllättynyt harhautuksensa onnistumisesta.

- No on niitä reeneissä vähän koitettu, mutta ei ne hirveän usein ole onnistunut. Onneksi nyt onnistui.

Kiekko-Vantaan alkukauden ongelmista on paljon puhuttu, mutta miltä kotijoukkueen peli tänään näytti vastustajan silmin katsottuna?

- Kyllä ne mun mielestä ainakin taistelivat tosi paljon ja tekivät hommia. Kiekko ei ehkä pompi. Kyllä niillä paikkojakin oli, mutta Myllykoski pelasi todella hyvin. Mun mielestä tosi hyvää peliä pelasivat. Eiköhän se homma siitä aukea niilläkin, positiiviseen sävyyn illan isännistään puhunut Jaatinen vastasi.

Haastattelun jälkeen joukkueella on edessään pitkä kotimatka. Maanantai on harjoitusten suhteen vapaapäivä, mutta Jaatisella riittää ohjelmaa.

- Tässä just lähdetään matkaan, ja joskus viiden-kuuden aikaan aamulla ollaan perillä. Ja sitten armeijaan kuudeksi. Siitähän se lähtee taas päivä käyntiin. Täytyisi koittaa vähän nukkua bussissa, Jaatinen huokaisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle