Markus Haverinen nauttii pelaamisesta

MESTIS / Haastattelu
Hyökkääjä Markus Haverinen, 22, on noussut alkukauden hyvien otteidensa ansiosta Hokin tärkeimpien pelaajien joukkoon kolmella maalillaan ja kahdella maalisyötöllään. Punaista kypärää sisäisen pistepörssin kärkipaikan merkkinä kantava ja pelaamisesta nauttiva Haverinen jakaa suurimmat kiitokset onnistumisistaan ketjukavereilleen.

Olet aloittanut kautesi hienosti. Kolmen pelin jälkeen pistesarakkeessa on tehot 3+2, joka on yksi piste enemmän kuin koko viime kaudella. Mitä pelissäsi on oikein tapahtunut?

- Välillä kiekko pomppii. Ja hyvät ketjukaverit vaikuttaa, on ollut tosi mahtavaa pelata Virtalan ja ensin Saarenpään ja myöhemmin Kurkan kanssa samassa ketjussa. Peliaika on kasvanut koko ajan viime kaudesta ja itseluottamus on noussut samalla onnistumisten myötä. Suurin kiitos kuuluu kuitenkin ketjukavereille. Homma toimii kun tietää koko ajan mitä toinen tekee.

Minkälaisia pelimiehiä ovat kanssasi kolmosketjussa hyökkäävät ketjukaverit (Teemu Virtala on pelannut sentterinä koko alkukauden. Toisena laitahyökkääjänä aloitti nyt kuumeisena sivussa oleva Niko Saarenpää, jonka tilalle on noussut Miika Kurka)?

- Virtala on juonikas pelimies. Kunnon kettu, jolta tulee hyviä syöttöjä. Saarenpään Niko on tosi liukas kaveri ja hänen kanssaan olen pelannut yhdessä jo Oulun vuosina. Myös Kurka on liikkuva pelimies. Ketjussa on ollut helppo pelata.

- Ja myös pakkeja pitää kiittää. Ihan uskomattomia avauksia on tullut Kortelaiselta ja Lahesalulta. Hyvä siinä on ollut pelata kun he ovat olleet takana, vaikka puolustajat kiertävätkin.

Vaikka pelaat laiturina, olit Kiekko-Vantaa-ottelussa monesti aloituksissa. Miksi näin?

- Eipä siihen sen suurempaa syytä ole. Virtalalla ei oikein aloitukset lähteneet kun mies on pelannut laiturina aikaisemmin. Vähän kokeiltiin muutosta ja yritettiin saada aloituksia kun niitä ollaan hävitty paljon. Mutta ei se oikein toiminut, tilastoja kattelin pelin jälkeen eikä siellä juuri aloitusvoittoja ollut.

Kannat tällä hetkellä Hokin parhaan pistemiehen punaista kypärää ja olet Mestiksen pistepörssin kahdeksannella sijalla. Miltä tuntuu?

- Hieno hommahan se on. Ei sitä kannata alkaa liikaa miettiä, mutta mukavaa että onnistumisia tulee ja olen pystynyt auttamaan joukkuetta.

Hokin kausi on alkanut otteluilla Jukureita, Sportia ja Kiekko-Vantaata vastaan. Minkälaisia pelejä nuo kolme ottelua olivat?

- Kovasti on saanut mennä. Reenipeleissä pelattiin oikeastaan vain Hermestä ja Jokipoikia vastaan Mestis-joukkueista ja kärkijoukkueita vastaan on ollut kovempaa ja olemme pelanneet tiukkoja pelejä. Siihen nähden mitä muut ovat miettineet meidän sijoitukseksi, olemme pelanneet varmaan aika hyvin juuri kärkeen povattuja vastaan.

Seuraavaksi vastaan asettuu FPS, jonka maalilla pelaa sinullekin tuttu kaveri eli Janne Kurikka. Miten mies ohitetaan?

- Kurikka on Tupoksen suuri poika. Oulunsalon pojat ovat kertoneet semmoisia huhuja, että länkiin kannattaisi ampua.

Minkälainen porukka Palloseuralla on ylipäätään kasassa?

- En oikein pysty sanomaan siihen mitään. Tosi vähän olen katsellut ketä siellä pelaa. Hyvä valmentaja siellä on ja varmasti tulee kova peli.

Minkälaista peliä Hokki lähtee pelaamaan kun vastaan asettuu ennakkoon selvästi heikompi joukkue?

- On selvä, että on turha olettaa mitään aikaisempien pelien perusteella eikä ikinä pidä alkaa miettimään sitä, että toinen on ennakolta heikompi. Yleensä silloin tulee aika pahasti käkättimeen. Meidän on pelattava omaa peliämme. Siinä on vielä paljon parannettavaa, mutta pikku hiljaa se saadaan kuntoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle