Taito, liike ja kova yrittäminen ensi kauden Hokin avainsanoja

MESTIS / Artikkeli
Neljänteen Mestis-kauteensa parasta aikaa valmistautuva Kajaanin Hokki rakentaa ensi kaudelle nuorta, dynaamista ja aiempaa kainuulaisempaa joukkuetta. Perjantai-iltapäivänä manageri Olli-Pekka Hakkarainen, valmentaja Vladimir Kolek sekä viisi pelaajaa kertoivat, missä Hokin osalta tällä hetkellä mennään.
ekstrajutut

Manageri Olli-Pekka Hakkaraisen mukaan kainuulaisuus on tärkeä lähtökohta Hokin toiminnassa.

- Ensi kauden joukkueessamme on jopa kahdeksan kainuulaista pelaajaa. Se on yksi tärkeä lähtökohta, sillä kainuulaistamme joukkuetta tulevaisuudessa entistä enemmän. Tervehdinkin ilolla A-junioreiden joukkuetta, sillä yhteistyömme Junnuhokin kanssa on tärkeää. Kainuulaisuus on kaiken kaikkiaan tärkeä pointti joukkueessamme.

- Rakennamme tietoisesti suhteellisen nuorta joukkuetta, mutta pyrimme siitä huolimatta kasaamaan kovan ja vahvan ryhmän. Taito, liike ja erittäin kova yrittäminen ovat avainsanoja kun lähdemme voittamaan jokaista otteluamme. Kova työ on koko ajan meneillään ja sitä tullaan jatkamaan, Hakkarainen jatkaa.

- Jos muista sarjoista haetaan esimerkkiä, olkoon se jalkapallon puolelta Helsingin Jalkapalloklubi, joka voitti nuorella joukkueellaan Valkeakosken Hakan keskiviikkona, Hakkarainen sanoo.

Kesäloma häämöttää kuun lopussa

- Aloitimme valmistautumisen tulevaan kauteen toukokuun alussa ja harjoittelemme kesäkuun viimeiseen päivään asti. Harjoittelu kestää kaksi kuukautta ja viimeiset viikot harjoittelemme kahdesti päivässä. Heinäkuussa alkaa loma ja pelaajat harjoittelevat omatoimisesti, päävalmentaja Vladimir Kolek kertoo.

- Nyt meillä on vähän pelaajia ringissä, mutta olemme yhdistäneet ryhmät A-nuorten kanssa. Osa pelaajista on etelässä töissä ja opiskelemassa, mutta he harjoittelevat oman ohjelmansa mukaan. Junnila ja Vimpari harjoittelevat Oulussa ja tiedän, että he tekevät kovaa työtä siellä, samoin Happo ja Silvander Vierumäellä, Kolek jatkaa ja pitää mahdollisena, että Kärpiltä tulee apuja Kajaaniin vielä ennen kauden alkua.

- Siellä on Alikoski, Aaltonen ja Keränen ja he voivat tulla ensi kaudeksi meille.

Manageri Hakkarainen vahvistaa, että Kärppien kanssa koko Mestis-historian ajan tehty yhteistyö saa jatkoa ensi kaudella.

- Hyväksi havaittu yhteistyö Kärppien kanssa jatkuu edelleen tulevalla kaudella. Yhteistyömme ei perustu farmiajatukselle vaan työhön pohjoissuomalaisen jääkiekon eduksi.

Silvander pyrkii hyvään kokonaissuoritukseen

Yksi yhteistyön hyödyistä nauttimaan päässyt pelimies on Juha Silvander, joka toissa kaudella siirtyi hyvän syksyn jälkeen Ouluun ja juhli keväällä 2004 Suomen mestaruutta Kärppien paidassa.

- Henkisellä ja fyysisellä tasolla tapahtui hyvää kehitystä. Pääsin astumaan siellä vielä sen yhden portaan ylöspäin.

Mestaruusjuhlien jälkeen Silvander siirtyi Mikkelin Jukureihin, josta mies palaa Hokin peliasuun tulevalle kaudelle.

- Tulo tänne maittaa, täällä on hyvä valmentaja ja joukkue ja Kajaani on kaupunkinakin mukava. Tulevalle kaudelle en aseta hirveästi henkilökohtaisia tavoitteita, mutta hyvään kokonaissuoritukseen pyrin. Jos ei tule heilahduksia, voin auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon, Silvander uskoo.

Nuorukaiset ja konkarit innolla tulevaan

Nuoret paluumuuttajat Jarkko Oikarinen ja Joonas Karjalainen suuntaavat takaisin kotikonnuilleen hyvin samanlaisin miettein.

- Mukava tulla takaisin kotiin äidin ruokien eteen ja tuttuun ympäristöön. Varusmiespalvelustakin tulin tänne samalla suorittamaan, kun täällä voi treenaamisen ja armeijan yhdistää hyvin, kauden Lukon ja kolme kautta HIFK:n nuorissa kiekkoillut Oikarinen sanoo.

- Mukava tulla kotiin takaisin viiden vuoden etelässä olon jälkeen. Täällä on hyvä joukkue, asiat on hoidettu hyvin ja kaupunki on pieni aivan kuin Raumakin, Lukossa kehittymässä ollut Karjalainen puolestaan kommentoi.

Kokenut kapteeni Kimmo Happo ei haikaile muualle. Juniori-ikäisenä Turun Palloseuraan suunnannut Happo palasi Vaasan Sportin kautta Kainuuseen Hokin noustua Mestikseen, eikä tarvetta poislähtöön ole.

- Haluan pelata täällä ja viihdyn hyvin Kajaanissa, Happo kertoo.

Uutena pelaajana Kajaaniin tuleva Tuomas Nikoskelainen on pelannut viimeiset neljä kautta Vantaalla. Syksyllä opettajanopinnot Kajaanissa aloittava ja kolme kuukautta sitten perheenlisäystä saanut Nikoskelainen liittyy heinäkuun 25. päivänä Hokin rinkiin hyvin motivoituneena.

- Yläkerta on nyt paremmassa kunnossa kuin koskaan ja kiinnostusaste on korkeampi ja tuloksista tulee parempia. Kertaakaan ei ole harmittanut lähteä harjoituksiin.

Nuori joukkue on iso haaste

- Tällä hetkellä joukkueessa on vain viisi kokeneempaa pelaajaa, muut ovat nuorempia. Pojista kahdeksan ei ole pelannut Mestiksessä, ja kuusi pelaajaa on pelannut vain kauden. Taso on kova ja onnistuminen on heidän omissa käsissään. Jos he tekevät kovasti töitä, vanhemmat auttavat ja ottavat mukaan porukkaan, Kolek pohtii.

- Erittäin nuori joukkue on iso haaste meille. Joukkueen kanssa on oltava kärsivällinen, sillä tällä hetkellä meillä on vain viisi kokeneempaa pelaajaa. Olemme kuitenkin tehneet hyvää työtä, sillä liigajoukkueet ovat ottaneet meiltä pelaajia, kuten Tuokkola, Palomäki, Koivu, Siivonen, Hagelberg, Paakkolanvaara, Saavinen ja Tuppurainen. Meidän pitääkin auttaa pelaajia liigaan, haluan että se on pelaajiemme tavoite. Sieltä saa ison rahan ja hyvän elämän, Kolek jatkaa.

Vaikka Hokissa kehittymässä käyneitä pelimiehiä viedäänkin joka vuosi SM-liigaan, ei Hokilla ole joukkueena mitään asiaa ylöspäin ennen kuin olosuhteet Kajaanissa ovat liigakriteerien edellyttämässä kunnossa. Sen vuoksi manageri Hakkarainen ei ajattele keväällä 2007 mahdollisesti koittavia karsintoja, jonne myös Mestiksen tulevan kauden mestarilla on paikka.

- Oleellisin osa on olosuhdepuoli. Kesän aikana keskusteluja on viety eteenpäin ja syksyllä ratkeaa, korjataanko vanhaa vai tehdäänkö uusi areena. Karsinnoissa tullaan vaatimaan samanlaisia kriteereitä kuin tänäkin keväänä ja me ei niitä täytetä. Jos saisimme 5000 katsojan hallin, olisi se eri tilanne.

Kausi alkaa taas kotiturnauksella

Tulevaan kauteen Hokki valmistautuu Kolekin mukaan noin kymmenen harjoituspelin turvin. Varmoja vastustajia ovat Kuopiossa kohdattava liiganousija KalPa, Hermes, Sport ja Jokipojat. Muut vastustajat selviävät myöhemmin.

Hokin joukkue kokoontuu kesätauon jälkeen 25.7. jonka jälkeen ryhmä aloittaa jääharjoittelun. Montaa potkua ei Vimpelinlaakson jäähallin jäällä ehditä ottaa, sillä kauden pelit käynnistyvät 3.-5.8. Kajaanissa pelattavalla Scandic-turnauksella.

- Turnaukseen saadaan myös ulkomaalaista väriä, sillä kazakstanilainen joukkue tulee tänne leirille 24. päivä ja osallistuu turnaukseen, manageri Hakkarainen selvittää.

Elokuun alussa selviää myös Hokin lopullinen kokoonpano, johon Hakkaraisen mukaan kuuluu noin 25 pelaajaa.

- Tilanne on se, että 25.7. jäällä on ainakin 17 sopimuspelaajaa ja kymmenkunta try-out-pelaajaa, joista osa saa sopimuksen. Lisäksi muutama paikka on varattu SM-liigasta vapautuville pelimiehille, Hakkarainen jatkaa.

Tällä hetkellä valmentaja Kolek kaipaa täydennystä maalivahti- ja puolustajaosastoon.

- Viime kaudella Sasu Hovi oli erinomainen maalivahti. Nyt hän on pois ja tilalla on Tuomas Lohtander, joka on myös erinomainen maalivahti. Hän ei vain saanut mahdollisuutta viime kaudella, mutta uskon että hän todistaa ensi vuonna olevansa hyvä maalivahti. A-junnujen mukana oleva Simo Leinonen on hyvä kolmosvahti.

- Puolustuksessa on nyt kolme miestä. Lisäksi joukkueen mukana harjoittelevat Jarkko Heikkinen ja Juha Falin. Jos saamme Kärpistä Antti Ylösen, tarvitsemme vielä kaksi puolustajaa, sillä kuudella pakilla emme voi lähteä sarjaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle