Luottopuolustaja Varan mietteitä

MESTIS / Haastattelu
Haukkojen luottopuolustajiin jo pari vuotta kuulunut Fredrik Vara, 23, sai hurjasti vastuuta myös kuluneella kaudella; pisteitä mies takoi 4+11=15 41 ottelussa. Hyvien otteiden seurauksena Vara pääsi tammikuussa kokeilemaan myös liigavauhtia parin pelin verran lappeenrantalaisen SaiPan riveissä. Jatkoajan haastattelussa Haukkojen ”tukkajumala” kertoo tulevaisuuden suunnitelmistaan ja mietteitään viime talvesta.

Haukkojen kausi päättyi lopulta jälleen totutusti aikaiseen kesälomaan. Tänä vuonna pudotuspelimahdollisuudet olivat todelliset kuitenkin aivan loppuun asti, sillä voittamalla kaksi viimeistä otteluaan Haukat olisi ollut jatkopeleissä mukana.

- Vähän harmittaa, ettei päästy pleijareihin, mutta ei voi mitään. Joukkuehenki oli kuitenkin hyvä, ja itsehän me se homma ryssittiin, Vara kertaa.

- Niinhän siinä on pari vuotta käynyt, että tiukoissa peleissä on pelattu päin helvettiä. Ei siinä mitään muuta selitystä ole.

Henkilökohtaisella tasolla Vara myöntää menneensä eteenpäin viime kaudesta, mutta ei ole
kuitenkaan täysin tyytyväinen.

- Olihan tämä tasaisempi kuin viime kausi, mutta en ihan tyytyväinen tähänkään kauteen ole. Vielä olisi voinut parantaa.

- Pitää saada pelit tasaisemmiksi, niin että se hyvä taso pysyy yllä. Ja sitten pitäisi saada paremmat vedot ylivoimalla, Vara kertaa kehittämisen kohteita.

Haukkojen mittapuulla kokeneena puolustajana Vara sai paljon vastuuta, ja hänen puolustajaparinsa vaihtui kauden mittaan kohtuullisen usein. Nuoret, vasta tuntumaa aikuisten peleistä hakevat pelurit istutettiin usein hänen rinnalleen.

- Onhan siinä tiettyjä hommia, joita on sovittu sen alkuperäisen parin kanssa, jotka sitten hankaloituvat, kun kaveri vaihtuu vierellä. Mutta ei siinä mitään, pitää vaan yrittää pelata parhaansa mukaan, jos tulee joku uusi jätkä viereen. Se on vähän hankala lähteä selittelemään kaverille, mitä kannattaa tehdä, jos se vaihtuu kesken pelinkin, luottopuolustaja toteaa.

Vara myöntää nauttivansa Haukoissa saamastaan vastuusta. Runsas peliaika maistuu miehelle.

- Tietysti, senhän takia täällä ollaan. Vaikka välillä on puhki, niin silti pitää yrittää; mieluummin sitä on lootassa kuin istuu vaihtopenkillä.

Liigavisiitistä jäi hyvä maku

Haukoilla oli vuodenvaihteen jälkeen kohtuullisen vilkasta pelaajavaihtoa lappeenrantalaisen SaiPan kanssa, ja myös Vara pääsi koettamaan liigavauhtia kahden ottelun ajaksi. Lopulta mies kuitenkin palasi Haukkoihin ennen siirtorajan umpeutumista.

- Ihan hyvä maku jäi. Näki ainakin, että pystyy pelaamaan liigatasolla ja pysyy vauhdissa mukana. Hyvä kokemus omasta mielestäni, Vara mietiskelee.

- Ihan kunnon mahdollisuuden antoivat; ekassa pelissä sain jopa pelata yli- ja alivoimaa. Toivottavasti tulee myös ensi kaudeksi uusi tilaisuus johonkin jengiin, Vara lisää.

Ensi kauden suunnitelmistaan ”Reetu” ei osaa sanoa vielä juuta eikä jaata. Tällä hetkellä miehellä ei ole sopimusta voimassa mihinkään suuntaan.

- Ihan avointa on vielä. En tiedä yhtään, missä pelaan ensi kaudella, enkä varmaan tee sopimustakaan ihan lähiaikoina, jos ei mitään suurta tule.

Tällä hetkellä töissä käyvä Vara panostaa lätkään – kuitenkin kohtuuden rajoissa.

- No panostan ja panostan, eihän se mun koko elämä kuitenkaan ole. Sitä pitäisi pikkuhiljaa ruveta opiskelemaankin jo, Vara realisoi.

Tulevaisuuden tavoite on liigassa, ja Vara myöntääkin, että mikäli urat ylemmäs eivät aukea kohtuullisessa ajassa, ei hän jää Mestikseen ”jumittamaan”.

- Ei musta Mestis-jyrää saa millään. Sitten pannaan hokkarit naulaan, jos ei natsaa.

Armeijan jälkeen Varan tavaramerkiksi on muodostunut pitkä tukka, ja kiekkofanien helpotukseksi puolustaja lupaa, että pehko ei häviä mihinkään.

- Tukka tulee säilymään entisellään, ehdottomasti. Se ei lähde mihinkään, se on kovalla työllä kasvatettu, Vara naurahtaa.

Lopuksi haukkakasvatti haluaa välittää terveisiä:

- Töölon Cowboysille terveiset Järvenpäästä.

» Lähetä palautetta toimitukselle