Tammikuu oli TuTon ja Tero Forsellin ylivoimaa

MESTIS / Uutinen
Tero Forsell oli Jatkoajan Mestis-toimituksen yksimielinen valinta tammikuun pelaajaksi. Joululevon jälkeen maestron tehokkuus oli murhaavaa.

TuTo aloitti vuoden 2008 vakuuttavalla vireellä ja ratkaisi käytännössä runkosarjan voiton edukseen virheettömällä tammikuulla. Turkulaiset pelasivat kahdeksan ottelua ja voittivat ne kaikki maalierolla 51-13.

Sarjajohtajan ykkösnyrkin pelin sielu Tero Forsell oli tammikuun peleissä omissa sfääreissään. Vaikka TuTo pääsi välillä herkuttelemaan rumiakin lukemia tauluun, pisteitä syntyi tärkeissäkin paikoissa. ”Forren” kuukauden saldo oli kahdeksassa pelissä 6+15. Tehotilastoon kertyi plussaa 13 merkinnän verran.

- Kyllä nämä tunnustukset aina kivoja on. Mikäs tuossa on pelatessa, kun on vielä neljä liigatason kaveria, vaatimaton Forsell jakoi kunniaa ellei koko joukkueelle, niin ainakin koko viisikolle.

Forsellin ohella kovassa vireessä olivat muutkin TuTo-pelaajat. Mestis-toimituksen näkemyksen mukaan tammikuun kakkostähti oli Aki Keinänen (8+6) ja äänestyksen kolmonen oli Forsellin ketjutoveri Jouni Virpiö (8+10).

Forsellkin kiittelee koko joukkueen hyvää kuntoa. Tulosta on tehty laajalla rintamalla ja syyksi hän arvelee onnistuneen akkujen latauksen. TuTo-valmennus antoi joulutauolla ruuvin kiristämisen sijaan puolitoista viikkoa täydellistä lomaa yhteisharjoituksista.

- Luulen, että se oli iso asia, kun joulutauolla laitettiin pääkopat kuntoon. Yhdeksän päivää lepoa ja omatoimista harjoittelua, eikä nähty toisiamme ollenkaan. Terveisiä vaan muillekin valmentajille.

TuTon playoff-juna puksuttaa tasaisesti kohti kevättä. Forsellin mukaan tarvetta isompiin sirkustemppuihin ei ole, huolellinen ja määrätietoinen valmistautuminen on jo alkanut.

- Tässä on muutama viikko playoffeihin vielä aikaa, nyt vaan hiotaan peliä siihen kuntoon, että silloin ollaan kunnossa.

- Ollaan toistaiseksi harjoiteltu todella kovaa, kun on ollut vähän varaakin siihen. Nyt varmaan alkaa herkistely vähitellen, Forsell povaa.

Jatkoajan aikaisemmat kuukauden pelaaja –valinnat kaudella 2007-08:

Joulukuu: Kory Baker

Marraskuu: Petri Koivisto

Lokakuu: Antti Hildén

Syyskuu: Pasi Järvinen

» Lähetä palautetta toimitukselle