Niko Kantelinen yksi Jukurien sankareita

MESTIS / Haastattelu
Jukurit kuritti kärkikamppailussa Sportia laajalla rintamalla, mutta erityisesti Mika Niemen johtama kakkoskenttä oli pelipäällä. Liukas laituri Niko Kantelinen viimeisteli kahdesti toisessa erässä ja pelasi muutenkin vahvan pelin.

- Ei ollut mikään häikäisevä peli, vaan pyrittiin perustyöskentelyllä puurtamaan ja tänään onnistuttiin, Kantelinen kertasi.

Ensimmäisen osumansa Kantelinen iski toisessa erässä 35. minuutilla alivoimalla.

- Päästiin siinä katkaisemaan Sportin ylivoimapeli ja Mälkiä tökkäsi mulle kiekon eteenpäin. Läpiajossa koetin jotakin sutaisua nopeasti ja onneksi sattui menemään, Kantelinen muisteli.

Toisen maalinsa Kantelinen iski jo muutama minuuttia edellisen jälkeen. Tällä kertaa osuma aiheutti lyhyen keskustelutuokion tuomareiden kanssa vaasalaisten toimesta. Vierailijat näkivät Kantelisen potkaisseen kiekon maaliin.

- Se oli aika sekava tilanne ja pääsin siinä ohjaamaan luistimella kiekon maaliin, mutta en potkaissut kiekkoa. Vaasalaiset sitä protestoivat, mutta kyllä se ihan sääntöjen mukaan meni, Kantelinen kertoi.

Seitsemän maalia Sportia vastaan on harvinaista herkkua, mutta vieraiden maalivahtia ei Kantelinenkaan halunnut syyllistää, vaan kehui kotijoukkueen esitystä.

- Heinonen pelasi hyvän pelin ja otti muutaman loistavan kopin. Kyllä me vaan oltiin tuon verran parempia tänään.

Jukurien parin viikon takainen lamavaihe näyttää olevan taakse jäänyttä ja pukukopissa on jälleen pirteitä pelimiehiä.

- En tiedä oliko marraskuun kaamos vai mikä se heikompi jakso oli. Silloin oli vähän väsyneitä miehiä pukukoppi täynnä, mutta nyt on joukkueen sisällä hyvä meininki ja draivi päällä, Kantelinen kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle