Teemu Aarnio nauttii vastuusta

MESTIS / Haastattelu
Valmentajanvaihdos näkyi TUTO Hockeyn otteissa lähinnä nelosketjun kasvaneessa peliajassa ja ketjun pelaajien taisteluilmeessä. Teemu Aarnio näki tappiosta huolimatta joukkueensa otteissa paljon hyvää.

TUTO Hockey uudisti kauden alla ilmettään. Toimistolle tuli uusia tekijöitä, hallin nimi myytiin ja brändättiin uutta tulemista. Ainoana jäänteenä menneisyydestä oli oikeastaan päävalmentaja Petri Niukkanen. Toimistolla havahduttiin siihen tosiasiaan, että vaikka tuloksellisesti oltiin tavoitteesta jäljessä ainoastaan yksi piste, tulosten takana ei kaikki ollut kunnossa. Tuote ei myynyt. Seurajohto päätyi vapauttamaan Niukkasen roolistaan ja tilalle asteli Kari Makkonen.

– Ensimmäiset sanat Makkoselta olivat, että puolustuspelaaminen tulee muuttumaan. Yritys, tahto ja kaksinkamppailu olivat niitä asioita, joita heti ensimmäiseksi painotettiin, kertoo Teemu Aarnio.


Teemu Aarnio on tyytyväinen uuteen valmentajaan ja lisääntyneeseen vastuuseen.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Nelosketjun laiturina pelaava Aarnio joutui edellisen valmentajan aikan ns. koirankoppiin. Peliaikaa ei tullut kuin hajavaihtoja ja välillä Aarnio jäi kokonaan pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle, kiertäen silti joukkueen mukana lyhyellä vieraskiertueella pohjoisessa. Nyt kauteen tuli uusi alku koko joukkueelle. Tästä Aarnio on innoissaan.

– Kova halu on näyttää uudelle valmentajalle ja erityisesti kotiyleisölle. Me halutaan antaa yleisölle sellainen viesti, ettei täältä enää pisteitä viedä.

Äijämäinen valmentaja

Uusi päävalmentaja saa Aarniolta kiitosta. Palautetta tekemisestä on tullut positiivisten asioiden kautta. Lähellä nollaa oleva itseluottamus ei parane sättimällä eikä huutamalla.

– Ennen huudettiin pelkkää vittua, mutta nyt on ollut ihan eri meininki. Muutoksia ja neuvoja pyritään antamaan positiivisen palautteen kautta.

Makkonen ottikin heti ensitöikseen nelosketjun omaan palaveriin, jossa käytiin läpi asioita joita heiltä odotetaan. Viesti oli selkeä. Koirankoppi oli historiaa.

– Eilen oli heti ketjupalaveri, jossa Makkonen kertoi, että on tiedostanut tilanteen mikä täällä on ollut ja sanoi, että nyt valmistaudutaan siihen että neljällä kentällä mennään ja kaikki saavat vastuuta.

Ottelun jälkeen laitahyökkääjä oli tyytyväinen oman joukkueensa peli-ilmeeseen. Myös oman ketjun saama jääaika hymyilytti hieman, vastuuta tuli jopa ylivoimalla.

– Ihan ok fiilikset, nyt kun tuli vastuuta. Koko ketju tiedettiin, että kun jäälle mennään, niin pystymme kyllä pelaamaan näitä pelejä, Aarnio sanoo päättäväisesti.

Makkonen on vakuuttanut TUTOn miehistön jo kahden jääharjoituksen aikana. Aarnio kuvailee Makkosta äijämäiseksi valmentajaksi, joka sanoo asiat suoraan. Palaute on ollut kehittävää ja rohkaisevaa.

– Erittäin hyvin on joukkue ottanut uuden valmentajan vastaan. Kaksi treeniä alla, lyhyitä ja teräviä harjoitteita vedettiin treeneissä läpi. Nyt maajoukkuetauolla varmasti keskitytään pelillisiin asioihin enemmän, miettii Aarnio lopuksi. Pientä huultakin lentää vielä, Aarnio lähettää terveiset Mikael Aaltoselle.

– Pistä siihen juttuun, että Aaltonen on meidän paras pakki, Aarnio nauraa ja poistuu pukuhuoneen puolelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle