Vorobjevista Lokomotivin päävalmentaja, onnettomuuden eloonjääneet Moskovaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Lokomotiv Jaroslavlin uusi alku alkoi uuden päävalmentajan nimeämisellä. Joukkueen ottaa hoteisiinsa seuraa aiemmin valmentanut Pjotr Vorobjev. Asiasta uutisoi Venäjän johtava urheilulehti Sport-Ekspress.

Pjotr Vorobjev, 62, on valmentanut jaroslavlilaisseuraa vuodet 1996–2001 ja vuonna 2010. Vuonna 1997 hän valmensi tuolloin Torpedo-nimeä kantaneen seuran Venäjän mestariksi. Hän on aiemmin urallaan valmentanut myös muun muassa Dinamo Moskovaa, Frankfurt Lionsia, Lada Toljattia, Moskovan alueen Himikiä (nyk. Hk Atlant) ja Venäjän juniorimaajoukkuetta.

KHL:n johtajien neuvoston puheenjohtaja Vjatseslav Fetisov ilmoitti Vorobjevin nimeämisestä. Fetisovin mukaan Lokomotivin uusi kokoonpano, joka koostuisi vapaista agenteista, muiden seurojen vapaaehtoisista ja junioripelaajista pyritään saamaan kasaan jo kauden alkuun mennessä. Lokomotivin ohjelmassa on avausottelu ensi viikon alussa Moskovan Spartakia vastaan, mutta tämän ottelun kohtalosta ei ole vielä tietoa.

KHL:n johto ilmoitti myös, että liiga vastaa jatkossa seurojen lentokuljetuksista keskitetysti. KHL-presidentti Aleksandr Medvedevin mukaan toiminta kilpailutetaan ja päällimmäisenä kriteerinä on turvallisuus. Joukkueet kantavat pelipaidoissaan onnettomuudesta muistuttavaa merkkiä.

Onnettomuudesta selvinneet hyökkääjä Aleksandr Galimov ja koneen miehistöön kuulunut Aleksandr Sizov siirrettiin torstaina ambulanssilennolla Moskovaan. Vaikeammin loukkaantuneella Galimovilla on palanut 80-90% ihosta ja ylähengitystiet ovat kärsineet vakavia palovammoja. Galimov siirrettiin Vishnevskin kirurgiseen instituuttiin, joka on erikoistunut muun muassa palovammojen hoitoon. Myös Sizovin vammat ovat vakavat, mutta Galimovia vähäisemmät.

» Lähetä palautetta toimitukselle