EHC: Leijonille toinenkin voitto Slovakiasta

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen maajoukkueen MM-kisaleiritys jatkui voitokkain sävelin. Slovakia kukistui Kouvolassa pelatussa ottelussa maalein 3-2 (0-0, 3-2, 0-0).

Suomi kaatoi perjantaina Slovakian luvuin 3-1. Lauantain koitoksessa Kouvolassa vieraat pistivät hanttiin tiukemmin, mutta Leijonat puristivat lopulta tehohetkensä ansiosta voittoon kahden maalin takaa-ajoasemasta.

Kokeiluluontoisesta miehistöstä ei välttämättä tunkenut jalkaansa kisakoneen oven väliin vielä kukaan yllättäjä. Viikonlopun molemmissa otteluissa tehomiehinä kunnostautuivat joukkueen kokeneimmat pelimiehet Pasi Puistola ja Jarkko Immonen.

Slovakia karkaa johtoon

Ahnaasti aloittanut Suomi oli niskan päällä avauserässä, mutta huolellisuus ja varmuus tekopaikoissa oli vielä hakusessa. Onnistumisia ei tällä haavaa tullut edes erän ylivoimien aikana.

Slovakiallekin avautui muutama hyvä paikka suomalaisten puolustusvirheistä. Teemu Lassila torjui kuitenkin muun muassa avopaikasta vastapalloon tykittäneen Juraj Cebakin kudin, joten erätauolle suunnattiin kiikarilukemista.

Maalien makuun pelissä päästiin todenteolla vasta toisen erän puolenvälin tietämillä. Suomi otti kolme kaksiminuuttista – ja seuraamukset olivat nähtävillä tulostaululta.

0-1-maalista vastasi Dominik Granakin kanssa siniviivalla syötellyt Michal Sersen, jonka one-timer painui Lassilan selän taakse ajassa 26.42, kun Leo Komarav istui jäähyaitiossa.

Slovakia tuplasi johtonsa viitisen minuuttia myöhemmin Masi Marjamäen rangaistuksen aikana. Vieraat saivat kokeilla pariinkiin kertaan lähietäisyydeltä, ennen kuin Branko Radijovecin veto upposi sisään.

Suomen joukkue otti isännän elkein toisen voiton Slovakiasta.

Viiden minuutin tehohetki riittää Leijonille

Slovakian maalit eivät lannistaneet Leijonia ja joukkue saikin kuparisensa rikki jo 35 minuutin kohdalla. Ylivoimamaalista vastasi komean lämärin ylänurkkaan pamauttanut Puistola.

Paine pysyi kavennuksen jälkeen tiukasti Slovakian päädyssä ja palkintoja työnteosta keräiltiin erän viimeisellä minuutilla. Tasoitusosumassa maalivahti Branislav Konrad haroi tyhjää, kun kiekko pomppi päädystä takaisin maalin eteen ja Juuso Puustonen pääsi puikkaamaan pikkumustan verkon perukoille.

Suomen huima hetki huipentui voittomaaliksi jääneeseen 3-2-osumaan, joka syntyi vain seitsemän sekuntia ennen taukosummeria. Komarov iski reboundin sisään pienestä kulmasta.

Slovakia tuli vielä kolmanteen erään pahat mielessään ja Lassila joutuikin venymään muutamaan otteeseen. Puolustus oli hetken hätää kärsimässä; Janne Jalasvaarakin oli potkia kiekon omiin. Vierailijoiden alkurynnistys hiipui kuitenkin rangaistuksen myötä, eikä Suomen voitto ollut enää kovin vakavasti uhattuna loppuerän aikana.

Viimeiset tasoitusmahdollisuutensa Slovakia menetti, kun Kim Strömberg pujotteli pahantekoon ja Granak joutui koukkimaan maansa alivoimalle päätösminuuteiksi, eikä takaa-ajaja päässyt enää ottamaan edes maalivahtiaan pois.

Onnistumisia myös ensikertalaisille

Tehokkaan Immosen lisäksi näkyvimmin leijonamiehistöstä esille nousi Komarovin johtama kakkosketju, jossa Toni Rajala ja Joonas Donskoi viilettivät nuoruuden innolla. Yllätysvalinta Mikko Pukka urakoi puolestaan etenkin alivoimalla ja puolusti kelvollisesti.

Pitkästä aikaa Kouvolan jäähallissa järjestetty A-maaottelu veti paikalle lähes 4000 katsojaa. Suomi jatkaa MM-leiritystään. Seuraavana vuorossa on kaksi maaottelua Latviaa vastaan.