U20: Suomi murskasi Slovakian

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomi otti nuorten MM-kisojen viimeisessä alkulohkopelissään selkeän 0–6-voiton Slovakiasta. Ottelu ratkesi jo avauserän puolivälissä, kun Suomi teki kolmannen täysosumansa. Kun USA voitti omassa ottelussaan Sveitsin 2-1, lohkonsa toiseksi sijoittunut Suomi saa puolivälierässä vastaansa Venäjän.

Alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen alkulohkovaiheen päätöspäivä käynnistyi Suomen ja Slovakian välisellä ottelulla. Suomen joukkue juhlisti uuden vuoden aattoiltaa suurinumeroisella voitolla.

Nuoret leijonat hallitsivat ottelun avauserää mielin määrin. Slovakia sai Joni Ortiota kohti ainoastaan kaksi laukausta, slovakkivahti Juraj Holly puolestaan torjui 14 kertaa ja joutui kaivamaan kiekon takaansa kolme kertaa.

Joonas Donskoi oli ottelun paras pelaaja.

Suomen avausmaalin viimeisteli Miikka Salomäki jo ottelun toisella minuutilla. Julius Junttila laukoi kohti Slovakian maalia ja Salomäki osui mailansa varrella paluukiekkoon. Maali oli 17-vuotiaalle kärppähyökkääjälle turnauksen toinen.

Ylivoiman ylivoimaa

Suomen kolmosketju sai myös kolmannessa vaihdossaan kiekon pyörimään hyökkäyspäähän. Vaihdon päätteeksi Tommi Kivistö nousi kiekon kanssa takaisin hyökkäysalueelle ja joutui Oliver Jokelin koukkaamaksi.

Ylivoiman aikana Teemu Pulkkinen joutui Lukas Kozakin törkeän kyynärpäätaklauksen uhriksi. Jokerilaituri selvisi kuitenkin säikähdyksellä. Hetkeä myöhemmin kiekko oli toistamiseen Hollyn takana, kun Jyrki Jokipakka ohjasi Toni Rajalan upean syötön maaliin.

Suomen kolmaskin maali syntyi ylivoimalla. Erik Haula otti siniviivalla spurtin ja eteni heittämällä ohi Peter Trskan. Holly odotti tilanteessa syöttöä, mutta Haula vippasi kiekon etu-yläkulmaan.

Toisen erän alussa Suomen ylivoimapeli toimi jälleen. Pulkkinen syötti poikittain Joel Armialle, joka jatkoi takaviistoon Sami Vataselle. Suomen joukkueen kapteeni täräytti turnauksen ensimmäisen osumansa suoraan syötöstä.

Vahdit vaihtoon

Suomen viides täysosuma puolestaan syntyi alivoimalla. Richard Panikin poikittaissyöttö hyökkäysalueella ajautui Haulalle, joka ryntäsi ylivoimahyökkäykseen Jaakko Turtiaisen kanssa. Haula haki jälleen rohkeasti omaa ratkaisuaan, ja kun Holly jätti etukulman auki, oli Haulalla helppo työ viimeistellä 0–5-osuma.

Slovakia vaihtoi viidennen vastaiskun jälkeen maalilleen Dominik Riecickyn. 0–6-maali oli Suomen nelosketjun käsialaa. Jaakko Turtiainen riisti kiekon hyökkäysalueella ja jätti kiekon Teemu Tallbergille, joka syötti Valtteri Virkkuselle. Virkkunen laukoi terävästi ohi Riecickyn.

Kolmanteen erään myös Suomi vaihtoi maalivahtia. Sami Aittokalliolle peliminuutit olivat turnauksen ensimmäiset. Slovakia ei saanut kiekkoa Aittokallionkaan taakse, mutta myös Suomi jäi päätöserässä ilman täysosumia.

Lohkon toisessa ottelussa Yhdysvallat voitti Sveitsin 2-1 ja varmisti samalla lohkovoiton. USA:n lohkovoiton myötä Suomen kakkossija varmistui ja Nuoret leijonat kohtaavat puolivälierissä Venäjän, joka kylvetti Tshekkiä 3-8. Ottelu pelataan sunnuntaiyönä kello 2.30 Suomen aikaa.