Mestarien liiga palaamassa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on hyväksynyt suunnitelman Mestarien liigan paluusta. Suunnitelma kattaa seuraavat kolme kautta.

IIHF hyväksyi suunnitelman viime viikolla. IIHF on lupautunut kustantamaan Mestarien liigan (engl. Champions Hockey League). IIHF on myös korvaamassa peruuntuneen kauden (2009–2010) osallistujien menettämät tulot. Suomesta liigaan olisivat osallistuneet JYP ja Blues.

Mestarien liigaan osallistuisi 16 seuraa. Osallistujat tulisivat Euroopan seitsemästä parhaimmasta kiekkomaasta eli Suomesta, Ruotsista, Venäjältä, Tshekistä, Slovakiasta, Saksasta ja Sveitsistä.

Mestarien liiga toimisi kutsujärjestelmällä: kansallisten liigojen parhaimmat saisivat kutsun, ja mikäli kutsuun ei vastata myöntävästi, siirtyy kutsu parhausjärjestyksessä seuraavalle.

Mestarien liigaan pääsevät kansallisten liigojen parhaimmat, vuoden 2011 Continental Cupin voittaja ja hallitseva mestari Zürich Lions, joka voitti mestaruuden kaudella 2008–2009, kun Mestarien liigaa pelattiin ensimmäisen ja toistaiseksi viimeisen kerran. Mestarien liigan oli tarkoitus laajentua seuraavalla kaudella, mutta talouskriisi aiheutti koko liigan kuihtumisen, kun liigan pääyhteistyökumppanit Reebok ja Gazprom vetäytyivät.

Mestarien liiga koostuisi yhteensä 62 ottelusta. Ensi kauden avauskierros olisi 7. syyskuuta ja loppuottelut seuraavan tammikuun 18. ja 25. päivänä.


Zürich Lions ja Espoon Blues väänsivät CHL-pisteistä myös vuonna 2009.

» Lähetä palautetta toimitukselle