Ovetshkin: Koko Venäjä humaltuu voitosta

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Jääkiekkomaailman tämän hetken ykköstähti Aleksandr Ovetshkin ei tahtonut löytää sanoja tunnetilojensa kuvaamiseen. Sen hän kuitenkin tiesi, että Venäjällä on alkanut iso ja riehakas kansanjuhla.

− Tämä on iso voitto meille. Nyt varmasti koko Venäjä hankkiutuu humalaan, ja niin taidamme tehdä mekin [pelaajat]. Mutta me ansaitsemme sen.

Näin totesi Aleksandr Ovetshkin tuoreeltaan maailmanmestaruusjuhlien keskeltä. Kuluvan NHL-kauden pistepörssivoittaja joutui Stanley Cup -peleistä ulos ensimmäisellä kierroksella, mutta maailmanmestaruus antoi kaivatun kruunun hänen upealle kaudelleen.

MM-kulta oli Venäjälle ensimmäinen viiteentoista vuoteen. Ovetshkin ei voitonjuhlien keskellä kuitenkaan ryhtynyt uhoamaan, että punakoneen uusi dynastia olisi alkamassa.

− Tänä vuonna olimme maailman paras joukkue. Oli erittäin hienoa voittaa Kanadassa, koska täällä kaikki rakastavat jääkiekkoa.

Ovetshkin keräsi MM-kisoissa 6+6 tehopistettä, ja sillä lukemalla hän oli joukkueensa toiseksi tehokkain ketjukaverinsa Aleksandr Seminin jälkeen. Finaalissa Ovetshkin sai tililleen kaksi syöttöpistettä, minkä lisäksi hän teki ison työn antamalla tukun mojovia taklauksia. Varsinkin kanadalaispakki Dan Hamhuis muistaa varmasti Ovetshkinin pommin pitkään.

Ovetshkin ei kuitenkaan pelin jälkeen osannut analysoida peliä tai kuvailla tuntemuksiaan tarkasti.

− En oikein löydä sanoja tähän. Olen niin liikuttunut.

Samalla hetkellä Ovetshkinin puhelin soi, eikä maailman tämän hetken parasta jääkiekkoilijaa ujostuttanut vastata siihen. Luonnonlapsi Ovetshkin vain puhui luuriinsa venäjänkielisiä riemun sanoja ja otti vaistomaisesti mitalin suuhunsa. Siinä oli kultainen maku.

» Lähetä palautetta toimitukselle