Koivut kallella kypärin

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Välierätappio sai Saku ja Mikko Koivun mielet matalaksi. Suomen avainsenttereillä ei ollut ottelun jälkeen paljon seliteltävää, sillä Venäjä oli yksinkertaisesti liian hyvä vastustaja Leijonille.

Mikko Koivun kieli ei Venäjä-tappion jälkeen ollut kokonaan kangistunut, mutta turnauksen tehokkain leijonapelaaja totesi ykskantaan, että pettymyksen kuvailuun ei sopivia sanoja löydy.

− Minulla ei ole tapana selitellä tappioita. Tapahtunut ei muutu miksikään puhumalla. Venäjä oli meitä parempi ja voitti 4−0, sillä siisti.

Saku Koivu oli veljensä tavoin allapäin ja pettymyksen kourissa.

− Kyllä tämä koskettaa. Koskaan ei tiedä, koska tulee seuraava tilaisuus pelata näitä pelejä. Tässäkin turnauksessa oli paljon hyviä, loistavia hetkiä.

Venäjä-ottelusta Koivujen mielen päälle jäi ennen kaikkea vastustajan vahvuus. Venäjä pelasi joukkueena ja puolusti niin kurinalaisesti, että puolustusmuurin puhkaiseminen osoittautui Leijonille ylivoimaiseksi tehtäväksi.

− Minusta pelasimme hyvin kolmanteen erään asti. Sitten pelistä katosi luonnollisuus, kun halusimme maalia niin epätoivoisesti, Mikko Koivu kuvaili.

− Venäjä pelasi järkevästi. He eivät tulleet ylös karvaamaan, vaan keskialueesta alaspäin heidän viisikkonsa pysyi erittäin tiiviinä ja aktiivisena. Lisäksi meillä oli vaikeuksia tottua heidän alivoimapelaamiseensa, sillä se oli aggressiivisempaa kuin yhdelläkään vastustajalla aiemmin, isoveli Saku analysoi.

Musertavan tappion jälkeen leijonaryhmän pitäisi koota itsensä ja löytää motivaatio lauantain pronssiotteluun. Mikko Koivu ei halunnut sanoa siitä ottelusta vielä halaistua sanaa, ja Sakukin myönsi, että ensimmäinen haaste on inspiraation löytäminen.

− Ei se latautuminen nyt helppoa ole, mutta kaipa se lähtee jokaisesta itsestään. Pronssipeli on kuitenkin pronssipeli, kyllä siellä on mitaleita jaossa, Saku Koivu sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle