Selänne: Olen tosi ylpeä tästä porukasta

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Näistä MM-kisoista olisi voinut tulla suuri pettymys Teemu Selänteelle, joka saattaa pelata uransa viimeistä kevättä ammattilaisena. Puolivälierän ja USA:n kaatamisen myötä pahin on ohitettu. Suomi pelaa mitaleista, ja Selänne on sen vuoksi joukkueesta erittäin ylpeä.

Koko Suomen joukkue valmentajia ja pelaajia myöten vakuutti kuorossa, kuinka USA:n kaksi maalia ottelun loppuhetkillä eivät viiltäneet Leijonien nahkaan haavoja. Yksi heistä oli Teemu Selänne.

− Hyvä peli meiltä. Ei tullut karkeita virheitä edes niissä maalitilanteissa. Kaikesta huolimatta oli sellainen tunne, että me käännetään tämä itsellemme, Selänne vakuutti.

− Olen tosi ylpeä tästä porukasta. Rehellisesti sanoen olimme tänään parempia ja otimme ansaitun voiton. Tästä on hemmetin hyvä jatkaa.

Suomen joukkue ei ole paperilla vertailukelpoinen vahvimpien mestarikandidaattien kanssa, mutta jälleen Leijonat ovat nousseet mitalitaistoon etevän joukkuepelin ansiosta.

Suomi pelasi USA:ta vastaan kaksi kertaa neljän päivän sisään, ja molemmilla kerroilla keskialueen sumppu vei jenkeiltä parhaat aseet pois. Pelitapa ei suosi Selänteen kaltaisia taitohyökkääjiä, mutta ”Finnish Flash” ei valita.

− Se on tehokas pelitapa. Kovin paljon paikkoja ei tule, mutta ne paikat pitää pelata muilla tavoilla. Tämä sopii meille erittäin hyvin, koska me emme voi lähteä maalintekokilpailuihin.

− Pelasimme USA:ta vastaan tosi kurinalaisesti. Emme lähteneet hyökkäämään, jos ei ollut tarvetta. Ehkä välillä oli liiankin varovaista peliä silloin kun olisi ollut tilaisuus polkea, Selänne pohti.

Selänteellä oli osuva kommentti myös siihen, että Leijonien nimilistassa ei tähtiä joka riville riitä.

− Täällä kaikki hyväksyvät roolinsa ja tekevät kaikkensa sen eteen. Tämä peli oli hyvä osoitus siitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle