Jussi Jokinen iski salamamaalin

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Lauantain Saksa-ottelussa tuntumaansa etsinyt Jussi Jokinen tuli Norja-peliin valmiimpana ja terävämpänä. Suomen avausmaalin viimeistelleen Jokisen luistin liikkui liukkaasti, mutta parannettavaa hänelle jäi kuten muullekin joukkueelle.

Salamamaali antoi Jussi Jokiselle lentävän lähdön kamppailuun Norjaa vastaan, mutta lopulta sekä Jokiselle että koko leijonajoukkueelle jäi illasta kitkerä maku. Pisteen menettäminen Norjalle toi esiin Suomen haavoittuvaisuuden.

− Joka osa-alueella jäi parantamista, mutta ehkä kaikkein eniten henkilökohtaisessa valmistautumisessa. Siihen jokaisen pitää keskittyä ennen seuraavaa peliä, Jokinen mietti kamppailun jälkeen.

− Norja piti tiukkaa trapia ja pelasi hyvin, kun taas me emme olleet parhaimmillamme. Norja haluaa ylempään loppusarjaan, ja uskon, että he pistävät siinä taistelussa Saksan koville.

Jokinen teki Suomen avausmaalin ylivoimalla päästyään läpi Niko Kapasen mallikkaasta syötöstä. Ottelu oli tuolloin vanhentunut reilun puolitoista minuuttia. Myös Suomen voittomaali syntyi nopean syöttöketjun päätteeksi, ja kyseisestä osumasta Jokinen sai syöttöpisteen.

− Minulle henkilökohtaisesti tämä oli parempi peli kuin edellinen. Ennen Saksa-ottelua minulla oli kuukauteen pelattuna vain kaksi peliä, mutta nyt alkaa olla vähän tuntumaakin.

− Sain pari kertaa hyvin kiekon vauhtiin. Siitä tykkään, kun vauhtiin päästessä saa omat vahvuudet käyttöön.

Jokisen luisteluvoimaa ei kuitenkaan saatu käytetyksi hyödyksi. Loppua kohti kamppailu keskittyi entistä enemmän päätyihin ja niissä taistelemiseen, kun mallikkaat keskialueen ylitykset vähenivät. Jokinen nosti esiin kapean kaukalon haasteet tällä saralla.

− Aikaisemmissa MM-kisoissa kaukaloissa on ollut neljä metriä enemmän leveyttä ja siniviivat lähempänä maaleja, mutta täällä keskialue on hyvin pieni. Viidellä viittä vastaan läpi pääseminen on hyvin vaikeaa.

− Jos saamme yhdenkin jätkän jätettyä taakse, sitten vastassa on enää neljä, ja silloin kaikki on helpompaa. Siinä meidän pitää vielä parantaa, Jokinen näki.

Saku Koivun liittyminen MM-joukkueeseen saattaa tarkoittaa sitä, että Jokinen putoaa pois Mikko Koivun johtamasta kakkosketjusta. Kalajoen kasvatti ei ollut ehtinyt vaivata päätään asialla.

− Saku on hyvä vahvistus joukkueelle, saamme laajemman materiaalin. Tästä tulee positiivinen ongelma hyökkäysketjujen muodostamiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle