Helpotus leijonaluotsille

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Doug Shedden oli Suomen avausvoiton jälkeen helpottunut mies. Esitys Saksaa vastaan oli hänen mielestään ehjä esitys, jossa silmiinpistäviä heikkouksia ei ollut. Haasteita riittää silti myös jatkossa, etenkin hyökkäyspelissä tasakentällisin.

Sheddenin mukaan Suomi joutui välillä Saksan tiiviin puolustamisen kanssa. Kapeassa kaukalossa keinot maalipaikkojen luomiseen olivat kortilla, mutta kolmannessa erässä Leijonat osoittivat pystyvänsä iskuihin myös tasakentällisin.

- Saksa piti hyvää trapia. Oli hyvin vaikea päästä keskialueesta läpi, mutta Hyvösen tekemä maali oli loistava esimerkki sen murtamisesta.

Suomi lähtee Norja-otteluun täsmälleen samoilla kentällisillä. Maalivahti kuitenkin vaihtuu, koska Shedden haluaa pitää myös Petri Vehasen pelituntumassa. Niklas Bäckström ei kunnolliseen testiin vielä Saksa-ottelussa joutunut.

Toimivien koostumusten löytyminen on sikäli tärkeä juttu, että Suomi saattaa pelata samalla miehistöllä kisojen alusta loppuun. Sheddenin ei tiedä, onko yhtään vahvistusta välttämättä tulossa. Heti Suomen pelin jälkeen oli alkamassa kamppailu Montreal-Philadelphia, jossa kotijoukkueen tappio tietäisi Canadiensille ja sen kapteeni Saku Koivulle NHL-kauden päättymistä.

- Me voimme mahdollisesti lyödä kokoonpanot jo kohta lukkoon. Tänään on iso peli Montrealissa. Odotamme jännityksellä sen tulosta ja mahdollisen tappion jälkeen vastausta kisakutsuun, Shedden sanoi.

Suomen kokemattoman osaston pelaajista Shedden löysi paljon positiivista sanottavaa. Etenkin Milwaukee Admiralsin seurakaverukset Antti Pihlström ja Janne Niskala keräsivät häneltä kiitosta.

- Pihlström on loistava. Hän kiusankappaletyyppiä, ja uskon, että hän vielä taistelee tiensä NHL:ään.

- Niskalan näin vasta ensimmäistä kertaa tositoimissa, ja olin erittäin tyytyväinen näkemääni. Hän liikutti hyvin kiekkoa. Puhuin Jannen kanssa tänään hänen heikkouksistaan − 5-5-pelaamisesta ja oman pään pelistä − ja hän pärjäsi niissä erittäin hyvin.

Seitsemän pakin systeemissä Shedden pyöritti rotaatiota Anssi Salmelan ja Mikko Jokelan välillä. Tulokset olivat kohtalaisia.

- Jokela pelasi hyvin. Salmela taas, no, hänen olemuksestaan ei kai koskaan voi käyttää sanaa hermostunut, mutta hän ei ole vähään aikaan pelannut näin epävarmasti. Uskon kuitenkin hänen parantavan, Shedden vakuutti.

Shedden oli niin hyväntuulinen voiton jälkeen, ettei hän halunnut lähettää kummoisia terveisiä hänen valmentajakykyjään epäileville kriitikoille.

- Mukava voitto ja ehjä esitys, tästä on hyvä lähteä haastamaan Norjaa, hän vastasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle