Hietanen riemuitsi ylivoimaonnistumisia

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leijonien pelissä oli tiistai-iltana paljon hyvää, kun joukkue nappasi turnauksen kolmannen voittonsa Sveitsin kustannuksella. Joukkueen ykkösylivoimassa suuressa viivavastuussa oleva Juuso Hietanen oli pelin jälkeen tyytyväisellä päällä.

Suoraviivaista peliä ja paljon päästä päähän virtaavaa kiekkoa. Suomen kolmas peli turnauksessa erosi valtavasti kisojen kahdesta ensimmäisestä pelistä.

Sveitsin kova karvaus ja paineistus toivat ottelun alussa suuren haasteen Leijona-puolustukselle. Joukkueen alakerrassa hyvän pelin raatanut Juuso Hietanen oli kuitenkin tyytyväinen illan antiin.

– Tänään oli kovavauhtinen peli. Tosissaan saatiin kyllä sen puolesta vääntää koko ilta, että saatiin kolme pistettä. Mutta hyvä voitto – tästä on hyvä siirtyä eteenpäin, kun alla on puhdas voittosarake, ensimmäisiä kisojaan pelaava puolustaja huokasi tuoreeltaan pelin jälkeen.

– Peli oli puolustuksen näkökulmasta aika fyysinen. Sveitsi heitti kiekkoa paljon päätyyn, joten saatiin paljon enemmän paineistusta kuin kahdessa ensimmäisessä kamppailussa, Hietanen jatkoi.


Juuso Hietanen on suuressa roolissa Leijonien ylivoimalla.

Nopeutta pelin avaamiseen

Kova karvaus tuotti Leijonille ajoittain vaikeuksia, ja Sveitsi rimpuili välillä pahasti pelissä mukana. Ykköspakkiparissa Mikko Mäenpään kanssa pelannut HPK-kasvatti oli kokonaisuutena tyytyväinen Suomen avauspelaamiseen.

– Päästiin lopulta aika helposti tänään kuitenkin pois karvauksen alta. He yrittivät kiekon roiskimisella saada painetta meidän päätyyn, ja sitä kautta kaivaa tilanteita. Hyvin kuitenkin pärjättiin.

Ohjeet voimakkaan karvauksen ohittamiselle olivatkin Leijona-ryhmässä koko ajan selkeät.

– Tällaisissa peleissä täytyy olla ekana kiekolla, vääntää kaksinkamppailuista voittoja ja kääntää peliä nopeasti ylöspäin, Hietanen kertasi puolustuksen avaimia.

Ylivoimalla tärkeitä onnistumisia

Turnauksessa ilman ainuttakaan onnistumista ylivoimalla pelannut Suomi sai kolmannessa ottelussa myös erikoistilanteissa tärkeitä onnistumisia. Joukkueen ykkösylivoimalla siniviivalla pelaava Hietanen ei kuitenkaan osannut sanoa, miksi juuri Sveitsiä vastaan myös ylivoimapeli toimi ensimmäisestä yrityksestä lähtien.

– Saatiin hyvin kiekkoa tänään alueelle – nyt alettiin myös saada tonteilta sisään. On meillä kuitenkin kahdessa ensimmäisessäkin pelissä ollut paikkoja, joten ei siinä sen suurempaa hätää ollut.

– Maalit antavat kyllä ison määrän itseluottamusta, joten siinä suhteessa tehtiin tänään hyviä maaleja jatkoa silmäillen, muutaman avopaikan itsekin kahdessa pelissä tuhlannut puolustaja myönsi.

Leijonien taival jatkuu torstain ja perjantain tuplakamppailulla. Ensin vastaan asettuu Ranska, ja seuraavana iltana Kanada. Hietanen myönsi levon merkityksen tulevaa rupeamaa silmällä pitäen.

– Mennään peli kerrallaan, loppuviikosta on aika kiivas pelitahti, joten nyt vapaapäivä ladataan akkuja ja aletaan sitten katsella tulevaa tarkemmin, voitokkaaseen alkuun ja myös omaan rupeamaansa tyytyväinen mies päätti myöhään tiistai-iltana.

» Lähetä palautetta toimitukselle