Mihail Grabovski – hiiviskelystä valokeilaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Toronto Maple Leafsista kisoihin saapunut Mihail Grabovski oli MM-kisojen alkuvaiheilla lähes syväunessa, mutta Kazakstania vastaan maan tämän hetken yksi suurimmista jääkiekkotähdistä sai jälleen onnistumisia aikaan. Rakkaus jääkiekkoa kohtaan oli tärkeä motivaatiotekijä MM-kisoihin tulemisessa.

Tiukasti Suomen ja Ruotsin isännöimien MM-kisojen puolivälieräpaikkaa tavoitteleva Valko-Venäjä oli vielä pisteittä ennen Kazakstania vastaan pelattua ottelua. Valko-Venäjän osalta ottelun alku ei näyttänyt hyvältä, mutta vahvan toisen erän myötä tilanne kääntyi täysin päälaelleen. Valko-Venäjän kärkihyökkääjä Mihail Grabovski olikin tyytyväinen joukkueen otteisiin heikomman avauserän jälkeen.

– Tämä oli tärkeä voitto ja nyt meillä on mahdollisuudet päästä kahdeksan parhaan joukkoon. Jätkät olivat erittäin hyviä toisesta erästä lähtien, mutta ensimmäinen erä oli meiltä huono. Peli meni haastavaksi huonon alun johdosta, tuumasi Grabovski Kazakstan-ottelusta Jatkoajalle.

– Toisen erän kolme maalia auttoivat meitä kovasti ja pystyimme niiden jälkeen kontrolloimaan peliä haluamallamme tavalla, hyökkääjä jatkoi.

Myös joukkueen päävalmentaja Kari Heikkilä harmitteli joukkueen heikkoa avauserää ottelun jälkeen.

– Meillä on edelleen ongelmia ensimmäisen erän pelaamisen kanssa. Yritimme valmistaa joukkuetta pelaamaan heti alusta alkaen ja valitettavasti tuhlasimme paljon energiaa siihen, että jouduimme takaa-ajajiksi. Olimme sitten onnekkaita ja meidän onneksemme toinen erä oli meiltä hyvä, Heikkilä analysoi.

Ensimmäisellä erätauolla pukuhuoneessa pidettiinkin herätyspuhetta päävalmentajan johdolla.

– Hän ei ollut kovin tyytyväinen ensimmäisen erän jälkeen, Grabovski kertoi viitaten Heikkilän antamaan viestiin huonon erän jälkeen.


Joukkueen tärkeimpiin hyökkääjiin kuuluva Grabovski sai maalihanat auki Kazakstan-ottelussa.

Parhaiden ominaisuuksien kautta

Maalista huolimatta Grabovski ei itse ollut täysin tyytyväinen peliinsä, mutta joukkueen voitto sai 28-vuotiaan hyökkääjän suupielillä pienen hymyn aikaiseksi.

– Hyvä, mutta ei missään nimessä paras mahdollinen peli itseltäni. Pelaan täysin joukkueelle ja jos voitamme, niin tietenkin olen erittäin tyytyväinen.

Grabovski viimeisteli joukkueelleen tärkeän tasoitusmaalin erän puolen välin jälkeen. Maalissa oli hyökkääjän mukaan tuuria mukana.

– Siniviivan tuntumasta tuli hyvä laukaus puolustajaltamme ja tein sen jälkeen pienen harhautuksen, jonka johdosta maalivahti irtosi hieman maalilta. Vaikka menetin melkein kiekon siinä, niin huomasin, että etukulma oli auki ja pystyin ujuttamaan hieman onnekkaasti kiekon sisään.

Maajoukkueen kelkkaan Grabovski hyppäsi varsin nopeasti kauden päätyttyä hyökkääjän seuran Toronto Maple Leafsin riveissä. Kotimaansa edustamisella oli iso osuus päätöksessä lähteä kisoihin, mutta myös lajirakkaus oli isossa kuvassa valintaa tehdessä.

– Nautin aina maajoukkueessa pelaamisesta. Jos seurani Maple Leafs ei pelaa pudotuspeleissä, niin ehdottomasti olen mukana. Taustalla on suuri rakkaus jääkiekkoa kohtaan ja on aina ilo tulla MM-kisoihin mukaan, viestitti Grabovski, joka pyrkii tuomaan parhaalla mahdollisella tavalla osaamistaan ja erikoistaitojaan maajoukkueen käyttöön.

– Pyrin tuomaan kaikkea mitä vain voin. Tarkoitus on pelata mahdollisimman hyvin ja kovaa. Parhaiden ominaisuuksien kautta pyrin auttamaan joukkuetta mahdollisimman hyvin.

Tulevaan Grabovski lähtee luottavaisena, ja suurin parannuskohde löytyy jo aivan tuoreinta ottelua tarkastellessa.

– Meidän pelissämme on kyllä hyviä ominaisuuksia, mutta pystymme pelaamaan selvästi tiiviimmin ja kokonaisuudessaan paremmin. Ensimmäiset erät ovat olleet meidän ongelmiamme, pitäisi vain pystyä pelaamaan yksinkertaisemmin ja saada aikaan ottelun ensimmäinen osuma.

» Lähetä palautetta toimitukselle