Bobby Ryan: ”Hyvä herätys tulevaa ajatellen”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ranskan ja tiukan matsin jälkeen Kanadan kaatanut USA löysi voittajansa, kun Slovakia nappasi täydet pisteet MM-kisojen maanantain myöhäisottelusta lukemien oltua 4-2. USA:n tärkeimpiin hyökkääjiin turnauksessa kuuluva Bobby Ryan antoi arvostusta Slovakialle ja näki ottelun olleen hyvä herätys amerikkalaisjoukkueelle turnauksen jatkoa ajatellen.

Pirteästi ja tuloksellisesti hyvin turnauksen alkuvaiheilla pelannut USA koki ensimmäisen pistemenetyksensä, kun aiemmin turnauksessa voitoitta ollut Slovakia kävi kaatamassa amerikkalaiset tiukan väännön päätteeksi. USA:n ykkösketjun hyökkääjä Bobby Ryan ei ollutkaan tyytyväinen joukkueensa suorittamiseen varsinkin ottelun alkupuolella.

– Annoimme heti ensimmäisessä vaihdossa maalin omiin ja olimme altavastaajina melkein koko avauserän ajan. Alku oli meiltä huono ja kaiken lisäksi annoimme liikaa paikkoja joukkueelle, joka käyttää ne tehokkaasti hyödykseen, analysoi Ryan myöhäisillan ottelua.

Slovakia pystyi vaikeuttamaan USA:n pelaamista, eikä amerikkalaisjoukkue löytänyt omaa peliään varsinkaan ottelun alkupuolella.

– He pelasivat erittäin hyvin omalla alueellaan ja hallitsivat keskialuetta, kuten ovat tehneet jo aiemmin tässä turnauksessa. Oli sitä kautta hankalaa tulla enää takaa ohi. Heidän maalivahti pelasi erittäin hienosti ja teki isoja torjuntoja, sekä heidän puolustajat pelasivat erittäin hyvin, kehui Ryan vastustajaa ottelun jälkeen.

Aiemmin turnauksessa 1+1 tehot kahdessa ottelussa iskenyt laituri ei ollut tyytyväinen myöskään omaan pelaamiseensa tappiollisessa ottelussa.

– Peli oli vaikea itselleni, eikä minulla ole hirveästi mitään hyvää sanottavana siitä. Yksilönä en pystynyt yltämään sille tasolle, jossa olen ollut ennen tätä ottelua.

– Oli vaikea saada omaa peliäni käyntiin, kun ei päässyt oikein kiekolle, mutta yritin sitten muuten auttaa joukkuettani esimerkiksi taklausten kautta ja menemällä maalille. Voin puhua vain omasta puolestani, mutta tämä ei ollut paras pelini tässä turnauksessa.


Ryan ja USA pääsevät lepäämään tiukan alkurupeaman jälkeen.

Vihdoin lepäämään

Tappiosta huolimatta turnauksen alku on ollut hyvä USA:lle. Jatkoaikavoitto Kanadasta oli iso juttu nuorelle joukkueelle, joka on esittänyt pirteitä otteita kaikissa kolmessa joukkueen pelaamassa ottelussa. Ryan olikin tuloksellisesti tyytyväinen aiempiin peleihin huomioiden taustalla olleet haasteet turnaukseen saapumiseen liittyen.

– Hieno juttu oli se, että saimme pisteitä Kanadalta ja Ranskalta. Nyt saamme muutaman päivän lepoa kaikkien aikaerotottumusten sun muiden jälkeen, pohti Ryan turnauksen alkupuolen positiivisia asioita.

USA ei ehtinyt viettämään aikaa Euroopassa kuin muutaman päivän ajan ennen turnauksen alkua ja otteluohjelma tarjosi amerikkalaisille lisähaasteita. Pienen pelitauon jälkeen edessä on kuitenkin jälleen haastavia otteluita, joiden merkitystä Ryan ei lähde vähättelemään.

– Meillä oli kolme peliä ensimmäiseen neljään päivään, joten nyt on hyvä päästä hieman harjoittelemaan ja lepäämään. Sen jälkeen toki on heti peräkkäiset pelit Kazakstania ja Valko-Venäjää vastaan, mitkä eivät tule olemaan helppoja otteluita, Ryan tuumasi ja jatkoi tulevien otteluiden haasteista muistuttamista.

– Valko-Venäjä ja Kazakstan osaavat tehdä pelin vaikeaksi, joten niissä otteluissa pitää olla hereillä ja valmiina pelaamaan heti alusta alkaen.

Levon ja hyvän harjoittelutuokion jälkeen USA valmistautuu tuleviin haasteisiin Ryanin mukaan positiivisin mielin. Laituri lähteekin luottavaisena kohti tulevia haasteita.

– Meidän pitää löytää nyt vain oikea tie ja pitää korjata niitä asioita, joiden suhteen olemme hieman väärällä reitillä. Toivottavasti löydämme taas oikean suunnan ja tästä ottelusta muodostuu meille hyvä herätys tulevaa ajatellen.

» Lähetä palautetta toimitukselle