Tappara rökitti HIFK:n taas kotonaan, Törmänen turvautui selittelyyn

Veli-Matti Savinainen johdatti Tapparan jälleen voittoon.
HIFKin vaikeudet Tapparan vieraana jatkuivat, kun joukkue kaatui hallitsevaa mestaria vastaan 5–3. Helsinkiläisten ainoat maalit olivat Ilves-taustaisten pelaajien käsialaa.

Kotijoukkue tuli kovalla vauhdilla avauserään ja HIFK oli Tapparan jaloissa. Hallitseva mestari järjesteli useita maalipaikkoja ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Myös tunteet kuumenivat, kun Sebastian Repo koulutti Saku Salmelaa, joka oli hetkeä aiemmin rusikoinut Henrik Haapalaa. Tilanteesta ei kuitenkaan vihelletty jäähyjä.

− Molemmat joukkueet olivat ladanneet itsensä täyteen valmiustilaan. Silloin tällaisessa kamppailupelissä sattuu ja tapahtuu, Jussi Tapola kommentoi ottelun jälkeen.

Tappara avasi maalihanat hieman ennen ensimmäisen erän puoliväliä, kun kirvesrintojen norjalaispelaajat olivat pahanteossa.

HIFK tuli tasoihin reilun minuutin kuluttua. Mikael Johansson antoi Joonas Raskille pitkän syötön hyökkäyssiniselle, eikä Rask erehtynyt puolittaisesta läpiajostaan. Maalin jälkeen HIFK pääsi paremmin peliin mukaan.

Erän loppua kohden meno kaukalossa kiihtyi entisestään. Ottelun ensimmäinen jäähy vihellettiin Arttu Luttiselle, joka taklasi Jere Rouhiaisen selästä päin laitaa. Tappara kiitti jäähystä, kun Teemu Nurmi vei isännät uudelleen johtoon.

− Tämä oli pienien marginaalien peli. Tapparalla on loistava ylivoima. Tosin pitää muistaa, että meidän olisi pitänyt saada ensimmäinen ylivoima, koska Johanssonilta vedettiin jalat alta, Antti Törmänen sanoi.

Vielä erän viimeisillä minuuteilla nähtiin kaksi kovaa taklausta. Aluksi Joe Finley taklasi kiekossa ollutta Jere Karjalaista kovaa keskialueella. Hieman ennen erän loppua Rask kävi vielä niittaamassa Alexander Bonsaksenin päin laitaa.

− Finley on hyvä puolustaja ja pelasi hienon, puhtaan taklauksen tänään. Jääkiekkoon kuuluvat taklaukset. Hän edustaa sitä puolta, Tapola mietti.

Ylilyönneiltä vältyttiin, Tappara meni menojaan

Toisen erän alussa Tappara näytti menevän menojaan, kun Charles Linglet teki isäntien kolmannen osuman. HIFK:lle annettiin mahdollisuus kaventaa ottelu ylivoimalla, mutta erikoistilanteen aikana paremmat paikat olivat Tapparalla. Kotijoukkue pääsi hyökkäämään peräti kolme kertaa alivoimansa aikana.

− Tapparan ykkösvitja on ollut hirveässä iskussa. Maalipaikoista emme ole onnistuneet viimeistelemään. Nytkään emme tulleet edes kunnolla alueelle, Törmänen vertaili joukkueiden ylivoimia.

Päätöserässä Tappara jatkoi vahvaa pelaamistaan, eikä HIFK:lla ollut juuri paikkoja kaventaa peliä. Sen sijaan Veli-Matti Savinaisen tykki puhui jälleen, ja Tappara oli hieman ennen erän puoliväliä jo ratkaisevan tuntuisessa kolmen maalin johdossa.

Muutama minuutti myöhemmin Salmelan veto viivasta lirahti ohi Dominik Hrachovinan. Maalin jälkeen kiekot hieman pomppivat Tappara-vahdin torjunnoista, mutta HIFK ei onnistunut ohittamaan Hrachovinaa.

HIFK otti aikalisän vielä pari minuuttia ennen ottelun loppua. Samalla joukkue otti maalivahdin pois ja yritti takaa-ajoa vielä kuudella kenttäpelaajalla. Tappara kuitenkin rankaisi heti aikalisän jälkeen, kun Jani Lajunen laukoi kiekon tyhjään HIFK-maaliin omalta siniviivalta.

Roope Hintz toi vieraiden leiriin laihan lohdun onnistumalla maalinteossa viimeisellä minuutilla. Pisteet jäivät kuitenkin selvin luvuin Hakametsään.

− Meidän ryhmämme on aika repaleinen. Meillä on kolme sentteriä pois, ja viime pelissä putosi kaksi pakkia. Repaleisella ryhmällä taistelemme sen, minkä voimme, Törmänen sanoi ja jatkoi:

− Huomenna pitää mennä revanssimielellä ja ottaa mukaan hyvät jutut, joita tässä pelissä oli. Meillä oli paljon hyviä paikkoja ja pari läpiajoa ynnä muuta.