Zürich kuritti Bluesia

MAAJOUKKUE / Uutinen
Espoon Bluesin seurahistorian tärkeimmäksi hehkutetusta ottelusta tulikin lopulta paha pettymys. Zürich Lions vei paikoitellen espoolaisia todella pahasti ja korjasi lopulta ansaitun 6-3 (1-0, 3-2, 2-1) voiton.

Blues jäi ottelussa alakynteen alusta asti. Zürich oli selkeästi edellä kentän joka osa-alueella, eikä espoolaisilla ollut paljoa nokan koputtamista. Kun joukkueen jalkakaan ei toiminut normaalilla tavalla, pääsi ZSC ottamaan ottelun ohjat liian helposti käsiinsä.

Zürich siirtyi johtoon kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Ylivoimakuvio pelasi Bluesin nelikon hajalle ja loi viivaan hyvän vetopaikan. Ensimmäisen laukauksen Bernd Brückler torjui, mutta toista ei. Thibaut Monnet upotti lähes nollakulmasta reboundin espoolaisvahdin kautta verkkoon.

Painajaismainen toinen erä

Ottelu ratkesi lopullisesti toisessa erässä. Vaikka Blues pääsi näennäisesti peliin mukaan, sai aikaiseksi kaksi maaliakin, oli Zürich päättänyt voittaa tämän ottelun. Erän alku näytti Bluesin kannalta kuitenkin vielä valoisalta.
Ville Lajunen iski tasoituksen Sami Sandellin ja Ryan Kellerin syötöistä heti erän alkuun. Lajusen kaukaa lähtenyt rystyveto leijaili varsin helpon näköisesti ohi Lions-vahti Ari Sulanderin. Tasoitusosuma herätti Bluesissa uuden toivon kipinän.

Tuo kipinä sammui todella nopeasti. Bluesin puolustus sekosi maalin jälkeen täydellisesti ja Zürich ratkaisi ottelun. Ensin Ryan Gardner sai kenenkään estelemättä veivata maalin edessä Brücklerin aivan solmuun ja siirtää loppuunmyydyn kotiyleisön edessä Lionsin 2-1-johtoon.

Vain vajaa kolme minuuttia myöhemmin ja peli oli 3-1. Jälleen petti Bluesin maalinedustapeli, jossa pelaajien paikat ja sijoittuminen alivoimakuviossa epäonnistui pahanpäiväisesti. Petr Sejna ronkki toisesta reboundista kiekon kolmannen kerran espoolaismaaliin. Ismo Kuoppala ja Rami Alanko katselivat osuma vierestä.

Sandellin 33. minuutilla iskemä kavennus jäi laihaksi lohduksi, sillä Zürich kuittasi maalin vielä takaisin. Domenic Pittis piti Ville Lajusta täysin pilkkanaan 1 vs. 1-tilanteessa ja järjesti Cyrill Bühlerille tyhjän maalin. Toiselle erätauolle mentiin Zürichin kahden maalin johdossa.

Kiri, jota ei koskaan tullut

Kolmannessa erässä monet toivoivat vielä Bluesin syttyvän todelliseen kiriin ja täydellisesti itsensä peliin iskemiseen. Siihen espoolaisryhmä ei kuitenkaan tänään syttynyt.

Pahasti vajaamiehinen Blues-ryhmä sai kylmää vettä niskaansa ajassa 47.09, kun Jan Alston pääsi laidasta etenemään kohti maalia. Alstonin rannelaukaus kilahti aivan ylänurkkaan ja kamppailu oli sitä myöten lopullisesti ohi.
Bluesin ainoaksi ilonaiheeksi jäi juniori-ikäisen Joonas Nättisen kavennus. Lopulta Alston kaunisteli maalilukemia tyhjään rysään.

Blues oli ottelussa yllättävän vaisu. Joukkueen pelaajisto on todella tiukoilla lukuisten loukkaantumisten takia, mutta siltikin yritys sekä joukkueen taisteluhenki ei ollut parhaimmillaan. Blues jäi Zürichin jalkoihin myös pelinopeudessa, jota etukäteen pidettiin nimenomaan espoolaisjoukkueen vahvuutena.

Toinen osa pelataan 7. tammikuuta Espoossa. Bluesin voittaessa finaalipaikka ratkeaa rangaistuslaukauskisassa. Zürichin voitto sekä tasapeli vievät puolestaan sveitsiläisjoukkueen finaaliin.