Washingtonin ja Anaheimin kurssit nousussa

Nousujohteisesti pelannut Washington otti kotonaan voiton Tampa Baysta ja maksoi hieman viime kevään kalavelkoja. Anaheimin johtotähdet olivat hereillä Edmontonin kaadossa.

Keväällä pudotuspelien toisella kierroksella Washingtonin pudottanut Tampa Bay Lightning oli altavastaajan asemassa Washngtonin viedessä pelin 4–3. Tampalla on viimeisestä kymmenestä pelistään kasassa vain kolme voittoa, kun parempaan vireeseen päässyt Capitals on kerännyt nimiinsä kuusi kymmenestä.

Maalinteon aloitti Aleksandr Ovetshkin Washingtonin päästyä pyörittämään ylivoimaa kahteen otteeseen heti pelin alkuminuuteilla. Ovetshkinin lyöntilaukaus siniviivalta yllätti Tampan maalia vartioineen Dwayne Rolosonin.

Varsinaiseksi ottelun sankariksi nousi kuitenkin NHL-uransa ensimmäistä hattutemppuaan juhlinut Troy Brouwer. Brouwer huolehti ottelun seuraavasta kahdesta maalista, joista toinen syntyi vain vajaat kaksi minuuttia Ovetshkinin osumasta myös ylivoimalla. Brouwerin toinen tuli toisessa erässä tasakentällisin, kun Wahington pyöritti peliä Tampan päädyssä ja maalin eteen vapaaksi jäänyt Brouwer löi Brooks Laichin laukauksesta pompanneen paluukiekon häkkiin.

Troy Brouwer juhli ensimmäistä hattutemppuaan.

Tampa Bay kavensi tilanteen 3–1 toisen erän loppupuolella Tom Pyattin osumalla Wahingtonin menetettyä kiekon oman maalin takana. Ottelua oli jäljellä enää kolme ja puoli minuuttia, kun Steven Stamkos kavensi ylivoimalla Washingtonin johdon vain yhteen maaliin osumalla, joka jäi ensin tuomareilta huomaamatta.

Tampa haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla tilanteen ollessa 3–2 pelin viimeisellä minuutilla. Troy Brouwer viimeisteli kolmannen maalinsa Tampan tyhjään verkkoon, tilanne 4–2 Washingtonille. Lightning ei siitä vielä lannistunut, vaan jatkoi kuudella viittä vastaan. Viimeisenä maaliviivan ylitti Lightning-kapteeni Vincent Lecavalierin pomppukiekko, kun ottelua oli jäljellä enää yksitoista sekuntia. Aika ei enää riittänyt Tampa Baylle tasoitukseen ja Washington otti haluamansa 4–3.

Ducks heräsi Edmontonissa

Syöksylaskua koko alkukauden harjoittanut Anaheim Ducks on osoittanut viime aikoina piristymisen merkkejä ja Edmonton kaatui selvin lukemin 5–0.

Hiljaiseloa viettänyt Ducks-kapteeni Ryan Getzlaf keräsi syöttöpisteen peräti neljään Ankkojen maaliin. Corey Perry osui kahdesti ja Teemu Selänne kartutti pistesaldoaan 1+1. Lähes koko syksyn käsivamman vuoksi sivussa ollut Jason Blake sai kauden ensimmäisen maalinsa. Kauppahuhujen kohteena aiemmin ollut Bobby Ryan osui myös kertaalleen.

Selänne oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– En nähnyt ollenkaan huonoa pelaamista tänään, Selänne sanoi.

– Se oli kokonaisuudessaan erittäin vahvaa panosta kaikilta. Se oli paras peli jonka olemme pelanneet koko kaudella. Me olemme saamassa paljon luottamusta juuri nyt joukkueena.

– Viimeiset neljä tai viisi peliä, sillä tavalla meidän olisi pitänyt pelata koko kausi. Toivottavasti saamme pidettyä paineen päällä, ja koskaan ei tiedä, Selänne jatkoi toiveikkaana.