Washington jätti Rangersin maaleitta

Michal Neuvirth torjui 22 kertaa ja Jason Arnott sekä Jason Chimera onnistuivat maalinteossa, kun Washington Capitals otti toisen voittonsa New York Rangersista lukemin 2-0. Nollapeli oli Neuvirthin ensimmäinen pudotuspeleissä.

Jason Arnott viimeisteli 2-0-voittomaalin ylivoimalla.

Washingtonin Verizon Centerissä koettiin perjantaina varsinainen kahden Jasonin kauhunäytelmä, kun Washington Capitals otti Jason Chimeran ja Jason Arnottin maaleilla 2-0-voiton New York Rangersista siirtyen ottelusarjassa 2-0-johtoon.

– Heillä oli ensimmäisessä erässä varmaankin 13 laukausta. Olen kyllä ihan tyytyväinen tämän illan peliini. Emme päästäneet heitä laadukkaisiin tekopaikkoihin ja pelasimme hyvin joukkueena, uransa ensimmäisen nollapelin pudotuspeleissä pelannut Michal Neuvirth sanoi.

Ottelusarja siirtyy nyt New Yorkiin, jossa pelataan sunnuntaina ja keskiviikkona.

– Voimme nauttia tästä ehkä 20 minuuttia, mutta matka jatkuu. Täytyy puskea eteenpäin. Sarja ei vielä ole ohi. Silloin kun vasara on alhaalla, täytyy jatkaa menoa. He voivat helposti ottaa kaksi voittoa kotonaan ja tasoittaa sarjan, Chimera totesi.

Rangers tuli vauhdilla perjantain otteluun ja hallitsi ensimmäistä erää. Joukkue laukoi 13 kertaa ja taklasi peräti 18 kertaa erässä. Capitals otti kuitenkin hallinnan tehtyään kaksi maalia toisessa erässä. Tämä hyydytti Rangersin.

Rangers laukoi ensimmäisessä ottelussa 25 kertaa ja toisen ottelun ensimmäisessä erässä 13 kertaa. Capitalsin puolustus piti kuitenkin Rangersin laukaisumäärät minimissä ja lopuissa kahdessa erässä Rangers sai vain 9 laukausta maalia kohti.

Rangers on ottelusarjan kahdessa ottelussa laukonut 47 kertaa ja tehnyt vain yhden maalin, josta vastasi uransa ensimmäistä pudotuspeliottelua pelannut Matt Gilroy. Maali oli samalla hänen uransa ensimmäinen pudotuspeleissä.

Capitals siirtyi johtoon, kun toista erää oli pelattu kaksi minuuttia. Brooks Laich punnersi kiekon Marcus Johanssonille, joka syötti maalin edessä vapaana olleelle Chimeralle. Tämä latasi suoraan syötöstä kiekon ohi Henrik Lundqvistin.

Kaksi minuuttia myöhemmin Rangersin Ryan McDonagh sai väkivaltaisuusjäähyn ja Capitals rankaisi armotta. Mike Green ampui ja Arnott iski 2-0-voittomaalin irtokiekosta. Capitals siirtyi 2-0-voiton myötä ottelusarjassa 2-0-johtoon, kun sarja siirtyy New Yorkiin.

Tampa tasoitti voitot

Pittsburghissa kotijoukkue Penguins joutui jyrän alle, kun Tampa Bay Lightning tasoitti ottelusarjan 5-1-voitolla. Pahiten pingviinilaumaa kurittivat kolmen pisteen iltaa viettäneet Eric Brewer (1+2) ja Simon Gagne (0+3). Martin St. Louis kirjautti ottelussa tehot 1+1. Vincent Lecavalier, Mattias Öhlund ja Nate Thompson iskivät maalin mieheen. Pittsburghin ainokaisen teki Craig Adams. Tampan Sean Bergenheim jäi ilman tehopisteitä.

Anaheim Ducks tasoitti ottelusarjan Nashville Predatorsia vastaan ottamalla kotonaan 5-3-voiton. Ducksin tehomiehiä olivat tehot 1+2 iskeneet Corey Perry ja Ryan Getzlaf. Ykkösketjun vahvaa panosta lisäsi myös kaksi maalia viimeistellyt Bobby Ryan. Kahden pisteen iltaa viettivät myös uransa ensimmäisen pudotuspeliottelun pelannut Cam Fowler ja Francois Beauchemin. Teemu Selänne iski maalin ja Saku Koivu saalisti yhden syöttöpisteen. Nashvillen maalilla pelannut Pekka Rinne venyi kiekon eteen 23 kertaa. Predatorsin maaleista vastasivat Patric Hörnqvist, Joel Ward ja tehot 1+1 kuitannut Shea Weber. Lisäksi Sergei Kostitsin keräsi kaksi syöttöpistettä. Anaheimin Toni Lydman jäi pisteittä, Jarkko Ruutu ei ollut pelaavassa kokoonpanossa.

Vancouver otti toisen voittonsa Chicago Blackhawksista, kun se kukisti Chicagon kotonaan 4-3. Canucksin tehomies oli Henrik Sedin, joka saalisti tehot 2+1. Muista Vancouverin maaleista vastasivat Jannik Hansen ja Alexander Edler. Chicagon Brendan Smith iski kaksi maalia ja Viktor Stålberg onnistui kertaalleen maalinteossa. Vancouverin Sami Salo jäi ilman tehopisteitä.