Vuorisalo sylkemään maaleja Itävaltaan

MESTIS / Uutinen
Vuosien varrella maalin jos toisenkin TuTo-nutussa nakutellut Markku Vuorisalo jatkaa uraansa. Mestis-maalivahdit saavat kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä laitahyökkääjän uusi työnantaja löytyy Itävallan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta.

Kokenut Vuorisalo muistetaan parhaiten TuTo-ikoni Tero Forsellin tuhoisana tutkaparina. Vuorisalo on uurastanut Mestis-tasolla toistakymmentä kautta ja lähes 450 runkosarjaottelua, keräten peleistään pitkälti päälle 300 tehopistettä.

Vuorisalo oli turkulaisten tehomiehiä myös viime kaudella. Runkosarjan 36 ottelussaan hän teki pisteet 19+22 ja pelasi kevään pudotuspelitkin lähes piste/peli-tahdilla. Miehen palkintokaapista löytyy Mestiksen kultaa, hopeaa ja pronssia sekä tukku henkilökohtaisia tunnustuksia.

31-vuotias laitahyökkääjä on pelannut koko uransa TuTossa yhtä Kokkolassa ja toista Norjassa vietettyä kautta lukuun ottamatta. Nyt edessä on uran toinen ulkomaan pesti Itävallan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan VEU Feldkirchin riveissä.

– Uskon, että olemme löytäneet oikean miehen riveihimme. Vuorisalo pystyy tekemään kaivattuja maaleja ja on kokemuksellaan avainpelaajiamme, urheilutoimenjohtaja Michael Lampert hehkuttaa seuran kotisivuilla.

Vuorisalo debytoi uuden seuransa peliasussa kuun viimeisenä päivänä pelattavassa kotiottelussa EHC Bregenzerwaldia vastaan.

Hyökkääjä on vaisuhkosti kautensa aloittaneen Feldkirchin kolmas ulkomaalaisvahvistus. Joukkueessa pelaavat myös täksi kaudeksi itävaltaan hankitut ruotsalaiset maalivahti Peter Andersson ja hyökkääjä Stefan Holmgren. Seuran päävalmentajana toimii ruotsalainen Bengt Ericsson.

Seitsemän-joukkueisen Itävallan Nationalligan muita suomalaisia ovat muun muassa hyökkääjät Teemu Virtala ja Jussi Tarvainen sekä valmentajat Jarmo Mensonen ja Olli Salo.

» Lähetä palautetta toimitukselle