Ville Pokka Islanders-paitaan

NHL / Uutinen
Ville Pokka suuntaa Pohjois-Amerikkaan.
Kuva © Getty Images
New York Islanders on tehnyt kolmevuotisen tulokassopimuksen puolustaja Ville Pokan kanssa.

New York Islanders kiinnitti Ville Pokan keskiviikkona kolmevuotisella tulokassopimuksella. 

19-vuotias Pokka on pelannut viimeiset kolme kautta Kärppien takalinjoilla. Tällä kaudella torniolainen nakutti 54 ottelussa tehot 6+21=27 ja oli kauden päätteeksi ehdolla runkosarjan parhaaksi puolustajaksi. Pudotuspeleissä Pokka nakutti 16 ottelussa 11 tehopistettä ja oli tärkeä palanen Kärppien voittaessa Suomen mestaruuden kuuden vuoden tauon jälkeen. Pokka voitti myös tammikuussa nuorten maailmanmestaruuden ja keräsi seitsemässä ottelussa tehot 1+3=4. 

− On kyllä hyvät fiilikset, kun saimme nimet paperiin Islandersin kanssa. Minulla on edessä jälleen uusi ja mielenkiintoinen haaste, kertoi Pokka Kalevalle.

− Tiedän ainoastaan sen verran, että menen heinäkuun puolessa välissä viikon mittaiselle leirille New Yorkiin. Toivottavasti saan harjoitella Kärppien mukana sinne asti.

Kalevan mukaan Pokka ei ole vielä varma ensi kauden pelipaikasta, ja on mahdollista että nuorukainen pelaa vielä yhden kauden Kärpissä.

− Tavoitteeni on ottaa paikka NHL-joukkueesta.

Islandersin vuonna 2012 toisella kierroksella varaama Pokka on pelannut Kärppien paidassa 138 liigaottelua, joissa hän on tehnyt pisteet 12+30=42.

Uutisen lainaukset: Ville Pokan haastattelu Kalevassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle