TUTO ylivoimaisella esityksellä voittoputkeen

MESTIS / Uutinen
Karolus Kaarlehto kuului joukkueensa parhaimmistoon.
Kuva © Timo Savela
Kolme edellistä otteluaan voittanut TUTO lähti keskiviikkona hakkaamaan JYP-Akatemialle kauden ensimmäistä kotitappiota. Tämä projekti onnistui myös mainiosti, sillä turkulaiset veivät kolme pistettä lukemin 2−4.

Avauserässä JYP-Akatemia oli selkeästi jäljessä. TUTO hallitsi peliä pitämällä paremmin painopistettä jyväskyläläisten puolustusalueella. Avausmaali syntyikin reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen Timi Lahtisen mailasta.

Ottelun avausmaali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana ja tämän lisäksi TUTO pääsi yrittämään ylivoimansa toimivutta kahteen kertaan. Tämäkin seikka kertoi Akatemian heikosta lähdöstä otteluun.

− Vastustaja suojeli omaa aluettaan erinomaisesti. Meidän rytmi oli tällä kertaa hakusessa, Jukka Ahvenjärvi harmitteli.

Vaikka TUTO hallinnoi erän tahtikapulaa, molemmat joukkueet iskivät toiseen erään kaksi maalia.

Ensimmäinen maali syntyi jo toisella minuutilla, kun Kai Lehtinen toimitti kiekon maalille ja Arttu Likola ohjasi sen maalille, minkä jälkeen tilannetta lähdettiin tarkistamaan viivalta. Lopulta tuomio oli se, että kiekko oli ohittanut Karolus Kaarlehdon siinä määrin, että taululla komeilivat 1−1-lukemat.

− Penkille näytti, ettei ollut maali. Meidän olisi pitänyt olla valmiimpia, mutta onneksi pelimme ei herpaantunut, Miika Elomo kiitteli.

Tuon jälkeen TUTO karkasi kahden maalin karkumatkalle Mika Hyvärisen ja Aki Keinäsen maaleilla, mutta Riku Sihvonen kavensi taululle 2−3-lukemat komealla laukauksella.

Vain reilun neljän minuutin pelin jälkeen vierailijat kaatoivat kylmää vettä isäntien niskaan, kun Juho Virtanen iski kiekon ohi Markus Ruusun. Virtasen maali oli malliesimerkki Akatemian puolustusvalmiuden heikkoudesta, sillä maali syntyi puolittaisesta läpiajosta.

Tämän jälkeen turkulaiset alkoivat hieman passivoitumaan, mikä avasi Akatemialle mahdollisuuden kiriä peliin mukaan. Erityisesti Likola sai aikaan pari kelvollista paikkaa, mutta tasoituksen tekeminen ei onnistunut.

− Kolmannessa erässä pysyimme erinomaisesti omassa suunnitelmassa, kun suojelimme johtoamme, Elomo kertasi.

Näin toisena sarjataulukossa pysynyt TUTO kasvatti eroaan neljäntenä majailevaan Akatemiaan kolmeen pisteeseen. Joukkueiden seuraavat ottelut ovat perjantaina, kun Akatemia matkaa K-Vantaan vieraaksi ja TUTO isännöi Jokipoikia sarjan kärkikamppailussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle