Tukonen TS:lle: "Ei pelaaminen paljon ole edes käynyt mielessä"

LIIGA / Uutinen
Tukonen kantoi TPS:n parhaan pistemiehen paitaa CHL-ottelussa.
Kuva © Timo Savela
Lauri Tukosen kunnosta on keskiviikon aikana tihkunut lisätietoja. TPS-hyökkääjä kertoi tilanteestaan muun muassa Turun Sanomien haastattelussa.

Lähes kuukausi sitten aivotärähdyksen Jani Tuppuraisen taklauksesta saanut Lauri Tukonen kertoi Turun Sanomien haastattelussa omasta kunnostaan ja mietteistään Tuppuraisen taklausta kohtaan. Tällä hetkellä ei miehen itsensä mukaan juuri ole syytä riemuun.

− Viimeinen kuukausi on ollut aika synkkä episodi. Päässäni on pyörinyt paljon synkkiä ajatuksia. Valehtelisin, jos sanoisin muuta.

− Oloni on ollut tähän asti omituinen, jotenkin hidas. En ole ollut oma itseni. Parempaan päin tässä kuitenkin ollaan menossa. Mutta aina välillä iskee edelleen valtava päänsärky- ja pahoinvointikohtaus, jatkoi Tukonen Turun Sanomille.

Tuppuraiselle 29-vuotias Tukonen ei ole puhunut harmillisen tilanteen jälkeen. Tukonen ei sanojensa mukaan ole puhunut, jottei tule vahingossakaan sanoneeksi mitään, mitä hän myöhemmin katuisi. Turun Sanomien haastattelusta käy myös ilmi, että Tukonen ei usko Tuppuraisen yrittäneen häntä vahingoittaa.

Itse taklauksesta Tukosella oli kuitenkin mielipide.

− Tuppurainen on kokenut pelaaja, jolla oli tilanteessa runsaasti aikaa miettiä, mitä tekee. Kyseessä ei ollut mikään sadasosasekunnin reaktio. Hän lähti laidan vieressä tapahtuneeseen kamppailutilanteeseen kolmantena pelaajana kaukaa takaani. Ja tuuppasi minua selkään niin, että lensin pää edellä laitaan.

Tuppurainen sai taklauksestaan neljän ottelun pelikiellon. Tukonen on ollut kaukalosta liki kuukauden sivussa, eikä paluu välttämättä edes harjoituksiin ole ihan lähiaikoina tapahtumassa. Asia mietitytti Tukosta Turun Sanomien TS Kiekko -nettisivuilla.

− Onko oikeudenmukaista, että minä olen pois kaukalosta ties miten pitkään ja hän pelaa lyhyen pelikiellon jälkeen? Onko oikeudenmukaista, että minä menetän ehkä elantoni sen takia, mitä hän teki?

− Tiedän, että "ken leikkiin lähtee, sen kestäköön". Mutta onko tämä leikki mennyt liian vakavaksi, kun pelaajien välinen kunnioitus puuttuu, jatkoi Tukonen pohdintaansa.

Vaikka jääkiekkoilu Tukosen ammatti onkin, on arki jääkiekon ulkopuolella luonnollisesti keskiössä.

− Olen ravannut lääkäreillä monta kertaa viikossa. Mutta ei kukaan osaa sanoa, kuinka kauan paranemiseen menee.

− Mutta rehellisesti sanottuna, ei pelaaminen paljon ole käynyt edes mielessä. Enemmän olen ollut huolissani siitä, että saan arkielämäni taas rullaamaan normaalisti. Että toivun tästä sellaiseen kuntoon, että pystyn elämään normaalia elämää, päätti Tukonen haastattelun.

» Lähetä palautetta toimitukselle