Tomi Mustonen marraskuun Mestis-pelaaja

MESTIS / Uutinen
Jatkoajan Mestis-toimitus valitsi sarjajohtaja KalPan hyökkääjän Tomi Mustosen marraskuun pelaajaksi. Mustonen saalisti marraskuun kuudessa ottelussaan neljä maalia ja yksitoista syöttöpistettä, joilla hän voitti ylivoimaisesti Mestiksen marraskuun pistepörssin.

Peräti yksitoista syöttöpistettä saalistanut Mustonen oli tilastoiden valossa marraskuun ylivoimainen ykkönen. Viisitoista tehopistettä saalistanut Mustonen sijoittui myös tehopörssin kärkipäähän. Kärppä-kasvatin kausi on ollutkin melkoinen täysosuma. Mustonen on saalistanut jo kauden tässä vaiheessa neljäkymmentä tehopistettä, mikä on piste enemmän kuin koko viime kaudella Kajaanin Hokissa.

- Hurjalta nuo pisteluvut kieltämättä kuulostavat. Kausi on ollut tähän asti todella hyvä, mutta paljon on vielä kehitettävää. Pelin taso ei saisi ainakaan laskea yhtään, Mustonen kommentoi Jatkoajalle lauantaina.

Pelkän pistetehtailun lisäksi Mustonen on parantanut myös puolustuspelaamistaan edelliskausiin nähden. Mustonen pelaa KalPan kakkosketjussa, joka on ollut alkukaudella selvästi Mestiksen tehokkain hyökkäysvitja. Ketjukaveri Sami Kaartinen oli marraskuun pistepörssin toinen ja keskushyökkääjä Adam Hall neljäs.

- Iso kiitos kuuluu koko kentälliselle. Hyvien kavereiden kanssa olen saanut pelata. Tuossa vitjassa on helppo pelata. Hyvän ja tasapainoisen ketjun myötä nousee väkisin yksiöitä esiin, Mustonen jatkoi.

- Oma kausi on mennyt pelillisesti hyvin. Pelin taso on pysynyt tasaisempana kuin edelliskausina, mikä on tärkeä asia. Hyvät ketjukaverit tässä on kuitenkin suurin tekijä ollut.

Marraskuun toiseksi parhaaksi Mestis-toimittajat valitsivat Sportin tehopakki Jussi Heikkisen ja kolmanneksi sijoittui KalPan Samuli Suhonen.

Jatkoajan aiemmat kuukauden pelaajat:



Syyskuu: Jaska Vilen, Haukat

Lokakuu: Juho-Tuomas Appel, Hokki

» Lähetä palautetta toimitukselle